Activiteiten

Over Mirakel >> Beleid >> Activiteiten
Activiteiten

Kinderen zijn uniek met hun eigen talenten, interesses en bijzonderheden. Het is daarom van groot belang dat zij een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen waarin hun talenten optimaal ontwikkeld kunnen worden. Dit doen wij op verschillende manieren. In de eerste plaats omdat kinderen het leuk vinden, maar ook omdat het goed is voor hun ontwikkeling en samenspel met andere kinderen. Verder leren kinderen hun eigen mogelijkheden en talenten kennen en daarnaast is creatief bezig zijn ook goed voor het uiten van gevoelens.

Knutselen
Dagelijks mogen de kinderen tekenen, kleuren, plakken en knippen. Wanneer een kind graag uit zichzelf iets wil maken, krijgt het de ruimte om dit te doen en als het nodig is helpen wij een handje. Onze pedagogisch medewerkers bedenken ook gerichte activiteiten. Wij werken met thema’s en bedenken daar verschillende activiteiten bij, zoals knutselwerkjes, toneelstukjes, verhalen, spelletjes en dergelijke. De knutselwerkjes worden op de groep opgehangen en ook de raamschildering wordt aangepast aan het thema. Andere vormen van georganiseerde creatieve activiteiten zijn toneelspel en drama.

Muziek en dans
De inzet van muziek, zang en dans als pedagogische middelen, werkt stimulerend op veel ontwikkelingsgebieden, maar kinderen vinden het ook gewoon heel erg leuk en gezellig. Vooral bij de jongste kinderen worden veel activiteiten gedaan waar zang en dans aan te pas komen, zowel binnen als buiten, aan tafel, bij verjaardagen en in kringspelletjes.
Bewegen is van groot belang voor zowel de motorische- als de algemene ontwikkeling van kinderen. Daarom organiseren wij regelmatig bewegingsactiviteiten, dit varieert van tikspelen tot estafettes, balspelen tot een thema gerelateerde activiteit. Ook laten wij de kinderen vrij in het zelf opzetten van hun eigen ideeën. Natuurlijk wel met een scherp oog voor hun veiligheid. Zo spelen de kinderen op de BSO zelfstandig voetbal, tafeltennis en andere spellen op de buitenspeelplaats.

Workshops
Een andere manier om de talenten van de kinderen te ontdekken en verder te benutten is door het aanbieden van verschillende workshops op onze BSO's. Deze worden gedurende het hele jaar aangeboden en dit is een combinatie van knutselen of actief bezig. Een greep uit de workshops van de afgelopen tijd zijn: kinderyoga, goochelen, graffiti, kickfun, theater en ropeskipping.