Sterke punten

Mirakel Next >> Mirakel Next >> Sterke punten
Sterke punten buitenschoolse opvang

Mirakel Next
Dit is een nieuw soort opvang waar kinderen meer vrijheid hebben en worden gestimuleerd naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zo is er bijv. een kinderraad, meer vrijheid m.b.t. de (huis)regels en computergebruik, huiswerkbegeleiding en hebben de kinderen inspraak in het eten en drinken.
De kinderen zijn intensief betrokken bij 'hun' Mirakel Next om zo een plek te creëren waar zij graag met hun vrienden willen spelen, hun huiswerk kunnen maken of gewoon lekker kunnen chillen.

In het computer- en internetgebruik krijgen de kinderen bij Next meer vrijheid. Veel kinderen zijn vaak allang druk op social media en daar is bij Mirakel Next ruimte voor. De computer staat er echter niet alleen voor ontspanning, maar er kan ook huiswerk worden gemaakt. De pedagogisch medewerkers helpen de kinderen uiteraard graag bij het voorbereiden van hun spreekbeurt of boekbespreking.

Workshops
Op onze BSO’s worden het hele jaar door workshops aangeboden in verschillende leeftijdsgroepen. De workshops zijn een combinatie van knutselen of actief bezig zijn, bijvoorbeeld: kinderyoga,goochelen, graffiti, kickfun, theater, scrappen of ropeskipping.

Bijles tijdens de BSO
U kunt bijlessen aanvragen voor uw zoon of dochter waarbij hij of zij geholpen kan worden met het schoolwerk, de voorbereiding op de cito-toets of gewoon het algehele taal- en rekenenniveau. De bijlessen worden verzorgd door onze partner Bijlesnetwerk. Dat is een landelijk bijlesbureau dat ook al jaren actief is in Amsterdam en Amstelveen. De kosten voor de bijles liggen gemiddeld iets onder de 20 euro per uur. Bijlesnetwerk neemt na uw inschrijving telefonisch contact met u op om de bijlesaanvraag te bespreken en om te zorgen dat er zo snel mogelijk een goede bijlesdocent gevonden is. Het is mogelijk om de bijlessen in te plannen tijdens de BSO-uren, maar het kan ook thuis voor u geregeld worden. Een en ander gaat in overleg met Bijlesnetwerk. In sommige gevallen geldt er een reistijdvergoeding voor de bijles, dat hangt af van de precieze woonplaats van de bijlesdocent. Tijdens het vrijblijvende telefoongesprek met Bijlesnetwerk wordt dit met u doorgenomen, u weet dus altijd vooraf precies waar u aan toe bent. Leest u verder op de website van Bijlesnetwerk over bijles voor kinderen op de basisschool in Amsterdam en omgeving. 

Warme maaltijd
Voor ieder kind van onze buitenschoolse opvang is het mogelijk om een gezonde warme maaltijd uit de Mirakelse Wonderpan te krijgen. Het gebruiken van een warme maaltijd biedt voor zowel de kinderen als de ouders vele voordelen. Na een drukke werkdag is het prettig om te weten dat je kind al gegeten heeft. Daardoor verdwijnt het stressmoment rond de avondmaaltijd en is er meer tijd om nog iets leuks te doen.  De maaltijden worden wekelijks koelvers aangeleverd door Lekker en Vers. Er is per week een ander menu en er kan rekening gehouden worden met diverse dieetwensen. De kinderen eten tussen 17.30 en 18.00 uur. Voor ouders is het zo flexibel mogelijk ingericht, zo kunt u regulier hiervan gebruik maken, maar is incidenteel gebruik ook mogelijk. De kosten voor deze warme maaltijd zijn 4,00 euro (onder voorbehoud van prijswijzigingen) per kind per dag. Deze zullen apart van de reguliere opvangkosten worden gefactureerd.