Kalfjeslaan

Locatie Mirakel Next

Mirakel Next is een nieuw soort opvang waar kinderen meer vrijheid hebben en worden gestimuleerd naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zo is er bijv. een kinderraad, meer vrijheid m.b.t. de (huis)regels en computergebruik, huiswerkbegeleiding en hebben de kinderen inspraak in het eten en drinken.
De kinderen zijn intensief betrokken bij 'hun' Mirakel Next om zo een plek te creëren waar zij graag met hun vrienden willen spelen, hun huiswerk kunnen maken of gewoon lekker kunnen chillen.

In het computer- en internetgebruik krijgen de kinderen bij Next meer vrijheid. Uw kinderen zijn wellicht al lang druk op Hyves of Facebook, daar is bij Mirakel Next ruimte voor. De computer staat er echter niet alleen voor ontspanning, maar er kan ook huiswerk worden gemaakt. De pedagogisch medewerkers helpen de kinderen uiteraard graag bij het voorbereiden van hun spreekbeurt of boekbespreking.

Tevens hebben de kinderen bij het eten en drinken meer inspraak. Zo kunnen de kinderen aangeven wat ze graag op het menu willen hebben en wordt het ‘fruitmoment’ opgediend in buffetvorm. Op die manier kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze willen eten.

Mirakel Next kan er daarnaast voor zorgen dat de kinderen van en naar hun(sport)clubs worden gebracht en/of gehaald.

Volgens ons pedagogisch beleid zijn bovenstaande activiteiten onderdeel vankinderparticipatie; dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen, de communicatieve vaardigheden en stimuleert de betrokkenheid van kinderen bij de buitenschoolse opvang. Het is goed voor hun ontwikkeling, is een uiting van respect voor kinderen en het geeft pedagogisch medewerkers veel informatie over wat kinderen leuk vinden en graag willen doen. Kinderparticipatie heeft een educatieve waarde: wij leven in Nederland in een democratie; samen leven, luisteren naar elkaar, een eigen mening vormen en deze (leren) uiten zijn belangrijke waarden in onze samenleving.

De groep
Mirakel Next bestaat uit één groep met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Mirakel Next heeft een eigen ruimte in de St. Jozefschool. Next ligt op de rand van Amsterdam/Amstelveen en op een steenworp afstand van het Amsterdamse bos.

Activiteiten
Naast het aanbod aan activiteiten dat de pedagogisch medewerkers elke dag bedenken worden er ook nu en dan externe professionals ingehuurd om eenworkshop te geven. Deze zullen ook speciaal gericht zijn op de wensen van de kinderen. Denk hierbij aan: rope skipping (acrobatisch touwspringen op muziek), basketbal, kinderyoga, zumba, streetdance etc.

Wij vangen de kinderen op tijdens studiedagen en schoolvakanties. Op deze dagen zorgen wij altijd voor een passend activiteitenprogramma voor de kinderen. Mede wordt er elke vakantieweek per groep een uitstapje gepland naar bijvoorbeeld Artis, Nemo, het Amstelpark of iets dergelijks.

Een jaarlijks terugkerend evenement op onze vestiging is de Sterrenjacht. Dit is een show, waarbij de kinderen hun talenten op welk gebied dan ook kunnen laten zien aan de ouders, kinderen en een heuse jury. Aan het eind kan er zelfs een beker gewonnen worden! Tot slot wordt er door de teamleden een teamact uitgevoerd, wat bij ouders en kinderen altijd voor flink wat hilariteit zorgt.

Warme maaltijd uit de Wonderpan
Voor ieder kind van Mirakel Next is het mogelijk om een gezonde warme maaltijd uit de Mirakelse Wonderpan te krijgen. De maaltijden worden wekelijks koelvers aangeleverd door Lekker en Vers. Er is per week een ander menu en er kan rekening gehouden worden met diverse dieetwensen. De kinderen eten tussen 17.30 en 18.00 uur. Voor ouders is het zo flexibel mogelijk ingericht, zo kunt u regulier hiervan gebruik maken, maar is incidenteel gebruik ook mogelijk. De kosten voor deze warme maaltijd zijn 3,85 euro (onder voorbehoud van prijswijzigingen) per kind per dag. Deze zullen apart van de reguliere opvangkosten worden gefactureerd.

Het team
Mirakel Next wordt geleid door twee pedagogisch medewerkers, die de kinderen begeleiden bij het maken van een eigen nieuwsbrief, website e.d. Ons team bestaat uit bekwame mensen die zich inzetten voor de kinderen en hun ouders.

Openingstijden en bereikbaarheid
Mirakel Next is uitstekend per fiets, auto of openbaar vervoer bereikbaar en is52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend tot 18.30 uur. In vakanties en op studiedagen zijn wij geopend vanaf 8.00 uur tot 18.30 uur. Onze vestiging is o.a. bestemd voor kinderen van de Michiel de Ruyterschool (Amstelveen) en de St. Jozefschool (Amsterdam).
Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact openemen met de assistent leidinggevenden (Yorick Maas of Jerney Ras) vijf dagen per week bereiken op 020-4418800 of op bso.kalfjeslaan@kdvmirakel.nl.