Kwaliteitskring

Kinderopvang >> Over KDV >> Onze Kinderopvang >> Kwaliteitskring
Mirakel in top 5

Kinderopvang Mirakel behoort tot top 5 beste kinderopvangorganisaties AmsterdamDe GGD inspectie hanteert controle systeem voor de kinderopvang, waarbij er drie zones zijn in kwaliteit: groen, oranje en rood. Vanzelfsprekend betekent een groene codering dat de opvang goed of excellent is, oranje dat de opvang in de gevaren zone zit en rood dat de opvang slecht wordt gewaardeerd.

Slechts 17% van de kinderdagverblijven in Amsterdam zit in de groene zone. Hier wil de gemeente verandering inbrengen. Er moet meer gehandhaafd worden en de GGD kijkt behalve naar veiligheid, hygiëne en kind-medewerkster ratio, juist ook naar de pedagogische kwaliteit van het kinderdagverblijf.

Aangezien Mirakel al jarenlang een ´groene´ organisatie is, zijn wij geselecteerd tot één van de vijf beste kinderopvangorganisaties in Amsterdam en daarbij gevraagd om in de zogenoemde Kwaliteitskring plaats te nemen. Deze kring dient een voorbeeld voor anderen te zijn en bestaat naast Mirakel uit: Kinderdagverblijf Altijd Lente, Bloem, Kids&Zo en Telraam.

Wij zijn blij met deze positieve insteek van de gemeente en de inspectie, omdat wij (pedagogische) kwaliteit zeer belangrijk vinden.