Laatste nieuws

Peuterplus kids overenthousiast

Peuterplus kids overenthousiast 18-02-2019

Tijdens het harde werken met de piramide methode worden de kinderen wel eens een beetje over enthousiast. Hierdoor sneuvelen er ook wel eens materialen waarmee gewerkt wordt. Een aantal kinderen van de Tovertuin hadden iets te fanatiek met het boek van Dikkie Dik gewerkt. 

Lees meer

Rakkers maken baard van scheerschuim

Rakkers maken baard van scheerschuim 30-11-2018

Het sinterklaasthema is in volle gangen we zijn druk met alle voorbereidingen voordat dat Sinterklaas en zijn pieten komen. De kinderen hebben al vele kleurplaten gemaakt met Sinterklaas en zijn pieten. Er worden ook veel liedjes gezongen op de groep, met de muziekles komen deze liedjes nog eens terug en tijdens de gymles wordt er druk geoefend voor het pietendiploma.

Lees meer

Peuterplus gestart met thema Sinterklaas

Peuterplus gestart met thema Sinterklaas 21-11-2018

De peuterplus groep is begonnen met het Sinterklaas thema. Altijd weer een tijd vol gezelligheid! Mirakel is ook weer helemaal versierd met slingers en de mutsen voor de kinderen worden zo langzaam aan weer gemaakt. De muziekles staat bol van de Sinterklaas liedjes en de gymles zal zich gaan richten op de Pietengym. En daar moet je best lenig voor zijn.

Lees meer

Ritsel, ritsel herfstblad

Ritsel, ritsel herfstblad 11-10-2018

De peuter plus groep is deze week begonnen met het thema ‘ritsel, ritsel, herfstblad’. We zijn begonnen met het praten over het weer en de bladeren aan de bomen die naar beneden vallen. Bij de natuur horen natuurlijk ook de dieren en vooral de spin speelt een belangrijke rol in de herfstperiode.

Lees meer

Thema wonen bij de Mickey's

Thema wonen bij de Mickey's 13-09-2018

Bij de Mickey’s en Minnies werken wij met het thema wonen. Wij hebben al veel geknutseld. Zo heeft Fay een mooie inrichting van haar huis getekend, zoals haar bank, tv en haat knuffel Kiss. Sophie heeft haar poppenwagen en haar bed getekend. 

Lees meer

Knorries spelen met water

Knorries spelen met water 02-08-2018

Mooi weer! Wat is het prachtig weer de laatste weken. Alle peutergroepen zijn weer veel buiten en dus ook de Knorries. Heerlijk buiten rennen, klimmen en fietsen. Als het zo warm weer is buiten, zetten wij ook de waterbakken neer.

Lees meer

Peuterplus over zwemmen

Peuterplus over zwemmen 13-07-2018

De peuterplus groep heeft het over zwemmen gehad. Met het warme zomer weer hebben we dit natuurlijk allemaal wel een keertje gedaan. Er is gesproken over het zwemmen in de zee, in het zwembad en in het zwembad in de tuin. Sarah kon ons al vertellen dat je op zwemles gaat als je vier jaar bent. Ze kon het zelf al laten zien, ze maakte hele mooie kikkervoeten. 

Lees meer

Modderboefjes!

Modderboefjes! 05-07-2018

Afgelopen vrijdag was het modderdag, terwijl het de week ervoor ook al National Buitenspeeldag was! Iedereen was goed voorbereid en had oude kleren aangetrokken die lekker vies mochten worden. Bij de babygroepen lag er een groot grondzeil met daarop een speeltafel gevuld met modder. Verder lagen er schepjes, lepels en pannetjes waarmee iedereen op zijn eigen manier mee kon spelen.

Lees meer

Veranderingen bij de Rakkers

Veranderingen bij de Rakkers 28-06-2018

Dat is jammer…………….Annika gaat weg bij de Rakkers. Sommige kinderen zijn er meer mee bezig dan andere. Zo vertelt Mees wel een paar keer dat Annika naar de Knorries gaat. Ezra zegt: “Maar we zien Annika gewoon nog hoor!”

Lees meer

Buiten met de Stampertjes

Buiten met de Stampertjes 13-06-2018

De zomer is al volop aan de gang en dus kunnen we weer heerlijk naar buiten met z’n allen. Met dat mooie weer is het natuurlijk wel belangrijk om goed te smeren. Jessmae en Julie roepen al gelijk ‘smeren’ als de zonnebrand tevoorschijn zien komen en het liefst doen ze het zelf. 

Lees meer

Varken Floortje bij peuterplus

Varken Floortje bij peuterplus 12-06-2018

Het thema 'zomerkriebels' komt lekker op gang. Het weer is nu misschien even wat minder zomers, maar wij hebben de smaak al te pakken. De komende weken hebben we het over het varken Floortje. 

Lees meer

De letter M van Mirakel

De letter M van Mirakel 24-05-2018

We zijn het thema ‘welkom in het kinderdagverblijf’ zo langzaam aan het afsluiten. Tijdens dit thema stond het wel en wee op Mirakel centraal. Op de groepen is er veel gewerkt met herkenbare dingen voor de kinderen, zoals de bedrijfskleding van de medewerkers en de regels bij het naar de wc gaan. 

Lees meer

Een dagje met pop Pip

Een dagje met pop Pip 11-05-2018

Op Mirakel zijn wij weer met een nieuw thema begonnen 'welkom op het kinderdagverblijf'. Ook bij de Mickey’s en Minnies zijn wij er druk mee bezig. Wij hebben voor het sub-thema 'baby’s' gekozen. Zo heeft Dani al een mooie rammelaar geknutseld en Kate een speen geverfd.

Lees meer

De bloementuin van de Tovertuin

De bloementuin van de Tovertuin 19-04-2018

Op de grond was een groot rondje met stoepkrijt getekend. Renske vertelde dat het de bloementuin van de Tovertuin werd. Ze haalde een zak vol met bloemen te voorschijn en ieder kind mocht steeds een bloem pakken en in de bloementuin neerleggen.

Lees meer

Plusgroep aan de slag met 'holletje, bolletje'

Plusgroep aan de slag met 'holletje, bolletje' 29-03-2018

De peuter plus groep in Amstelveen is de afgelopen weken druk geweest met het thema 'Holletje, Bolletje, Lente'. We hebben een leuke twist naar de komende paasdagen gemaakt, zoals het voorlezen van het verhaaltje over Jip en Janneke. Die gingen paaseitjes zoeken in de tuin. 

Lees meer

Feest bij de Knorries

Feest bij de Knorries 22-03-2018

De slingers en ballonnen blijven maar hangen bij de Knorries! Wat hebben wij de afgelopen tijd veel verjaardagen en afscheidsfeestjes gehad. Deze week hadden wij de afscheidsfeestjes van Caia en Amisth, maar ook Loïs en Yinthe zijn al 4 jaar geworden.

Lees meer

Holletje, bolletje lente!

Holletje, bolletje lente! 15-03-2018

De peuterplus groep is bezig met het thema 'holletje, bolletje lente'. We hebben hiervoor het boekje 'De tuin van Nijntje' gelezen. Zij ging zaadjes planten, gaf deze zaadjes water en er groeiden plantjes. Dit bleken peentjes te zijn. De kinderen waren verbaasd, dat waren toch gewoon wortels? Het woord peentjes was nog niet zo bekend bij de kinderen. Maar nu dus wel.

Lees meer

Junglekids bedenken oplossingen!

Junglekids bedenken oplossingen! 08-03-2018

De afgelopen periode is er op de Jungletuin in Amstelveen hard gewerkt met het thema Kleding, dat wil ik aan. Daarbij hebben de medewerkers het boek De Rommelige reus zeer uitgebreid behandeld en zijn daar ook knutselwerkjes bij gemaakt. Tijdens het verhaal komen er een aantal problemen voor bij de dieren in het boek. 

Lees meer

Rakkers krijgen muziekles van Stef

Rakkers krijgen muziekles van Stef 21-02-2018

Sinds een paar weken hebben we een nieuwe muziekmeester.. en hij heet Stef. Al onze Rakkers zijn erg enthousiast als Stef binnen komt. Ze zitten dan met smart te wachten op het leuke welkomstliedje dat Stef speciaal voor Mirakel gemaakt heeft. 

Lees meer

Verkleedkleren maken met peuterplus

Verkleedkleren maken met peuterplus 15-02-2018

De peuterplus groep in Amstelveen heeft een combinatie gemaakt van het Piramide thema 'kleding, dat wil ik aan' en 'carnaval'. Vandaag werd het carnaval gevierd en er waren een aantal kinderen mooi verkleed. Bij de peuterplus groep hebben we met de kinderen verkleedkleren gemaakt voor carnaval. 

Lees meer

Boekjes voorlezen bij de Stampertjes

Boekjes voorlezen bij de Stampertjes 08-02-2018

Bij de Stampertjes wordt er regelmatig voorgelezen, maar zeker tijdens de Nationale Voorleesdagen. Jessmae had een voelboekje meegenomen van heel veel dieren. Faas, Frederique en Carlijn wilden allemaal even voelen bij elk dier. Ook Julie had een prachtig boek meegenomen over hoe je haren droog kan blazen.

Lees meer

Peuterplus kids doen een wasje

Peuterplus kids doen een wasje 01-02-2018

De peuter plus groep heeft vandaag een wasje gedaan! We maakten hierbij gebruik van teiltjes en Biotex. Eerst hebben we besproken hoe thuis de was gedaan wordt. Dat gaat natuurlijk in de wasmachine. 

 

Lees meer

Kleding, wat doe ik aan!

Kleding, wat doe ik aan! 18-01-2018

Deze periode wordt er op Mirakel in Amstelveen hard gewerkt met het thema ‘kleding, wat doe ik aan'. Op de groepen is men veel aan het leren uit het boek van de ‘Rommelige reus’. Hij geeft zijn kleren weg aan allerlei verschillende dieren die hulp nodig hebben. 

Lees meer

Werkzaamheden terrein Bovenkerkerweg

Werkzaamheden terrein Bovenkerkerweg 15-01-2018

De ontwikkelaar van het terrein op de Bovenkerkerweg heeft een nieuwsbrief opgesteld over de ontwikkelingen/werkzaamheden op het terrein van de Kegel. 

Lees meer

De favoriete liedjes van de Mickey’s

De favoriete liedjes van de Mickey’s 11-01-2018

Elke dag zingen wij liedjes; als wij gaan opruimen, als wij gaan eten en ook als wij gaan slapen. Het is leuk om te horen dat alle kindjes de liedjes proberen mee te zingen. Ook de kinderen die nog maar net bij Mirakel zijn zoals Lizzy en Milo. 

Lees meer

Sneeuw bij de Welpen!

Sneeuw bij de Welpen! 21-12-2017

11 December was niet alleen historisch vanwege het filerecord maar ook voor vele baby’s die voor het eerst van hun leven sneeuw zagen! Witte vlokken die uit de lucht vallen, koud en nat. De dag daarna was de wereld helemaal wit. 

Lees meer

Sint bij de Jungletuin

Sint bij de Jungletuin 14-12-2017

Vandaag was het dan zover, Sinterklaas en zijn Pieten kwamen op bezoek bij Mirakel! Om kwart voor 10 zou hij buiten aankomen dus om half 10 hebben we iedereen hun jasjes aangedaan. Eenmaal buiten hebben we liedjes gezongen en ja hoor daar kwamen ze… en hoe. 

Lees meer

Poohtjes druk met Sinterklaas!

Poohtjes druk met Sinterklaas! 30-11-2017

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land en dit is bij ons op het kinderdagverblijf al goed te merken. De gang en alle groepen zijn leuk versierd en er klinkt al gezellige Sinterklaasmuziek. Ook de themakast op de gang is al in Sinterklaassfeer. Hier hebben we vandaag al leuk mee gespeeld met de kinderen.

Lees meer

Wat doet een ballonnenvouwer?

Wat doet een ballonnenvouwer? 16-11-2017

Deze week was het een en al feest bij Mirakel! Want we bestonden 25 jaar. In de ochtend zijn we gestart met de gymles die ook in het teken stond van het feest, de kinderen mochten zelf confetti maken van reclame blaadjes. Beau, Fleur en Yinthe vonden dit erg leuk om te doen. 

Lees meer

Een taart inkleuren?

Een taart inkleuren? 02-11-2017

Het is feest bij Mirakel. En de peuterplus groep feest mee. We zijn nu bezig met het Piramide thema 'Mmm, lekker eten'. En bij een feestje hoort wat lekkers. We konden ons verjaardagsfeestje dus heel goed combineren met het thema.

Lees meer

Mmm… lekker eten!

Mmm… lekker eten! 02-11-2017

In het kader van ons thema “”mmm… lekker eten” hadden we vandaag voor de kinderen een verrassing. In plaats van crackers hadden we vandaag eierkoeken in de vorm van egeltje. Zo combineren we ons thema van lekker eten met ons sub thema herfst. 

Lees meer

Fotograaf bij de Rakkertjes

Fotograaf bij de Rakkertjes 13-10-2017

Begin oktober kwam de fotograaf ons allemaal op de foto zetten. Wij mochten om 12.00 uur en dat betekent dat we om 11.00 al gingen opruimen en om 11.15 aan tafel moesten om een boterham te eten. De kinderen kregen allemaal een slab om appelstroop en smeerkaas vegen te voorkomen en de kleren schoon te houden voor de foto en dat is ook echt gelukt.

Lees meer

Zoek de verschillen

Zoek de verschillen 12-10-2017

Bij de Stampertjes waren er dit jaar 2-eeneiige tweelingen. Jammer genoeg ging 1 tweetal verhuizen maar gelukkig zijn Carlijn en Frederique nog bij ons op de Stampertjes. Frederique heeft een klein moedervlekje achter haar oor, waardoor wij weten wie wie is.

Lees meer

Peutergym in thema zomerkriebels

Peutergym in thema zomerkriebels 28-09-2017

De laatste week van het thema zomerkriebels is aangebroken bij de Mickey’s en Minnies. Samen met de Knorries kregen zij vandaag gymles van onze gymjuf Muriël. Ze gingen naar het strand, dus ze trokken hun zwemkleding aan en smeerden zichzelf van top tot teen in.

Lees meer

Feestdag op het welpennest

Feestdag op het welpennest 21-09-2017

Woensdag 30 augustus begon helaas qua weer niet goed, maar op het Welpennest gingen de slingers uit! Om half tien vierde Danie haar 1e verjaardag. De feestmuts ging op en bleef op en wat genoot zij van iedereen die voor haar aan het zingen waren.                                                                                                          

Lees meer

Wat doen de Minnies in een badje?

Wat doen de Minnies in een badje? 10-08-2017

De peutergroepen op de Bovenkerkerweg zitten midden in het Piramide thema Zomerkriebels. Bij de Mickey en de Minnies hebben ze het over het zwembad gehad. Een herkenbaar begrip is dan het opblaas badje wat de meeste kinderen thuis in de tuin hebben staan. 

Lees meer

Welpen werken met het thema zomer

Welpen werken met het thema zomer 07-08-2017

Het is zomer op het Welpennest en we zijn dan ook druk bezig met het thema zomer. We hebben palmbomen die worden geschilderd met waterverf en dat ziet er al snel heel leuk uit.

Lees meer

Zomerkriebels bij de peuterplus

Zomerkriebels bij de peuterplus 27-07-2017

Vandaag zijn we begonnen met het Piramide thema 'zomerkriebels'. Dit thema gaat de hele zomer duren, dus hebben we extra veel tijd om de activiteiten te doen. Tussendoor gaan we op vakantie, spelen we veel buiten en hebben we die extra tijd dus wel nodig. 

Lees meer

Minnies gaan op vakantie

Minnies gaan op vakantie 20-07-2017

De vakantieperiode nadert bij de Mickey’s en Minnies. De kinderen praten regelmatig over hun vakantieplannen. Tijdens het eten van het fruit vroegen wij persoonlijk aan de kinderen wat ze gaan doen op vakantie. “Bram, waar ga jij bijna naar toe?” Daarop vertelde Bram het volgende:

Lees meer

Jungekids: hoe klinkt een poes?

Jungekids: hoe klinkt een poes? 13-07-2017

Momenteel werken wij met het thema “mensen, jij en ik”. Aan de hand van de Piramide methode hebben wij op de Jungletuin een leuke activiteit ondernomen. Met de hele groep gingen wij bij elkaar zitten en wij hadden verschillende materialen op de grond gelegd, waaronder verschillende dieren, een brandweerauto en een motor.

Lees meer

Modderdag bij de Jungletuin

Modderdag bij de Jungletuin 06-07-2017

Op donderdag 29 juni hadden we Modderdag op Mirakel. Daar hadden de kinderen van de Jungletuin veel zin! Op het speelplein was er van alles klaargezet, bakken vol met modder en een zeil waar je modder tegen aan mocht gooien.

Lees meer

Lekker warm met de Knorries

Lekker warm met de Knorries 29-06-2017

We hebben een aantal heel erg warme dagen achter de rug. Wij bij de Knorries vinden dat heerlijk! Wij willen graag aan jullie vertellen hoe een warme zomerse week er bij de Knorries eruit ziet. Op een warme maandagochtend zijn wij om 8.00 meteen naar buiten gegaan. 

Lees meer

Brandoefening met de Boefjes

Brandoefening met de Boefjes 15-06-2017

Vorige week hebben we een brandoefening gehad. Dit keer met het echte brandalarm aan. Voor sommige kinderen was dit best een beetje spannend! Met elkaar zongen we het brandlied, zodat we weten wat we moeten doen:

Lees meer

Rakkers in de zandbak

Rakkers in de zandbak 08-06-2017

Wat een feest! Het is nu alweer een aantal weken mooi weer geweest en dan is de zandbak altijd open. Die eerste dag is altijd een feest, alle kinderen zitten dan in de zandbak. Het lijkt net een grote mierenhoop! 

Lees meer

Kleine medewerkers?

Kleine medewerkers? 01-06-2017

Mogen we even onze nieuwe medewerkers van Mirakel voorstellen? Bij de Stampertjes is het gelukt om een aantal zeer getalenteerde pedagogisch medewerkers aan te trekken. Zie hier Fay, James, Daan en Elise. 

Lees meer

Plusgroep aan de slag met ´kunst, natuurlijk´

Plusgroep aan de slag met ´kunst, natuurlijk´ 24-05-2017

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het thema ´kunst, natuurlijk´. Nu denken we bij kunst vaak aan Mondriaan, musea en schilderijen. Maar de kinderen van de peuter plus groep hebben de afgelopen weken geleerd dat kunst veel breder is dan dat. 

Lees meer

Mickeys zandtovenaars?

Mickeys zandtovenaars? 18-05-2017

Op de Mickey’s en Minnies zijn we bezig met het thema kunst. We hebben al veel geknutseld. Brett en Sarah hebben een mooi zelfportret gemaakt en Levi en Jens hebben noppenfolie geverfd. 

Lees meer

Welpen gaan naar buiten

Welpen gaan naar buiten 11-05-2017

De afgelopen weken hebben we nog maar weinig momenten gehad dat er genoten kon worden van het mooie lenteweer. Gelukkig hebben we niet stil gezeten en allemaal mooie moederdagcadeautjes gemaakt. 

Lees meer

Vrachtwagens voor de deur

Vrachtwagens voor de deur 04-05-2017

Op maandagmorgen was het een drukte van belang op het plein. Er liepen verschillende mannen rond in werkkleding met scheppen en er stond een grote vrachtwagen met happer. 

Lees meer

Kunstig met de Pooh's

Kunstig met de Pooh's 28-04-2017

We zijn begonnen met het thema kunst. Tijdens dit thema voeren wij verschillende activiteiten uit en één daarvan is natuurlijk knutselen. Op Pooh’s wereld hebben wij 3 verschillende knutselwerkjes bedacht die te maken hebben met dit thema. Het eerste knutselwerk is een “kwast” die de kinderen met waterverf mogen beschilderen.

Lees meer

Stagiair Yaël bij de Boefjes

Stagiair Yaël bij de Boefjes 18-04-2017

Mijn naam is Yaël en ik ben 18 jaar. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding PW (pedagogisch medewerker). Op donderdag en vrijdag loop ik stage bij de Boefjes, de andere dagen zit ik op school.

Lees meer

Moestuintje bij de Rakkertjes

Moestuintje bij de Rakkertjes 06-04-2017

Hoera, het is weer lente! Alles gaat weer groeien en bloeien. Niet alleen onze kinderen maar ook de moestuintjes die we vandaag geplant hebben. 

Lees meer

Een trein van Stampertjes!

Een trein van Stampertjes! 30-03-2017

Er hangt een trein aan de muur bij de Stampertjes. Een locomotief met achttien wagons en in die wagons zitten alle Stampertjes. 

Lees meer

Politie op bezoek bij de Minnies!

Politie op bezoek bij de Minnies! 16-03-2017

Op donderdag 9 maart hadden wij een grote verrassing geregeld voor alle kinderen. Er kwamen niet één maar twee agenten op bezoek! En ook nog met een politiebusje. Wat ontzettend gaaf! 

Lees meer

Carnaval op het Welpennest

Carnaval op het Welpennest 13-03-2017

Ja, ja, ook kinderen van 0 tot 2 jaar kunnen carnaval vieren! Dit jaar hebben we carnaval gevierd op dinsdag 28 februari. Veel kinderen kwamen verkleed en onze stagiaire Jeruscha kwam vandaag speciaal extra langs om dit feestje met ons te vieren. 

Lees meer

Verkeer, broem, tingeling

Verkeer, broem, tingeling 02-03-2017

Het is rustweek voor wat betreft de thema's en dat betekent dat we klaar zijn met het thema 'ziek en gezond'. In de rustweek halen we alles van de groep dat te maken had met het afgelopen thema. 

Lees meer

Nieuwe baby’s bij de Pooh's

Nieuwe baby’s bij de Pooh's 23-02-2017

Vandaag kwamen er bij Pooh’s wereld twee nieuwe baby’s wennen en wat vinden de grotere kinderen op de groep dit interessant! Altijd even gluren in de maxi cosi om te kijken wie er komt spelen. 

Lees meer

Love is in the….. snow

Love is in the….. snow 16-02-2017

Met een winters weekend achter de rug met veel sneeuw was het maandag weer Mirakeltijd. Collin en Joris hadden zondag sneeuwballen gegooid, 

Lees meer

Scheerschuim (sneeuw)pret

Scheerschuim (sneeuw)pret 13-02-2017

Op woensdag hebben we vaak een gezellig, klein groepje dreumesen die het super leuk met elkaar kunnen vinden. Afgelopen woensdag was het niet echt weer om buiten te spelen. Het regende en soms sneeuwde het zelfs een beetje. 

Lees meer

Hard verband bij Jazzro!

Hard verband bij Jazzro! 02-02-2017

We zijn begonnen aan een nieuw thema namelijk ‘Ziek en gezond, kusje…. beter!’ Voor het thema hebben we de groep leuk aangekleed met kaartjes aan de muur waar allemaal plaatjes op staan die met het thema te maken hebben. 

Lees meer

Tjoeke tjoeke…

Tjoeke tjoeke… 26-01-2017

Het thema verkeer komt er aan, dus om alvast in de sfeer te komen is het vandaag tijd om met de treinbaan te spelen. De mannen zijn er helemaal klaar voor en beginnen al te juichen wanneer de bak met treinspullen tevoorschijn komt.

Lees meer

Dikkie Dik moet een pleiser!

Dikkie Dik moet een pleiser! 19-01-2017

De peuter plus groep is hard aan het werk met het thema: Ziek en gezond…..Kusje beter! We hebben het vandaag vooral over pleisters gehad. Al begonnen we wat later, want Madelief wilde heel graag vertellen over haar belevenissen over school.

Lees meer

Zieke poppenbaby's bij de Mickey's

Zieke poppenbaby's bij de Mickey's 12-01-2017

Vandaag zijn we begonnen met het thema 'ziek en gezond'. Wij, de Mickey’s en Minnies, hebben gekozen voor het onderdeel ziekenhuis en hebben een apotheek ingericht in ons lokaal. 

Lees meer

Kerstkriebels bij de Jungletuin

Kerstkriebels bij de Jungletuin 27-12-2016

Mirakel staat al de hele week in teken van de kerst. Op de groep wordt flink geknutseld en de kerstboom is mooi versierd. Ook hebben we op de Jungletuin kerststukken gemaakt. 

Lees meer

Kerstvrouw op bezoek!

Kerstvrouw op bezoek! 22-12-2016

Afgelopen dinsdag kwam de kerstvrouw een bezoekje brengen aan Mirakel. Voor in de hal op het bankje bij de kerstboom zat de kerstvrouw met alle kindjes om zich heen. Eerst met de peutertjes en later kwamen ook de kindjes van de babygroep erbij; zo ook de kindjes van Pooh’s wereld. 

Lees meer

De kerstboom komt!

De kerstboom komt! 15-12-2016

Nu sinterklaas weer met de boot naar Spanje is, is het weer tijd voor het volgende gezellige feest… KERST! Op de groep zijn we begonnen met het optuigen van de kerstboom. 

Lees meer

Super leuk Sintfeest

Super leuk Sintfeest 12-12-2016

Op donderdag 1 december was het dan zover. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen langs bij de kinderen van Mirakel. Om half tien zijn we met de kinderen naar buiten gegaan in afwachting van de Sint. Het plein was mooi versierd, de muziek stond aan en de kinderen en hun papa’s & mama’s, opa’s & oma’s zongen luidkeels mee.

Lees meer

Rakkers goede hulppieten!

Rakkers goede hulppieten! 01-12-2016

Wat een feest! Alle Rakkers hebben hun pietendiploma gekregen, zie foto. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen lees je hieronder.

Lees meer

Stampertjes doen pietendans

Stampertjes doen pietendans 28-11-2016

Bij de Stampertjes is de 5 december koorts al aardig toegeslagen. In het lokaal hangen al paardjes van Sinterklaas en er zijn ook al Pietjes gesignaleerd. Cadeautjes hangen ook al in het lokaal en nu nog aftellen naar de grote dag. 

Lees meer

Flitsbezoek van Piet!

Flitsbezoek van Piet! 24-11-2016
Wat was het gezellig deze week toen Piet langs kwam bij de peuters en babys'. Piet ging eerst even gezellig kletsen met de peuters en toen hij bij de Jungeltuingroep was, kon hij het niet laten om mee te doen met de Pietengym.
Lees meer

Peuterplus aan de slag met Sinterklaas

Peuterplus aan de slag met Sinterklaas 18-11-2016

De peuterplus groep in Amstelveen is helemaal in de feeststemming. Dit komt natuurlijk door de komst van Sinterklaas! Alle kinderen zijn alweer volop aan het zingen en maken mooie knutselwerkjes op de groep.

Lees meer

Minnies nemen afscheid van Gwenda

Minnies nemen afscheid van Gwenda 10-11-2016

Lieve kindjes van de Mickey’s en Minnies,
Na acht jaar te hebben gewerkt voor Mirakel als groepshulp, was dinsdag 9 november mijn laatste dag bij jullie. Jarenlang heb ik hier op dinsdag gewerkt.

 

Lees meer

Welpen in herfstsfeer

Welpen in herfstsfeer 03-11-2016

De groep is volop in herfstsfeer. Er is een mooie eekhoorn op het raam geschilderd, er hangen bomen aan de muur met echte blaadjes eraan en natuurlijk hangen de mooie knutselwerken van de kinderen op de groep. 

Lees meer

Herfstdagje

Herfstdagje 27-10-2016

Het was een koude en natte dag bij Mirakel. Nadat alle kindjes waren gebracht en we een crackertje hadden gegeten, gingen we een knutselwerkje maken. Josephine en Keano zaten aan tafel en mochten plakken. 

Lees meer

Pooh's maken cakejes

Pooh's maken cakejes 20-10-2016

Het is alweer herfst en in de herfst komen er ook paddenstoelen tevoorschijn. Wij hadden bedacht om met de kinderen van Pooh’s wereld paddenstoelen cakejes te bakken. Voordat we konden beginnen moesten we eerst de bakspullen halen uit de keuken. 

Lees meer

Knorries maken egeltjes

Knorries maken egeltjes 14-10-2016

Nu de herfst is begonnen, zijn we op de groepen gestart met het thema herfst. Bij ons op de Knorries staan twee grote bomen waar de blaadjes vanaf dwarrelen. Onder de dwarrelende blaadjes kruipen de egeltjes vrolijk rond. 

Lees meer

Spetterend zomerfeest!

Spetterend zomerfeest! 29-09-2016

Deze week was het zomerfeest op Mirakel Bovenkerkerweg met als thema 'circus'. In de ochtend was er voor alle peuters gymles in de piste op het buitenplein. Als ware circusartiesten deden we alle allemaal de mooiste kunstjes. 

Lees meer

Alles in de tent

Alles in de tent 29-09-2016

De zomervakantie is al weer voorbij, maar wat zijn wij met z’n allen nog aan het genieten van het mooie weer. Alle zeilen werden bijgezet om ook bij de Stampertjes groep nog even het vakantiegevoel vast te houden. 

Lees meer

Dieren zoeken tijdens de gymles

Dieren zoeken tijdens de gymles 19-09-2016
Elke week krijgen de 3-jarige peuters gymles van onze gymjuf Muriel. Deze week ging de gymles over de dieren in een dierentuin. De kinderen gingen op zoektocht in de ”dierentuin”, de dieren waren verstopt in de grote hal.
Lees meer

Peuterplus: logeren, wat neem je mee?

Peuterplus: logeren, wat neem je mee? 12-09-2016

De peuter plus groep is de afgelopen weken bezig geweest met het piramide thema: Wonen, wie komt er in mijn huisje?

Lees meer

Waterpret met de Jungletuinkids!

Waterpret met de Jungletuinkids! 01-09-2016

Op de Jungletuin genieten de peuters volop van het heerlijke weer. Vandaag gingen daarom ook de badpakken en zwembroeken aan. Als eerste werden de kinderen goed ingesmeerd, zodat ze daarna heerlijk met het water konden spelen. De grote watersproeier en bakken met water stonden al klaar voor reuze waterpret. 

Lees meer

Stampers hebben glijbaanplezier

Stampers hebben glijbaanplezier 20-07-2016

De ijsjes en strandballen hangen in het lokaal bij de Stampertjes, maar als het even kan gaan we lekker naar buiten. De glijbaan is altijd erg in trek, want wist je dat je daar nog veel meer dingen mee kunt doen als alleen vanaf glijden?

Lees meer

Peuterplus: hoe goed kun je onthouden?

Peuterplus: hoe goed kun je onthouden? 14-07-2016

Het weer is nog niet altijd even zomers, maar de peuterplusgroep is alweer in de afbouwende fase van het thema 'zomerkriebels'.
Vandaag hebben we gezellig spelletjes gedaan. Bij deze spelletjes werd vooral het geheugen van de kinderen op de proef gesteld. 

Lees meer

Wat nemen de M&M mee naar het strand?

Wat nemen de M&M mee naar het strand? 07-07-2016

Ook al is het nog geen hoogzomer in Nederland, bij de Mickey’s en Minnies schijnt de zon vol op. We zijn begonnen met het thema 'zomerkriebels'. We doen hier allerlei leuke activiteiten mee, zoals “We gaan naar het strand en wat neem je mee?” 

Lees meer

Welpen hebben zomerkriebels!

Welpen hebben zomerkriebels! 30-06-2016

En dan is de zomer al weer aangebroken! Het thema is momenteel: Zomerkriebels! Als wij met de kindjes aan de zomer denken, dan denken wij aan de zon en heerlijke ijsjes. Aan het plafond op de groep hangen allemaal zonnetjes waar de kindjes mooie stickers op hebben geplakt, op de muur hangen er raket ijsjes en posters van Bumba met een ijsje in zijn hand. 

 

Lees meer

Muziek bij de Pooh's

Muziek bij de Pooh's 21-06-2016

De muziekjuf komt elke week bij alle groepen langs. Zo kwam zij ook op donderdag gezellig met haar gitaar langs bij de kindjes van Pooh’s wereld.
Daan vond het een beetje spannend en moest huilen omdat hij niet wist wat er ging gebeuren. Maar toen de muziekjuf het “welkom liedje” begon te zingen, begon Daan het meteen te snappen en had hij het naar zijn zin. 

Lees meer

Logeren bij opa en oma?

Logeren bij opa en oma? 09-06-2016

Bijna alle kindjes laggen heerlijk te slapen in de Knorrie slaapkamer. De vier oudste kindjes op de groep bleven afgelopen maandag wakker. Léon, Dieuwertje, Marinde en Madelief waren een heel leuk rollenspel aan het doen in de poppenhoek. Ze deden alsof ze aan het logeren waren bij opa en oma. Léon speelde dat hij opa was en Madelief was oma. Dieuwertje en Marinde lagen heerlijk op de bank onder een dekentje met een speen en knuffel. 

Lees meer

Tijd voor de zandbak

Tijd voor de zandbak 02-06-2016

De tijd van het mooie weer is aangebroken. Het zand in de zandbak is ververst en het gras is al weer voor de eerste keer gemaaid. Wanneer de zandbak voor het eerst open gaat, moeten de kinderen eerst even wennen.

Lees meer

Even wennen bij de Rakkers

Even wennen bij de Rakkers 31-05-2016

We werken nu op de vestiging met het thema: ’’Welkom op het kinderdagverblijf’’. Zoals een ieder van u al in voorgaande stukjes heeft kunnen lezen, is popje Pip geïntroduceerd als nieuw groepslid. Zo ook bij de Rakkers….maar niet alleen popje Pip is nieuw, Nog niet zolang geleden zijn Lotte en Demi bijvoorbeeld ook nieuw bij de Rakkers gekomen. Sathwik is onze nieuwste 'aanwinst'. Isa, Jazzro & Noor komen binnenkort wennen en over wennen gesproken, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Lees meer

Zonneschijn

Zonneschijn 19-05-2016

Vorige week was het prachtig zomerweer. Rocco en Keet kwamen erg vrolijk en zomers gekleed binnen wandelen. Na even binnen hebben gespeeld en alle kinderen te hebben ingesmeerd met zonnebrandcrème, konden we naar buiten. Joris dook meteen de zandbak in en ook Duuk volgde meteen. 

 

Lees meer

Wat staat er op de groep?

Wat staat er op de groep? 12-05-2016

De peuterplus groep is nu een aantal weken bezig met het thema 'Welkom in het kinderdagverblijf'. Vandaag hebben we het gehad over de verschillen tussen de baby- en peutergroepen. Dieuwertje wist goed te vertellen dat haar broertje Joris ook op Mirakel komt en dan naar de middelste babygroep gaat. 

Lees meer

Welkom op ons kinderdagverblijf!

Welkom op ons kinderdagverblijf! 09-05-2016

Wij van de Mickey’s en Minnies zijn begonnen met een nieuw thema “Welkom in het kinderdagverblijf”. De groep hebben we verdeeld in vier delen; de badkamer, de slaapkamer, aan tafel en bewegen. Deze week zijn we druk met het deel bewegen. 

Lees meer

Aan de slag voor Moederdag!

Aan de slag voor Moederdag! 02-05-2016

Nog even en dan is het weer Moederdag. Alle moeders worden flink in het zonnetje gezet met een ontbijt op bed en een klein cadeautje. Het eerste kunnen de papa’s doen, maar met het tweede zijn we de laatste tijd druk bezig geweest. 

Lees meer

Welkom in het kinderdagverblijf

Welkom in het kinderdagverblijf 21-04-2016

Deze week zijn we begonnen met het nieuwe thema. Samen met de kinderen gaan we bekijken wat er op een dag bij Mirakel gebeurt. We beginnen de dag met het ophangen van de dagritmekaarten en benoemen wat de kinderen zien. Vandaag begint de dag met spelen en opruimen, Marit roept daarna “Gaan we opruimen?” Liam roept enthousiast “Crackers eten!”

Lees meer

Aan de slag met de moestuintjes

Aan de slag met de moestuintjes 14-04-2016

Deze maand hebben we moestuintjes gespaard van de welbekende supermarkt. We hebben een mooi bijpassende bak gekocht waar we ze in konden verzamelen. De kinderen van Pooh’s wereld werden al erg enthousiast bij het zien van de moestuintjes. Puk en Daan vonden het erg interessant en kwamen meteen kijken. 

Lees meer

Lente bij de Knorries!

Lente bij de Knorries! 07-04-2016

We hebben de kleding (van het vorige thema) van de lijn gehaald en de lente op de groep gebracht. Het lokaal is versierd met allemaal jonge dieren, zoals kalfjes, eendjes, vlinders en vogeltjes. De kinderen hebben weer hun best gedaan om er wat moois van te maken. 

 

Lees meer

Paaseieren zoeken bij de Rakkertjes

Paaseieren zoeken bij de Rakkertjes 24-03-2016

Het is bijna Pasen, dus tijd voor paaseieren zoeken! Er waren buiten allemaal paaseieren verstopt. Dus na het eten van de crackers zijn we de jassen en schoenen gaan aantrekken en buiten op zoek gegaan naar de eieren. Nova had het eerste paasei al snel gevonden. Lotte wilde graag van de glijbaan glijden en wat een feest, ook daar lag een paasei! 

Lees meer

Droogzwemmen?

Droogzwemmen? 17-03-2016

Bij de Stampertjes kijken we uit naar de lente en zomer. Vandaar dat er al flink geoefend wordt in droogzwemmen. Van speelmat naar speelmat zwemmen de Stampertjes door het lokaal. Demi, Sophie en Loïs zijn de snelste zwemmers, maar James en Seth hebben de slag ook al aardig te pakken. Het hoogtepunt is natuurlijk de glijbaan. Daar glij je zo vanaf het water in. 

Lees meer

Bolletjes planten

Bolletjes planten 10-03-2016

De peuter plus groep is hard aan het werk met het thema Holletje, Bolletje, Lente. Zo hebben we de praatplaat al bekeken en onderscheid gemaakt tussen de winter en de lente door middel van het bekijken van verschillende afbeeldingen met sneeuw en bloemen. Vandaag hadden we een prachtige dag om letterlijk de bloemen buiten te zetten. 

Lees meer

Holletje, bolletje lente!

Holletje, bolletje lente! 07-03-2016

Wij zijn begonnen met het nieuwe thema holletje, bolletje lente. Binnen dit thema hebben wij weer veel leuke doe activiteiten. De tuin van Nijntje is een verhaaltje over Nijntje die zaadjes gaat zaaien. Uit de zaadjes groeien wortelen. Het is een leuk simpel verhaaltje maar erg duidelijk voor de kinderen. 

Lees meer

Lekker naar buiten met de Welpen

Lekker naar buiten met de Welpen 25-02-2016

Ook als het winter is gaan we naar buiten. Het is jammer voor de allerkleinsten, maar alleen de kinderen die kunnen lopen gaan mee naar buiten. Het is nu te koud en nat voor de kinderen om te kruipen. Zij vinden het veel leuker om op de groep te spelen. 

Lees meer

Polonaise

Polonaise 18-02-2016

Op 11 februari hebben we carnaval gevierd. De kinderen mochten de hele week verkleed komen op Mirakel, maar donderdag was het echte carnavalsfeestje. ‘s Morgens kwamen de kinderen één voor één binnen. De een nog mooier dan de ander! Zo was Anna als poes, Tobias als ridder, Benthe en Marit als vlinder, Lynn als Mega Mindy, Yfke als spaanse danseres, Quinn als Jokie, Pippa als Elsa en Oek als tijger. Iedereen zag er prachtig uit!

Lees meer

We hebben er een geitje bij!

We hebben er een geitje bij! 11-02-2016

Van 27 januari tot en 6 februari waren de Nationale Voorleesdagen. Woensdag 3 februari hebben wij daar extra aandacht aan besteed door middel van een voorleesontbijt. Bij ons op de babygroep kregen de kinderen een heerlijk ontbijt met een krentenbol en verschillende soorten fruit. Aiden en Puk vonden de krentenbol erg lekker. 

Lees meer

Wat heb jij aan?

Wat heb jij aan? 04-02-2016

Op de groep zijn we nu bezig met het Piramide thema: Kleding, dat trek ik aan. In de eerste week hebben alle kinderen gekeken wat er aan de waslijn in ons lokaal hing. Als één van de medewerkers vroeg wie er een broek aan had, mochten deze kinderen onder de waslijn gaan zitten. Dit hebben we met een aantal kledingstukken gedaan en het leukste was het voorbeeld met de sokken. 

Lees meer

Pret met scheerschuim

Pret met scheerschuim 28-01-2016

Vorige week heeft het in het Noorden van Nederland gesneeuwd. Helaas bij ons niet en kwamen we niet verder dan een verdwaalde natte sneeuwvlok, hagel en wat regen. En met deze hoge temperaturen en een zonnetje kun je bijna niet geloven dat we midden in de winter zitten. 

Lees meer

Kleding, wat trek ik aan!

Kleding, wat trek ik aan! 21-01-2016

Weer een nieuw thema, vol nieuwe versjes, spelletjes en opdrachten. Vandaag hebben we de pop in bad gedaan en samen aangekleed. De pop zat al in bad. Alle kinderen hebben de pop met een washand gewassen. Arya waste de buik, Bella deed de benen, Sil waste het hoofd, Joëll de buik van de pop, Nathan de rug en Yehlany waste de armen. 

Lees meer

Stampertjes knutselen voor de winter

Stampertjes knutselen voor de winter 14-01-2016

Alle feestdagen zijn weer achter de rug en koning winter staat voor de deur. In het noorden van Nederland konden ze al schaatsen in de straten maar of we daar op zitten te wachten… In ieder geval zijn we ons er op aan het voorbereiden dat de intense buien ook deze kant op komen. Daarom zijn alle Stampertjes in actie gekomen. 

Lees meer

Peuterplus in teken van kerst

Peuterplus in teken van kerst 07-01-2016

Op dit moment is de peuter plus groep even aan het uitrusten van de drukke weken die achter ons liggen. Zo zijn we natuurlijk drie weken lang in de ban geweest van Sinterklaas en zijn Pieten, waarbij wij een aantal verschillende werkjes hebben gemaakt en moesten leren hoe we de kleding van Sint nu eigenlijk noemen. 

Lees meer

Pannekoeken en kerstbrood bij het kerstontbijt!

Pannekoeken en kerstbrood bij het kerstontbijt! 31-12-2015

Wat was het kerstontbijt weer geslaagd, de lange tafel zat vol ouders en kinderen. Iedereen had wat meegenomen, Alexander zat te smullen van zijn fruit. Yael had samen met haar moeder pannenkoeken gebakken en Lise had overheerlijk kerstbrood net uit de oven.

Lees meer

Welpen versieren boom

Welpen versieren boom 18-12-2015

Maandag 14 december werd onze kerstboom weer op de groep gebracht. We konden beginnen met optuigen. Eerst de lichtjes erin. Wat is de boom dan al mooi! Door er slingers en kerstballen in te hangen maken we hem nog mooier. Kiki en Olivia hielpen goed mee door steeds de kerstballen aan te geven. Anna keek ook vanuit de box mee wat daar allemaal gebeurde. 

 

Lees meer

Visite op de Jungletuin

Visite op de Jungletuin 17-12-2015

Deze week is Jesper bij ons op bezoek. Hij is 14 jaar en zit in het derde jaar van het VMBO op het Hermann Wesseling College. Hij loopt zijn maatschappelijke stage op de Jungletuin. Jesper gaat zich bezig houden met verschillende activiteiten. 

Lees meer

Sintfeest bij de Pooh's

Sintfeest bij de Pooh's 09-12-2015

De eerste week van december was een echt Sinterklaasfestijn voor de kindjes van Pooh’s wereld. Op maandag hebben we namelijk lekker pepernootjes gebakken. Eerst het deeg maken en daarna kregen de kinderen allemaal een stuk deeg om zelf te kneden. Bram vond het helemaal leuk om te doen en was dan ook zeer geconcentreerd bezig. 

Lees meer

Sinterklaas Kapoentje

Sinterklaas Kapoentje 26-11-2015

De winkels waren al een aantal weken versierd in de sfeer, maar vanaf 14 november is hij ook echt in het land, Sinterklaas en zijn trouwe Pieten. Ook op de groep zijn we al helemaal in Sinterklaasstemming. De kinderen hebben hard gewerkt aan hun knutsels om de groep weer leuk te versieren.

Lees meer

Hoera! Sint en Piet zijn in het land!

Hoera! Sint en Piet zijn in het land! 19-11-2015

De Rakkertjes zijn dan ook begonnen met het nieuwe thema 'Sinterklaas'. De kinderen hadden de grootste verhalen over de aankomst van Sinterklaas. De verkleedkleding kwam vanmorgen uit de kast en Kick verkleedde zich als Sinterklaas. 

Lees meer

Oefenen voor Sint Maarten

Oefenen voor Sint Maarten 12-11-2015

Bij de Stampertjes hebben we het druk. Hebben we net Dierendag gehad en de kinderboekenweek achter de rug, staat Sint Maarten al weer op het programma. 

Lees meer

Zand en blaadjes in de soep!

Zand en blaadjes in de soep! 05-11-2015

De afgelopen weken zijn we met de peuter plus groep druk in de weer geweest met het eten en drinken. We hebben het gehad over boodschappen doen, wat we allemaal lekker vinden en hoe we dingen kunnen klaarmaken in de keuken. 

Lees meer

Notulen 22 september 2015

Notulen 22 september 2015 04-11-2015

Notulen Vergadering Oudercommissie KDV

Datum: 22 september 2015, 20.00-21.30 uur

Aanwezig:  Maaike Kolk, Danielle Stomps, Desiree Nuis, Martine Grimberg (voorzitter), Laurens den Dulk en Marianne Möller (notulist)

Afwezig met bericht: Annemieke Quant

 

Lees meer

Mmm, lekker eten!

Mmm, lekker eten! 30-10-2015

Wij zijn volop bezig met het piramide thema “mmm lekker eten”. Hiervoor hebben wij allerlei lekkere dingen gemaakt. Samen pannenkoeken bakken, Zoey zorgde ervoor dat alles goed gemixt was. Luuk goot de mix netjes in de pan en bakken maar.. Iedereen heeft er flink van zitten smullen!

Lees meer

Gezellig voorlezen

Gezellig voorlezen 22-10-2015

Vorige week was het kinderboekenweek en ook op onze groep hebben we daar aandacht aan besteed. Op maandag hebben we voorgelezen uit het prentenboek “Speeltuin”. Yuno en Yinthe vonden het heel gezellig om samen dit boekje te lezen. 

Lees meer

Jungletuin kids maken smoothie

Jungletuin kids maken smoothie 19-10-2015

De afgelopen en aankomende weken zijn we voor het eerst bezig op de Jungletuin met de piramidemethode. Het thema is:’’Mmmm, lekker eten’’. Daar weten wij natuurlijk wel raad mee. We praten veel over gezond eten en drinken, maar ook over wat er niet zo gezond is. 

Lees meer

Verkleed als leeuw!

Verkleed als leeuw! 08-10-2015

Bij Pooh’s wereld zijn we bezig geweest met het thema circus. Op de groep hangen mooie gekleurde knutselwerkjes van de kinderen. 

 

Lees meer

Druk, druk, druk!

Druk, druk, druk! 01-10-2015

Vorige week maandag en donderdag waren toch best een beetje rare dagen… De kinderen kwamen in hun nette kleding of hadden andere kleding meegenomen, zoals Marinde want de fotograaf kwam op Mirakel. 

Lees meer

Stampen in de plassen

Stampen in de plassen 25-09-2015

De herfst heeft met rasse schreden haar intrede gedaan in het land. De regen valt met bakken tegelijk uit de lucht. Dat is voor ons en alle kinderen een enorme overgang na het heerlijke zomerweer. 

 

 

Lees meer

Hóóg geëerd publiek!!

Hóóg geëerd publiek!! 18-09-2015

Bij de Rakkers was het afgelopen periode thema: Circus!!
In het circus zijn er o.a. clowns die gekke gezichten trekken, gekke sprongen maken en kunstjes doen. Iedereen heeft een eigen clown gemaakt van papier. Kick heeft een clown die niet zo blij kijkt en die van Nathan is zijn hoed verloren. Benjamin en Tobias hebben een clown die juist heel blij kijkt. Alle clowns staan op hun handen wat een vrolijk gezicht is.

 

Lees meer

K(l)eigaaf!

K(l)eigaaf! 18-09-2015

Na alle mooie zomerdagen was het vandaag helaas een stuk minder mooi weer. Om er toch nog een zonnige dag van te maken, zijn we gaan kleien met Jones, Elin en Loïs. 

Lees meer

Hoe werkt dat nu met de zon?

Hoe werkt dat nu met de zon? 04-09-2015

Deze periode staat voornamelijk in het teken van de zomer. We maken gebruik van het Piramide thema Zomerkriebels en dat doen we op verschillende manieren. We praten bijvoorbeeld over de zon en hoe dat allemaal in zijn werk gaat als je wilt buiten spelen in de zon. Zonnebrillen, hoedjes en uiteraard de zonnebrand zijn veel voorkomende gespreksonderwerpen.

Lees meer

Nog even zomerkriebels

Nog even zomerkriebels 28-08-2015

Bij de Mickey’s en Minnies werken we met het piramide thema 'zomerkriebels'. Op de groep is het volop versierd met slippers van geverfde voetjes. Douwe en Julia hebben een duikbril en een snorkel op. Livia en Zoey liggen lekker te chillen op het strand en Zola dobbert heerlijk in de zee.

Lees meer

Vliegers verven en emmers kleuren!

Vliegers verven en emmers kleuren! 24-08-2015

We zitten alweer in de laatste week van augustus. Het is maar de vraag of september nog veel zomerweer geeft. Tot nu toe hebben de kinderen vaak buiten kunnen spelen. Wanneer dit door regen niet kon, gingen we binnen verder met het zomerthema. Op de muur hangen vliegers die werden geverfd en getekend. Daar onder zie je emmers met schepjes in allerlei kleuren.

Lees meer

Vliegers maken bij de Jungletuin groep

Vliegers maken bij de Jungletuin groep 14-08-2015

Bij de Jungletuin hebben we het thema ´zomer´ op de groep. En wat een mooi weer is het geweest. Lekker onder de sproeiers en er is met de waterbaan gespeeld. Natuurlijk wordt er ook geknutseld op de groep naar aanleiding van het thema. De kinderen hebben een mooie zonnebril gemaakt en een strandbal. Afgelopen maandag en dinsdag hebben we met Levy, Oek, Pippa, Edine, Quinn en Sano een emmer met schep gemaakt. De kinderen mochten de lijm met de kwast op de emmer en schep doen. Daarna werd het in een bak met zand gedaan, zodat er ook zand op de emmer en schep.

Lees meer

Snoeien in nieuwe natuurtuin

Snoeien in nieuwe natuurtuin 06-07-2015

De zomer is begonnen en we gaan (als het weer het toe laat) iedere dag met alle baby’s naar buiten. In onze nieuwe natuurtuin moet nodig alles gesnoeid worden.

Lees meer

De Mirakelse beautydag!

De Mirakelse beautydag! 23-06-2015

Het was feest bij Mirakel op donderdag 18 juni. De ochtend begon al heel leuk. Met alle peutergroepen en een aantal dreumesen verzamelden we in de gang. Lynn, Veerle en Benthe vonden dat best spannend. Wat ging daar gebeuren? Met zijn allen zaten we klaar voor de goochelshow van Tom Carera. Inmiddels kon de show beginnen. Tom begon te praten en iedereen begon hard te lachen. Hij wilde zijn hoedje op doen, maar telkens ging hij weer af! Marit vond het maar spannend en kroop bij Jeanne op schoot. Duke daarentegen kon niet meer stoppen met lachen. Het toveren van de rozijntjes was toch wel heel grappig. Klaas en Mika zaten echt te genieten.

Lees meer

Verkeer, broem tingeling!

Verkeer, broem tingeling! 19-06-2015

Wij van de Mickey’s en Minnies zijn begonnen met een nieuw thema 'verkeer, broem tingeling'. Zoey, Olivier en Amy gingen samen met Deborah de grote praatplaat bespreken. Zoey zag als eerste een baby in een kinderwagen, later gaf ze aan dat ze nog veel meer baby’s zag. Ook zagen we een zebrapad waar je moest oversteken. Amy zag daar twee mensen met een stopbord. Olivier viel op dat de bal van een jongetje op de weg terecht kwam, dat is heel gevaarlijk! Amy viel op dat er twee brommers waren waarvan één man geen helm op had.

Lees meer

Lekker buiten met de Welpen

Lekker buiten met de Welpen 12-06-2015

De laatste tijd is het prachtig weer. Voor we fruit gaan eten smeren we de kinderen in met zonnebrandcrème, zodat het even kan in trekken. Daardoor kunnen we meteen naar buiten als we klaar zijn met eten. De grote kinderen staan dan al bij de deur te wachten tot wij (de pedagogisch medewerkers) klaar zijn met opruimen en de baby’s naar bed brengen. Eenmaal buiten kunnen de kinderen kiezen wat ze gaan doen. Ze kunnen met zijn allen tegelijk in de zandbak, want die is sinds een aantal weken super groot. Zelfs de kleintjes kunnen erin kruipen want de rand is heel laag. Op de foto zie je Miya die net uit de boot kruipt. Soms zitten er wel vier kinderen tegelijk in en iedereen wil dan ook aan het stuur. Ook het kleine huisje wordt regelmatig bezocht. Er zitten twee deuren in maar Julien gaat het liefst via het raam erin en eruit!

Lees meer

Tandenpoetsles!

Tandenpoetsles! 05-06-2015

De afgelopen weken zijn we met de Piramide druk in de weer met het thema 'Ziek en gezond….Kusje beter!' De peutergroepen Mickey’s en Minnies en de Knorries zijn hier druk mee bezig op allerlei verschillende manieren. Zo leren de kinderen hoe ze goed voor zich zelf moeten zorgen door bijvoorbeeld lekker te douchen en gezond te eten. Maar ook hebben we het over de dokter en de tandarts en wat daar allemaal gebeurt. En met de tandarts konden we uiteindelijk nog meer. Op donderdag 28 mei kwamen er twee tandarts assistentes langs van Aemstelgroep tandartsen. Bij zowel de Mickey’s als de Knorries, kwamen zij een poetslesje geven en ook een hoop vertellen over de tanden en de “beestjes” die weleens op je tanden kunnen zitten. Ze hadden een heel mooi groot gebit mee genomen met een hele grote tandenborstel. Maar ook een mooie dinosaurus met een echt gebitje wat gepoetst kon worden.

Lees meer

Lekker buiten muziekles

Lekker buiten muziekles 29-05-2015

Vorige week was het heerlijk weer en waren we lekker met alle babygroepen buiten aan het spelen. Rafaël en Killian waren samen een zandkasteel aan het maken in de zandbak. Noortje was een rondje aan het fietsen over het plein met veel plezier. Ook hadden we de bellenblaas erbij gepakt, zodat we hele mooie bellen konden maken. De kinderen gingen er enthousiast achteraan om ze te voelen en om ze lek te prikken.

Lees meer

Kusje…. beter!

Kusje…. beter! 21-05-2015

Op de Knorries zijn we bezig met het thema ziek en gezond, kusje… beter! Er staat een thematafel op de groep met daarop een verbandtrommel, boekjes over ziek zijn en beter worden, pleisters, zakdoeken en tandenborstels.

Lees meer

Nieuwe tuin!

Nieuwe tuin! 18-05-2015

Sinds kort zijn de tuinen bij Mirakel opgeknapt. Er zijn nieuwe zandbakken gekomen, maar ook hutjes van wilgentakken, gras en een nieuw hek. De eerste keer dat de kinderen dan ook naar buiten gingen, keken zij hun ogen uit. Ze vonden het wel een beetje vreemd.  Gras voelen onder je voeten, een prachtig kastelen hek waar je op sommige plekjes nieuwsgierig doorheen kan kijken. De kinderen gingen meteen op ontdekkingstocht. Het zand in de zandbak werd “geïnspecteerd” en geweldig bevonden door de kinderen. Het gras was natuurlijk ook wonderlijk, de kinderen wilden er meteen aan voelen en op lopen.

Lees meer

Rupsje nooit genoeg

Rupsje nooit genoeg 08-05-2015

Het boek van rupsje nooit genoeg hebben we voorgelezen bij het thema 'lente' van de Rakkers. Zodra ik een bladzijde van het boek om sla, vertelt Teun al wat er staat! Ook hebben we zelf rupsen geplakt. De kinderen die al drie jaar zijn, zoals Tobias, Benjamin, Eva en Nova hebben een mooie rups gemaakt door allemaal rondjes achter elkaar te plakken. De kinderen die jonger zijn, plakken de rondjes vaak kris kras op het blad, wat weer een heel leuk effect geeft.

Lees meer

In de tent

In de tent 01-05-2015

De vakantietijd komt er weer aan. Vooral op de babygroepen, maar ook op de peutergroepen, gaan veel kinderen in mei en juni op vakantie, voor de zomerdrukte uit. Bij de Stampertjes zijn ze er al helemaal klaar voor.
Kamperen vinden de meeste kinderen geweldig, zo ook toen we van de tafel een tent hadden gemaakt.

Lees meer

Kunst...natuurlijk!

Kunst...natuurlijk! 24-04-2015

We zijn met de peuter plus / piramide groep bezig met het thema Kunst…natuurlijk!

Hierbij leren we wat er allemaal bij kunst hoort en hebben we ook een hoop kunstige werkjes gemaakt. De peutergroepen Mickey’s en Minnies en de Knorries hebben deze periode ook weer mee gedaan op de groep en om dit thema nog wat meer  te bieden hadden we een leuk extraatje bedacht.

Lees meer

Knutselen voor Koningsdag

Knutselen voor Koningsdag 17-04-2015

Knutselen voor Koningsdag op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenHet is bijna zover, op maandag 27 april is het Koningsdag. Bij de Mickey’s en Minnie’s zijn we druk bezig om een mooie kroon te maken. We hebben een oranje hoedenstrook geknipt en daarop plakken de kinderen kleine stukjes van rood, wit en blauw papier, de kleuren van de Nederlandse vlag. Julia D. en Evi-Lynn mochten het voorbeeld namaken en dit zag er leuk uit. Ook Livia was erg geconcentreerd bezig met het plakken en onder toezicht van haar vriendin Jasmine ging dit hartstikke goed.

Onze tweede activiteit voor koningsdag is kroontjes kleuren en dan van klein naar groot op te plakken. Laurent had niet zo veel  gekleurd, maar ging ze wel al meteen goed in de goede volgorde leggen. Yael vond het in het begin erg lastig om de kleinste kroon te vinden, maar al gauw had ze door hoe het moest.

We hopen dat iedereen een gezellige dag heeft. Wij van de Mickey’s en Minnie’s zien er in ieder geval mooi uit met onze kroontjes.

Groetjes van Mickey's en Minnies
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Eieren schilderen, zoeken en eten

Eieren schilderen, zoeken en eten 10-04-2015

Paaslunch op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOp Goede vrijdag komt Mirakel langzaam op gang. Rond acht uur komen de eerste dreumessen binnen. Het zal vandaag niet zo druk worden op de groep. Twee kinderen hebben een lang weekend vrij en een kindje gaat vanaf tien uur wennen bij de peuters. Hij komt pas op zijn vroegst rond drie uur terug.
Yuno is aan de beurt om haar knutsels te maken. Ik heb haar voetafdrukken nodig voor de voeten en de oren van de Paashaas. Er komt een foto van haar hoofd op de plek van het hoofd van de paashaas. Het lijfje wordt beplakt met watten.
Daarna is het tijd voor onze paaslunch. Voor ieder kindje een krentenbol met boter en een wit bolletje met gekookt ei. Fleur laat het zich goed smaken, zowel de krentenbol als het broodje ei. Na een tijdje haalt ze het ei er af en eet dat alleen op. Yuno houdt duidelijk niet van krentenbollen en begint te kliederen. Voor haar gaat er niets boven een gewone boterham. Mats eet zowel een krentenbol als het broodje ei met veel plezier op. Sommige kinderen gaan naar bed voor een lekkere middagdut en de anderen gaan spelen. Zo komt er zachtjes een einde aan de paasweek van Mirakel. Een week van eieren schilderen, eieren zoeken en eieren eten!

Groetjes van kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Feest in de Jungletuin

Feest in de Jungletuin 02-04-2015

Feest op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenHet is natuurlijk elke dag een feest om op Mirakel te spelen, maar de afgelopen weken was het op de Jungletuin ook echt feest. Wij hebben namelijk 'feest' als ons thema. Toen we met het thema begonnen, hadden we een heel groot cadeau ingepakt. Samen met de kinderen hebben we deze in het midden van de kring gezet. Iedereen was natuurlijk erg nieuwsgierig  wat er in zat, dus toen we zeiden dat het opengemaakt mocht worden, stoven ze er op af. Niet alle kinderen, sommige, zoals Lynn, Yfke en Oek vinden dat te druk en blijven dus een beetje op de achtergrond.

Nadat het cadeau was uitgepakt, hebben we iedereen laten benoemen wat er in de doos zat. Benthe zag slingers, Nathan ballonnen, Duke feesthoedjes en Marit zag een boekje wat over feest gaat. We hebben met de slingers en ballonnen het lokaal versierd, zodat we al een beetje een feestelijk lokaal hadden. Maar dat is natuurlijk nog niet genoeg, want er moesten ook nog feestelijke knutsels aan de muur. Daarom hebben we de kinderen een feestvarken en een ballon laten maken. Bij het feestvarken hebben we als neus een spekje laten opplakken. Dit vonden de kinderen toch wel wat gek. Zo zei Tobias dat hij ook wel een spekje zou lusten.

Omdat het bijna Pasen is en dat natuurlijk ook een feest is, zijn we daarvoor ook aan het knutselen. We maken paasmobiels die we voor het raam hangen en de paasmandjes die de kinderen met stickers mogen beplakken. Al met al dus een groot feest hier op de Jungletuin. 

Groetjes van de Jungletuin
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Poohtjes verzorgen plantjes

Poohtjes verzorgen plantjes 30-03-2015

Moestuintjes verzorgen op kinderdagverblijf AmstelveenDe ouders van Mirakel hebben heel hard hun best gedaan om de moestuintjes van de Albert Heijn te sparen. Hierdoor waren er genoeg voor alle groepen om ze op de groep te kweken. Zo ook bij babygroep Pooh’s wereld. Op maandag hebben we de zaadjes gezaaid en de kinderen die het leuk vonden mochten hierbij helpen. Kyan kwam gelijk aanrennen en heeft heel goed geholpen met de grond in de bakjes doen. Daarna de zaadjes erin en toen nog een beetje grond er boven op. Als laatst het kaartje er in steken, zodat we weten wat het plantje wordt.

Kyan vond het heel erg leuk om te doen en was dan ook helemaal geconcentreerdMoestuintjes verzorgen op kinderdagverblijf Amstelveen bezig. De andere kindjes vonden het iets minder interessant en die hebben gewoon lekker met het speelgoed gespeeld. Nu moeten de plantjes elke dag water en elke keer mag een ander kind met het gietertje de plantjes water geven. Dit vinden alle kinderen leuk om te doen. Straks als de plantjes groot zijn, gaan ze naar grote bakken in de tuin, waar we ze verder kunnen verzorgen.

Groetjes van Pooh's wereld
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Natuurmuseum bij de Knorries

Natuurmuseum bij de Knorries 20-03-2015

Welkom in het “natuurmuseum” van de Knorries. Bij ons nieuwe thema kunst, hoort natuurlijk ook een museum. In een museum hangt kunst en daarom zijn wij ook hard bezig kunstwerken te maken met de kinderen. Marley, Yuri, Veer en Vera zijn vast begonnen met hun doorzichtige kunstwerk. Hiervoor hebben we buiten naar spulletjes gezocht, zoals takjes, zand, blaadjes en andere dingen die we mooi vinden. Vera en Veer vonden blaadjes met gaatjes. Marley had een stukje schuim van een bal gevonden en Yuri had heel veel takjes en mos. In de middag hebben we al onze spullen op tafel gelegd en er zo een museum van gemaakt. We hebben gekeken hoe alles mooi lag en het zo tentoongesteld.

In het natuurmuseum hebben we ook onze moestuintjes tentoongesteld. Zo kunnen we goed kijken of er al plantjes groeien. Het leukste van een natuurmuseum is dat we met de spullen die we verzameld hebben ook echt aan de slag gaan! We maken er een doorzichtig kunstwerk van. De kinderen mogen dan dikke lijm op een doorzichtig folie smeren, heerlijk met je handen! Marley en Veer vonden het heerlijk om te kliederen, maar het voelde toch ook een beetje gek. Daarna mochten de kinderen spullen uit hun natuurmuseum in hun lijm drukken. Dan een paar dagen drogen en zo krijg je prachtige “Knorrie-kunstwerken!”

Groetjes van de Knorries
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Slagroom lijkt net sneeuw

Slagroom lijkt net sneeuw 18-03-2015

Slagroom snoepen op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenDe winter is behalve koud en donker, ook genieten van de lekkere winterse kost. En omdat we toch ook een “sneeuw” idee wilden voorstellen, vonden we het gebruiken van slagroom wel iets. Op onze open haard op de groep hadden we 3 mokken gemaakt met dotjes slagroom er op. Chocolademelk met slagroom! Mmm! Smullen hoor. De kinderen keken vaak verlekkerd naar de mokken, dus kon het niet uitblijven om ook even te proeven.

Met slagroom spelen is geweldig! Het kleeft en lijkt op sneeuw en natuurlijk smaakt het heerlijk. De kinderen Sebastiaan, Monsif, Keano, Tom, Pippa en Mayilo genoten er van. Tom ervaarde de slagroom als iets typisch. Hij roerde er eerst met zijn vinger in en begon er vervolgens mee te “tekenen”. Mayilo begon er lekker in te kloppen en toen de spetters in de rondte vlogen, vond hij het ook super lekker. Er werden lepels bij gehaald om mee te spelen. Nou, laat dat maar aan Sebastiaan over. Wat een pret hadden de kinderen. Zeker voor herhaling vatbaar. Sommige kinderen vonden het in het begin wat raar en keken ook verbaasd toen de slagroom eruit gespoten werd. Enkele kinderen begonnen eerst te voelen en andere begonnen meteen te eten. Zo zie je maar dat ontdekken en uitproberen voor elk kind anders kan zijn.

Nu is de lente weer in aantocht en was dit een mooie afsluiting van de winter!

Groetjes van kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Dit ben ik!

Dit ben ik! 05-03-2015

Tobias van kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen nagetekendBij de Rakkers hebben we de afgelopen periode het thema “Dit ben ik” gehad. Dit is best een breed thema dus om te beginnen zijn (bijna) alle kinderen op een stuk behang overgetrokken. Dat was al heel spannend en ook verrassend om te zien hoe groot je al bent! Groter dan en kleiner dan werd uitvoerig besproken tijdens het overtrekken. Evy was wat kleiner dan Benjamin en Lucas weer groter dan Wahe.

Daarna gingen we kijken wat we aan hadden. Welke kleding en welke kleuren. Met de hulp van de ouders hadden we zakken vol oude kleding waar we lapjes van konden maken. Zo konden we exact dezelfde kleren, trui, broek, jurk enzovoort maken op de “pop”. Kopietjes waren het. Eva had haar streepjesjurk 1 op 1 nagemaakt, super knap! Wederom werd er gepraat over het lichaam…trui zit op jouw buik en jouw schouders en niet over jouw handen. Idem dito met de broek en de sokken. Nina had letters op haar trui en Jasmijn een cijfer. Tot slot hebben we ook nog een gezicht en haren gemaakt. Met een spiegel hebben we gekeken welke kleur haren je hebt en met wol hebben de kinderen deze opgeplakt, nadat ze eerst zelf korte en lange haren hadden geknipt met een schaar. Voor Ivo was dit nog een moeilijke klus… Fenna had een staart en Nova knotjes. Iedereen is anders, maar iedereen heeft twee ogen, een neus en een mond. Allen ook op dezelfde plek. Joshua had zelfs nog zijn kin getekend.

Het was een groot “project”, wat erg tijdrovend was. We hebben liedjes gezongen als “hoofd, schouders, knie en teen” en “dit zijn mijn wangetjes” en we hebben veel gepraat over wie je bent. Het was een leerzaam thema en de kinderen vonden het erg leuk om te doen en zo “met zichzelf” bezig te zijn.

Groetjes van de Rakkers
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

De Stampers kunnen al tot 10 tellen!

De Stampers kunnen al tot 10 tellen! 27-02-2015

Tot 10 leren tellen op Kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenDe grote kindjes van de Stampers zijn gek op tellen! Er hangen cijfers van 1 tot 10 aan de muur. Alle cijfers worden regelmatig benoemd. Met een beetje hulp kunnen ze al heel goed zelf tot 10 tellen met een groot gejuich bij 10!

Om wat extra te oefenen, hadden we alle cijfers van de muur gehaald en op de grond gelegd. Kitty hield de cijfers één voor één omhoog en vertelde welke cijfer het was. Totdat Matthias, Tom, Elin en Madelief zelf een poging gingen wagen. Sommige cijfers wisten ze al best goed. Wat een knappe kinderen zitten er toch bij de Stampertjes!

Groetjes van Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Tunnelpret

Tunnelpret 21-08-2014

Pret in de tunnel bij kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenDe zomer heeft het even voor gezien dus hebben we wat meer binnenactiviteiten gedaan. De ballenbak, de picknicktafel en de speeltunnel zijn weer uit de kast gekomen. De stampertjes zijn overal voor in en willen het liefst allemaal tegelijk door de tunnel. Eerst even oefenen, hier er in en daar er weer uit. Marinde is super snel en gaat al gillend door de tunnel. Tom is na wat “koudwatervrees” ook van de partij. Nina gaat heel soepel heen en soms ook weer terug door de tunnel. Madelief staat vooral te kijken en te genieten van de andere Stampertjes die door de tunnel gaan. Ook een bal door de tunnel rollen is een leuk spel. Om de beurt is nog wel eens moeilijk, want iedereen is er van overtuigd dat ze aan de beurt zijn. En jawel hoor, op het eind neemt Madelief ook haar kans waar. Stralend kruipt ze door de tunnel en onder luid applaus komt ze weer tevoorschijn. Dat vraagt natuurlijk om nog een keer, ook zij kreeg de smaak te pakken. Toch hopen we stiekem dat we nog een nazomer krijgen waarbij we weer heerlijk buiten kunnen spelen.

Groetjes van de Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Peuter plus speelt bloemenspel

Peuter plus speelt bloemenspel 14-08-2014

Peuterplus kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen speelt bloemenspelBij de peuter plus/piramide groep zijn we het zomerthema langzaam aan het afsluiten. Zo hebben we nu eerst de praatplaat herhaald. Het viel Bing meteen op dat er een mooie groene krokodil in het water lag waarop Thomas hem wel meteen duidelijk maakte dat het geen echte krokodil was. Faylin merkte op dat er een huisje stond waar je ijsjes kon halen en Hielke moest wel erg lachen om de hond in het badje.

Uiteraard moesten we ook serieus aan het werk en de kinderen kregen een werkblad. Hierop stonden een aantal plaatjes die met de zomer maar ook met de winter te maken hadden. De zomerplaatjes moesten we rood kleuren en de winterplaatjes blauw. Het plaatje met het glas drinken veroorzaakte wat verwarring. Tja, drinken doe je in de zomer maar ook in de winter. Leon had de oplossing. Volgens hem was het een fruitdrankje en toen waren we het erover eens; dat hoort bij de zomer.

Hielke en Thomas hielpen elkaar een handje door steeds te overleggen. Kai vond het wel handig om steeds bij Leon te kijken. Auke ging daarentegen helemaal zijn eigen gang en wandelde zo door de opdracht heen. Na het harde werken was er nog tijd voor het bloemenspel. Dit spel hebben we uit de themakast gehaald. Bij dit spel krijgen we een plankje waarop je bloemen en vlinders moeten leggen. Deze bloemen kun je verzamelen door het gooien met de dobbelstenen. De ene dobbelsteen geeft de vorm van de bloem aan en de andere dobbelsteen geeft de kleur aan. Leon en Faylin herkende het spel, want zij hadden het spel al eens gespeeld met Bogdane. Bram deed goed zijn best, maar vond het niet zo leuk dat hij steeds roze en paarse bloemen gooide. Dat hoort niet bij jongens zei hij dan. Hielke was heel oplettend bij de andere kinderen, maar vergat de eigen beurt soms. Auke vond het wel erg jammer dat hij niet had gewonnen, maar vond het spel wel heel leuk.

Zomerse groet van de peuter plus/ piramide groep
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Yoghurt smoothies zijn heerlijk

Yoghurt smoothies zijn heerlijk 08-08-2014

heerlijke yoghurtsmoothie maken op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenHet is nog steeds heerlijk weer, dus wij van de Mickey’s en Minnies dachten om zomerse smoothies te maken. We hadden yoghurt, sinasappel, banaan en aardbei. De kinderen mochten zelf kiezen van welk fruit ze een smoothie wilden maken. Zoey, Luuk en Yuval kozen voor 2 soorten fruit, terwijl Bram, Tess en Binq alleen voor banaan kozen. Olivier deed de stukjes aardbei in de blender, vervolgens deed Bram de stukjes banaan erin en tot slot deed Binq de yoghurt erbij. Nog een klein beetje sinaasappelsap erbij en de blender kon aan. Dat gaf een heleboel herrie! Yuval, Tess en Zoey zaten met hun oren dicht aan tafel. Toen alles gemixt was, konden de bekers gevuld worden met de heerlijke smoothie. Het mooie vlinderrietje maakte het helemaal af. Bijna iedereen vond het lekker. Julia wilde zelfs wel 2 bekers smoothie!

Liefs van de Mickey’s en Minnies
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen 

Lees meer

Spelen met water

Spelen met water 01-08-2014

De afgelopen weken hebben we veel dagen met mooi weer gehad. Dat betekend dat we weer buiten met water kunnen spelen. Zo ook vorige week. Eerst allemaal een schone luier aan en een romper. Mika had zelfs zijn zwembroek mee dus dat was helemaal top! In smeren hoort er natuurlijk ook bij met dit weer. Nog even fruit eten en dan kan het spetteren beginnen.

Buiten aangekomen weten de kindjes niet wat ze zien; twee badjes met water, speelgoed en de zandbak. Mika gaat meteen op de badjes af en gaat er direct in zitten om met de bootjes te spelen. Klaas gaat er ook meteen naar toe maar gaat er heel voorzichtig in zitten. Eerst even voelen of het water niet te koud was. En wat is er leuker om van het badje naar de zandbak te gaan? Niks! We hadden ineens allemaal zandmannetjes en zandvrouwtjes. Logan moest van dit alles niks weten en wilde gewoon met de fietsen en de loopauto’s  spelen. Ook dat is natuurlijk hartstikke leuk.

Voordat we naar binnen konden moesten de kinderen even afgespoeld worden en droge kleding aan. Wat waren ze er allemaal moe van! Ze sliepen als roosjes.

Liefs, de Welpjes

Lees meer

Cakejes bakken

Cakejes bakken 25-07-2014

Door de vakanties van verschillende kinderen is het rustig op de groep. Doordat het zo rustig is hebben we mooi de tijd om te gaan bakken. Yael, Pippa en Mitchell hebben hier heel goed bij geholpen. Na het fruit eten ’s ochtends zijn we eerst naar de buitenschoolse opvang om de bakspullen op te halen. Toen Pippa eenmaal het oventje zag werd ze dol enthousiast en hebben alle drie de kinderen goed geholpen om de spullen te dragen. Eenmaal terug op de groep hebben we de kleine stoeltjes bij het aanrecht gezet. Zo konden Pippa, Yael en Mitchell goed kijken en helpen. Eerst hebben we alle cakevormpjes op de bakplaat gezet. Yael vond het alleen wel een beetje gek dat er nog niets in de vormpjes zat.

Daarna hebben we het beslag gemaakt en natuurlijk mocht iedereen even mixen. Mitchell en Yael vonden dit erg leuk om te doen, Pippa vond het een beetje eng om de mixer vast te houden. Toen het beslag klaar was hebben we met een lepel het beslag in de vormpjes gedaan zodat ze daarna de oven in konden. Tijdens het opruimen konden de kinderen smullen van de restjes in de beslagkom. Het duurde even voordat de cakejes afgekoeld waren dus in de tussentijd konden de kinderen lekker even slapen. Na het slapen hebben we de cakejes ingesmeerd met rode glazuur en mochten de kinderen de cakejes met witte stippen versieren. En tot slot natuurlijk op eten! De cakejes smaakten goed, want voor we het wisten waren ze op. Het was een gezellig dagje met goeie koks!

 

Liefs van Pooh’s wereld

Lees meer

Hoera vakantie!!

Hoera vakantie!! 11-07-2014

FC Knorries bij kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenDe zomervakantie is aangebroken al zou je dat niet zeggen als je soms naar buiten kijkt. Vorige week was het nog hartstikke warm en hebben de kinderen heerlijk kunnen knoeien met bakken water. Wat een lol hadden ze buiten op het plein. Vera dook snel weg als zij nat werd gespetterd door het water, maar Aaron, Derek en Jaïr vonden de verkoeling heerlijk. Deze week leek het wel herfst met al die regen en wind. Als we de berichten moeten geloven, komt de zon later deze week weer terug en kunnen we hopelijk lekker buiten spelen.

Vandaag (woensdag) zijn veel kinderen gekleed in hun oranje tenue. Vanavond wordt er weer gevoetbald en dat houdt de kinderen zeker wel bezig. Op de groep hebben we ons eigen voetbalteam FC Knorries aan de muur hangen. De kinderen mochten een voetbalpoppetje verven en met een foto van al onze eigen Knorries op het hoofd geplakt hebben we zo ons eigen voetbalteam gecreëerd. Ook hebben de kinderen allerlei andere knutselwerkjes rondom dit thema gemaakt. De Knorries hebben dus hard gewerkt!

En van al dat harde werken, wordt je moe dus één voor één gaan de kinderen (en medewerkers) op vakantie. Zo kan het zomaar gebeuren dat sommige kinderen elkaar 4 of 5 weken niet zien. Vorige week kwam Meagan al vragen waar haar vriendin Veer bleef. Helaas voor Meagan is Veer voorlopig nog op vakantie en zal zij een ander speelmaatje moeten vinden. Gelukkig vinden de kinderen altijd wel weer hun draai als ze het even moeten stellen zonder hun vriendje.

Wat altijd weer leuk is op een peutergroep, zijn de verhalen als de kinderen weer terug zijn van vakantie. Regelmatig horen strand, zwemmen en ijsje eten terug als we vragen wat ze hebben gedaan. Daniel was echter van de week korter van stof. Hij antwoord op de vraag hoe het was geweest met “Leuk!” en dat was het ook. We kregen alleen nog maar een glimlach te zien en verder zat zijn mond op slot.

Voor degene die nog op vakantie gaan, wensen de Knorries iedereen een hele fijne vakantie!

Liefs van de Knorries
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

De zomer is begonnen

De zomer is begonnen 04-07-2014

Kinderdagverblijf Mirakel expirimenteert met ijsWe zitten nog midden in het WK en we zouden bijna vergeten dat ook de zomer begonnen is. Om deze in te luiden hebben we een leuke activiteit met ijs gedaan. We begonnen met ijsklontjes in verschillende vormen. Half ronde ijsblokjes, gemaakt uit een eierhouder en halve partjes die leken op stukjes mandarijn. Stan, Leah, Edine en Joah bekeken het eerst eens op hun gemak en voelden eens voorzichtig aan de stukjes. Het glibberde natuurlijk uit hun handen en dat vond Edine erg grappig. Toen we bij Stan een stukje in zijn mond deden, schrok hij zich helemaal een hoedje. Wat is dat nou weer voor kouds in mijn mond, moet hij gedacht hebben. Stan spuugde het dan ook weer direct uit. We boden Joah zo een zelfde stukje aan en hij vond het heerlijk! Joah begon er spontaan op de kauwen en werd boos toen het uit zijn mond viel. Leah wilde wel voelen maar wilde niks in haar mond.

Daarna haalde wij een ander soort ijsje tevoorschijn. Een raketje en daar sprong spontaan de herkenning op de gezichtjes. Zowel Stan als Leah, die niks van de ijsblokjes wilde weten, begonnen fanatiek aan het ijsje te zuigen. Edine pakte het ijsje niet bij het stokje vast maar in het midden. Omdat het ijsje zo koud was aan haar handen wilde zij niet meer eten.

Nadat ze klaar waren met de ijsjes zagen ze ineens een paar plasjes water liggen. Daarin zagen ze mooi de gelegenheid om lekker te spetteren met water. Maar waar waren die blokjes ijs nou gebleven? Vervolgens hebben ze allemaal nog een mooi papieren raketje mogen schilderen en die hangen nu te pronken in het lokaal. De zomer is begonnen!

Groetjes van de Boefjes
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Rakkers plakken een grasmat!

Rakkers plakken een grasmat! 27-06-2014

Het WK is in volle gang en dat is ook het thema op dit moment op de groepen. De Rakkers begonnen bij de basics…een goede grasmat. Dertien onderhoudsmensen gingen aan het werk. Ter voorbereiding werden er shirtjes en truien uitgedaan, want de verwachting was dat het een vies werkje zou worden. Van niks zomaar een mooie grasmat maken vergt volledige inzet en inspanning. Daarbij was het de bedoeling dat het Nederlands elftal er goed op zou kunnen spelen en zou gaan winnen. Even was er verwarring want wáár was het gereedschap? Wahé en Luca hadden het snel door… er was geen gereedschap!! Het moest met de blote handen aangepakt worden. Dat lieten Auke en Bram zich geen tweede keer zeggen en fanatiek werd vol overgave het gras gemaakt.

Fiene en Benjamin gingen iets bedachtzamer aan het werk. Zorgvuldig werden de grassprietjes gepland. Vinger voor vinger zette Yuri en Jayden ook de grasmat neer… totdat alle vingers groen waren en ze bedachten dat ze dan net zo goed hun hele handen konden gebruiken. Thobias en Joshua zaten ondertussen helemaal onder het gras en Kick dacht het ook nog even te proeven. Nova en Tobias keken hun ogen uit, maar zij hebben ook groene vingers gekregen… want hun grasmat zag er ook fantastisch uit! Binnen 10 minuten lagen er 6 strakke grasmatten en konden de wedstrijden beginnen.

Gezien de eerste resultaten van Nederland kunnen we concluderen dat de missie zeer geslaagd was! Op naar de volgende wedstrijd!

Hup Holland Hup roepen alle Rakkertjes
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

HUP HOLLAND HUP

HUP HOLLAND HUP 20-06-2014

WK themadag bij kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenBij de Mickey's en Minnies zit het oranje gevoel er al helemaal in. Dit komt door onze "WK Thema dag". Gideon kwam binnen met heerlijke chocolade leeuwtjes voor in de rust. De meeste kinderen worden in het oranje verkleed gebracht, vooral Luuk was heel trots op z'n oranje shirt.

We begonnen de dag met een voetbalwarmingup. Zola en Binq deden heel enthousiast mee met alle oefeningen, op onze oranje voetbal CD. Hierna gingen we fruitspiesjes maken met meloen, aardbeien en banaan. Noah en Olivier hadden heerlijk zitten smikkelen van de oranje meloen en aten het bakje binnen een paar minuten helemaal leeg. Na de fruitspiesjes maken hebben we kleine voetbalteams gemaakt, met deze teams gingen we allerlei activiteiten doen.

Een groepje begon buiten met penalty schieten. Bram en Julia scoorden heel goed. Een ander groepje begon met het maken van onze WK kleppen. Zoey was erg geconcentreerd bezig met het plakken van de vlaggetjes op de klep. We hebben ook nog pizza's gemaakt. Binq vond het wel heel leuk om pizza's te maken voor de anderen, maar gaf al tijdens het maken toe dat hij het eigenlijk zelf niet lustte. Yuval vond de pizza wel erg lekker en heeft een aantal stukjes pizza opgegeten. Na de rood wit blauwe waterijsjes zijn we gaan schminken en mochten de kinderen zelf een tatoeage uitkiezen.

Aan het eind van de dag kregen alle kinderen een foto van het voetbalteam mee naar huis, zo gingen de kinderen als echt voetbalsupporters naar huis en was onze WK dag afgelopen.

Groetjes van de Mickey's & Minnies
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

 

Lees meer

Wat een feest bij Mirakel!

Wat een feest bij Mirakel! 13-06-2014

Pizza werpen tijdens het zomerfeest op Kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen'S morgens begon het met een voorstelling in de hal voor de peuters en de dreumesen. Iedereen zat gespannen te wachten op wat er ging gebeuren. Drie kwartier hebben de kinderen gelachen, gekeken, geroepen en genoten. De voorstelling ging over eten: koekjes uit de hoge hoed, bananen uit een oor, appelsap maken van appels en rozijntjes die overal vandaan kwamen. Bij de goochelact waren er 2 assistentes, Hielke (van de Jungeltuin) en Luca (van de Rakkers) en die waren erg in hun element tijdens de act.

Om 15.00 uur was de start  van het eetcafé. De kinderen kregen een knipkaart, waarmee ze langs 8 verschillende activiteiten konden gaan. Koksmutsen versieren was een goede start, want daarmee konden ze als echte koks de andere activiteiten verrichten. Met de muts op eerst een pollepel versieren met de mooiste kleuren. Toen begon het echte werk. Een minisandwich maken met komkommer, tomaat, kaas of kip. Gelukkig hadden we daarna genoeg energie voor de dienbladrace. Tom had meer oog voor ’t water als voor de kopjes. Tijd voor een cocktail in een heus cocktailglas. Evy had dat glas super snel leeg met behulp van een aardbeienrietje. Na de cocktail een gezond hapje, een fruitspiesje maken. Meloen, peer, aardbei en banaan, allemaal lekkernij, het duurde dan ook niet lang, voordat Marit (van de Stampertjes) alles had geproefd. Nu nog de activiteit pizza-werpen. Nou dat was best ingewikkeld. Tom en Evy besloten even een rust moment in te lassen en even op de pizza te gaan zitten. Best een leuk gezicht! Als toetje mochten ze een vlaflip maken.

Met prachtige mooie yoghurtsnorren zat de dag erop, Wat een feest. Met een koksmuts, pollepel en een knipkaart vol stickers weer naar huis. Dat was een “Mirakels” dagje.

Groetjes van de Stampertjes
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amsterdam

Lees meer

Knutselen voor vaderdag

Knutselen voor vaderdag 06-06-2014

Knutselen voor vaderdag op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenNog anderhalve week en dan is het vaderdag. Dat betekent dat we de afgelopen weken alweer hard gewerkt hebben aan een mooi cadeautje. We verklappen nog niet wat we gemaakt hebben maar maken de papa’s hiermee wel vast een beetje nieuwsgierig. We hebben met alle kinderen hun voeten geverfd. Mika, Elin en Klaas vonden het zo kriebelen aan hun voeten dat ze ervan moesten schaterlachen. De andere kinderen vonden het vooral gek aan hun voeten en keken ons heel serieus aan.

De oudste baby’s mochten ook plakken. Logan en Quinn deden dat heel geconcentreerd. Ze wilden er nog veel meer op plakke,n maar dat paste niet meer. Na al dat geknutsel moest er ook nog even geposeerd worden. Yinthe en Julien vonden vooral het fototoestel interessant. Zij probeerden het fototoestel te pakken, maar dat lukte niet. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en heeft iedereen een prachtige foto. Ra ra… wat is het toch voor een cadeau?! Nog even wachten papa’s, op zondag 15 juni mogen jullie het uitpakken! We hopen alvast dat jullie het mooi vinden.

Liefs van de Welpjes
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Ik hou van Holland!

Ik hou van Holland! 30-05-2014

Kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen gaat aan de slag met thema hollandWe zijn bezig om ons lokaal om te toveren in de kleuren van Nederland. Gisteren zijn we begonnen met ons nieuwe thema 'Holland'. Met Joyce, Bing en Thomas zaten we aan tafel. De eerste vraag die we stelden was “In welk land wonen wij?” Noor antwoordde vol enthousiasme “In Nederland!” Toen we vertelden dat ieder land zijn eigen vlag heeft zei Hielke dat onze vlag rood, geel en blauw is. Even de vlag erbij gepakt en Bing kwam er toch achter dat die andere kleuren heeft; rood, wit en blauw. We hebben nog even verder gekletst. In Nederland staan veel molens. “Ja” zegt Joyce “molens waaien door de wind.” Bing vulde haar aan “Nee, ze draaien, de wieken.” En zo kwamen we op het liedje van de molen. Met elkaar maakten we van onze armen de wieken en terwijl we het liedje zongen lieten we de wieken draaien.

“Zo gaat de molen
de molen, de molen (2x)
Zo gaan de wieken
de wieken, de wieken (2x)”

Tijd om onze eigen molen te maken met wasco, daarna er overheen met ecoline en het resultaat is prachtig! De komende weken zullen we nog veel leuke activiteiten doen, zoals allerlei oud Hollandse spelletjes, de vlag schminken op ons gezicht en de kaasdragers knutselen. Over een paar weken start ook het WK. Dit past prima in ons thema. Het liedje “Hup Holland Hup” wordt door vele al goed geoefend. Wij zijn straks helemaal klaar voor het WK!

Groetjes van,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Tweeling op de groep

Tweeling op de groep 23-05-2014

Tweelingen op de groep bij kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOok op Mirakel komen er natuurlijk wel eens tweelingen op de groep en daarna kunnen de ouders een keuze maken of ze hun twee kinderen op aparte groepen willen, of ze altijd bij elkaar willen houden. Maar soms zitten ze op de babygroepen samen en kiezen de ouders ervoor om kun kids als ze naar een peutergroep gaan, wel uit elkaar te halen.

Dit laatste is het geval bij de tweeling Jack en Luuk van Pooh’s Wereld, vandaag hebben wij hun afscheid gevierd op de babygroep enzullen ze allebei naar een andere peutergroep gaan.Jack gaat naar de Knorries en Luuk gaat naar de Rakkers. De Rakkers zijn al bekend bij de ouders van Jack en Luuk, want hun oudere zus Julia heeft ook op de Rakkers gezeten. Jack en Luuk heb het samen erg leuk gehad op Pooh’s wereld en waren samen altijd lekker ondeugend en het was duidelijk te merken dat ze elkaar veel opzochten gedurende de dag, het lijkt dan ook een goede keus om deze 2 mannen ieder naar een eigenlijk peutergroep te laten gaa,n zodat ze lekken hun eigen ding kunnen doen en ook hun eigen vriendjes zullen gaan maken. Ze zien elkaar natuurlijk wel altijd nog gezellig met het buitenspelen en misschien zien ze elkaar ook nog op de Jungletuin als ze na 6´en gehaald worden.

Vanochtend waren hun papa en mama er ook gezellig bij met het afscheidsfeest en ze hadden zelfs wat lekkers meegenomen, hier hebben de kindjes heerlijk van zitten snoepen en ook hebben we natuurlijk gezongen. Zo schattig om die kleine kindjes hun handjes in de lucht te zien doen en “hoeraaaa” te horen zeggen. Want verder komt het zingen op de babygroepen altijd wel een beetje op de medewerkers en de ouders neer. Na het zingen kregen de mannen allebei twee kadootjes, één kadootje van Mirakel en de medewerkers op Pooh’s wereld maken een fotolijstje als afscheidscadeau. Dit wordt altijd erg leuk ontvangen door de kinderen en de ouders. Wel ben je bij een tweeling op de groep altijd twee kids tegelijk kwijt die naar de peuters gaan, maar we zullen ze gelukkig nog vaak genoeg zien op Mirakel.

De medewerkers van Pooh’s Wereld     
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Allemaal verjaardagen en afscheidsfeestjes

Allemaal verjaardagen en afscheidsfeestjes 16-05-2014

Verjaardag vieren op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenIn april en mei was het erg druk met allerlei feestjes. We hebben veel mooie mutsen en deurplaten gemaakt. Veer was als eerste jarig en zij werd 3 jaar. Ze was de hele dag echt jarig; ze deelde heerlijke cakejes uit en wilde tijdens het zingen graag op haar stoel staan. Haar feestmuts mocht de hele dag niet af, alleen met slapen heel even. Daarna vierden we feest voor Dani. Hij kwam ’s morgens samen met zijn moeder, opa en oma langs voor zijn verjaardagsfeestje. Dani wilde eerst zijn muts niet o,p maar uiteindelijk stond de muts toch even op zijn hoofd. We hebben gezongen en hij kreeg een mooie brandweerhelm. Eind april was het feest voor Stein. Dat betekende een verjaardags- en afscheidsfeestje ineen. ’s Middags kwamen papa en mama mee feest vieren. Stein deelde heerlijke stokjes met fruit en stokjes met kaas en worst uit. Alle kinderen hebben heerlijk gesmikkeld. Stein heeft met zijn muts op op de stoel gestaan en de iedereen heeft hard gezongen. Hij ging naar huis met mooie cadeaus en we kregen allemaal een dikke afscheidszoen van hem. In mei was Luka jarig, ook zij werd 4 jaar. Samen met mama en oma heeft zij haar feestje gevierd. Ook voor haar werd er gezongen en zij had een heerlijke cake traktatie. Na nog een laatste dag spelen hebben alle kinderen haar ’s middags uitgezwaaid.

Deze week hebben we de verjaardag van Kevin gevierd. Kevin is helemaal gek van Angry birds dus zowel zijn muts als de deurplaat stonden in teken van Angry birds. Toen de moeder van Kevin ook nog eens binnen kwam met een Angry birds trakatie was het feest helemaal compleet! Volgende week nog één verjaardags-/ afscheidsfeestje en dan is het even rustig qua verjaardagen bij de Knorries.

Veel liefs van de Knorries,
Kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen

 

Lees meer

Kiekeboe!

Kiekeboe! 09-05-2014

Verstoppen is leuk op de kinderdagverblijf Mirakel AmtelveenOp de groep hebben we verschillende hoeken gecreëerd. Dit geeft de kinderen een stukje rust om zich terug te kunnen trekken, bijvoorbeeld in de poppenhoek. De kinderen kunnen dan lekker tutten met de poppen zonder dat zij direct worden afgeleid. Onder onze box is een speelruimte die kan worden afgesloten door middel van gordijntjes. De kinderen vinden het geweldig om zich hier achter te verstoppen of om kiekeboe te spelen met de gordijnen. Grote pret hebben zij dan met elkaar! Ook zijn hoekjes belangrijk, zodat kinderen even alleen kunnen zijn om een boekje te lezen. We hebben zachte grote kussens liggen onder de box waarop de kinderen heerlijk kunnen loungen. Ook de bank staat bewust niet tegen een muur zodat de kinderen zich ook kunnen verstoppen achter de bank. Hoekjes geven een verrassingseffect, geven rust en veel speelplezier.

Stan vindt het geweldig om achter de bank te kunnen lopen. Hij kan zich goed vasthouden en hij kan tevens naar buiten kijken. Demi laat zien dat je ontzettend gezellig kan zitten onder de box met de gordijntjes een stukje dicht. De grote knuffels geven niet alleen ondersteuning bij het zitten, maar worden ook gebruikt door de kinderen om mee te spelen onder de box. Ze worden gebruikt als een soort “bewoners” van het huisje.

Veel liefs van de Boefjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Tatuu tatuu, daar komt de brandweer!

Tatuu tatuu, daar komt de brandweer! 05-05-2014

Brandweer komt langs op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenBij de Rakkers hebben we het thema de brandweer. De kinderen hebben al een mooie vlam geverfd, maar daarbij hebben zij ook bij henzelf een brandweerpak van papier aangetrokken en een kat uit de boom gered. Er is zelfs ook nog een echte brandweerman met brandweerauto langs geweest. ’s Ochtends toen alle kinderen op de groep kwamen, waren de meeste kinderen er al van op de hoogte. Dit was goed te merken aan hun spel. Veel kinderen wilde een brandweerhelm op en reden met hun (brandweer)auto door het lokaal. Daarbij werd de sirene goed nagedaan of zoals Wahé zei: de arena.

Na het cracker eten was het dan zover. We hebben eerst nog samen het liedje van Sam de brandweerman gezongen. Bij de muziekles zingen we dit liedje ook altijd en daarom zong iedereen het liedje erg goed mee. Lucas, Niels en Liam kenden het hele liedje uit hun hoofd. Toen mocht iedereen aan het touw gaan staan om zo achter Merel aan naar buiten te lopen. Buiten stond de brandweerman en brandweerwagen klaar samen met de kinderen die speciaal hiervoor naar Mirakel waren gekomen. Ilias had zelfs zijn eigen brandweerauto meegenomen. Iedereen mocht in groepjes in de brandweerauto zitten en mochten even de brandweerhelm op. Die was behoorlijk zwaar! Fiene, Fiene en Teun vonden het allemaal erg spannend en keken liever. De brandweerman liet ook zien wat er allemaal aan de buitenkant van de auto zat. Iedereen mocht samen met de brandweerman echt water spuiten. Thobias vond dit geweldig! Hij raakte het water ook nog aan waardoor de spetters alle kanten op vlogen. Tot slot hebben we nog met zijn allen een foto bij de brandweerwagen gemaakt, waarna we weer naar binnen zijn gegaan. Onze brandweerman heeft toen nog een kopje koffie gedronken en tijdens het koffie drinken bleef Tobias naar hem kijken. Niels ging zelfs nog een dansje voor hem doen, terwijl Lucas hem zogenaamd ging nat spuiten. Het heeft grote indruk gemaakt, want zelfs met het eten hadden de kinderen het nog over de brandweerwagen!

Liefs van de Rakkertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Een picknick bij de Stampertjes

Een picknick bij de Stampertjes 25-04-2014

Picknicken op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenBij de Stampers hebben we al een poosje de picknicktafel op de groep. Onze grote kinderen vinden het heel gezellig om daar aan te spelen met het theeservies of om nog even een appeltje te eten aan het einde van de dag. Vandaag hebben we bedacht om met de kinderen een broodje aan deze tafel te eten. Evi- Lynn, Marit, Marinde en Evi aan de tafel, Matthias, Madelief en Sem zaten er gezellig omheen. We zijn met de grote meisjes druk aan het oefenen met zelf een broodje smeren dus zo ook aan de picknicktafel. Allemaal een bordje, broodje en mes met boter eraan en smeren maar. Evi- Lynn was het snelste klaar en wilde worst op haar brood. We laten de kinderen zelf kiezen door het beleg te laten zien en te benoemen, dat gaat al heel goed! Evy was al snel klaar met smeren en schoof haar bordje naar Minou om het beleg erop te doen. Ze maakte wel duidelijk dat ze graag kaas op haar boterham wilde. Marinde zat heel keurig haar beurt af te wachten tot Minou haar hielp met de worst. Marinde had voor smeerworst gekozen en dat smeerde niet zo makkelijk. Angelika, onze stagiaire, gaf Mattias, Madelief en Sem hun broodjes. Sem at pas voor de eerste keer zijn broodje hier en dat ging heel goed.

Na het tweede broodje met hartig beleg kwam de appelstroop op tafel. Dat is altijd een mooi moment. Er wordt dan hard geroepen om de appelstroop. Al snel bleken de ogen groter dan de mond en waren twee broodjes genoeg voor de meisjes. Na de broodjes nog een beker melk. Marit had erg dorst. Ze dronk haar beter zo snel leeg dat er een grote boer op volgde, pardon!

Liefs van de Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Ei, ei, ei als ik me niet vergis

Ei, ei, ei als ik me niet vergis 17-04-2014

Eieren zoeken in de tuin van kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenAlle kindjes van de Mickey’s en Minnies  zaten vol spanning te wachten aan tafel. De juffen vertelden dat de Paashaas langs was geweest en allemaal grote papieren paaseieren had verstopt buiten.

Toen alle jassen en schoenen aan waren gingen wij netjes op de rand van de zandbak zitten. Als eerst zongen wij een mooi liedje voor de paashaas (geleerd van onze muziekjuf Anne Marieke):

Ei, ei , ei als ik me niet vergis

Denk ik dat het bijna Pasen is

Dan mag ik je versieren met stippen hier en daar

Dan zijn we voor het paasfeest helemaal klaar

Om de beurt mochten de kinderen zoeken naar een paasei. Lise vond het nog een beetje spannend en vond het fijn dat juf Nathalie haar hielp met zoeken. Al snel zag ze er één aan het hek hangen, super goed gezien! De eieren waren echt overal verstopt, Julia en Jasmine vonden er één in het huisje, Noah vond een ei onder de grote boomstam en Binq aan de andere kant van de zandbak. Douwe had wel een hele lastige, er hing een ei helemaal boven bij het raam van het huisje.

Groetjes van de Mickey’s & Minnies,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Kleur in de regenboog en in je kleding

Kleur in de regenboog en in je kleding 11-04-2014

Peuters herkennen kleuren op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOp de groep werken wij met het thema kleuren. We hebben al een aantal knutsels gemaakt, waaronder een regenboog. Veel kinderen wisten dat een regenboog bestaat uit veel kleuren bij elkaar. Maar Joyce, Bobby en Sam vonden het wel lastig om te zeggen wanneer er buiten een regenboog is. Noor wist dat ons wel te vertellen: “Als de zon schijnt en als het regent, zie je heel hoog in de lucht een regenboog. Dat is heel mooi maar je kan er niet bij.”

We hebben ook diverse activiteiten gedaan. Op donderdag zijn we met zijn allen in de kring gaan zitten. Uit de duplobak pakte ik een aantal blokjes: een groen, blauw, rood, geel, bruin en een roze blokje. Het blokje hield ik nog niet omhoog of Joyce, Thomas en Teun F. riepen al hard blauw, groen en geel. Noor en Arwen wisten te vertellen dat er ook een roze blokje bij zat. Noor vertelde dat ze ook een roze shirt aan had. Om het nog moeilijker te maken, hebben we er stiften bij gelegd. Eén voor één stelden we ze de vraag: “Pak het rode blokje en zoek dezelfde kleur stift erbij.” Teun F. en Arwen deden dat super snel. Sam verwisselde de kleur groen met rood, maar al snel werd ze geholpen.

Om het nog lastiger te maken legden we nog meer voorwerpen van dezelfde kleur erbij. Benthe kon dat al heel goed sorteren, het benoemen van de kleur was nog wat veel gevraagd. Ondanks dat vonden we het toch heel knap van haar, want Benthe is nog maar net bij de peuters. Als laatste activiteit mochten de kinderen gaan staan als ze een bepaalde kleur kleding aan hadden. Zo gingen we alle kleuren langs. Dit was soms best lastig al was de kleur roze overduidelijk aanwezig. Noor ging bij de kleur roze al snel staan. Benthe en Veerle zochten naar de kleinste details in hun kleding. De komende week staan er nog tal van activiteiten op het programma, dat wordt ook vast weer heel leuk!

Liefs van de Jungletuin,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

De zon geeft licht, heel veel!

De zon geeft licht, heel veel! 04-04-2014

Peuterplus bezig met nieuw thema zon bij kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOp maandag 31 maart is bij de peuterplus in Amstelveen ook de lente begonnen. Bij binnenkomst zagen de kinderen een grote gele zon op de grond liggen. Deze zon was gelukkig niet zo heet dus we gingen er gezellig omheen zitten. We begonnen met een praatje over de lente. Want ja, wat gebeurt er nu eigenlijk in de lente? Joyce vertelde over de geitjes die werden geboren en die had ze ook wel eens een flesje gegeven. Teun F. vertelde dat de bladeren weer aan de bomen groeien. Arwen daarentegen koopt in de lente een wc voor de pop. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk! Daniel vertelde dat hij naar het bos ging waar zijn grote zus al was geweest, maar hij nog niet.

Vervolgens lazen we een verhaaltje over een mannenkoor dat vogelnestjes ging vlechten en in de bomen klom. Dat was wel erg spannend!

Als klap op de vuurpijl werden we zelf hele mooie zonnestralen. Met een lange reep gele crêpe papier zwaaiden we in het rond en maakten we de mooiste bewegingen. Ines vertelde ondertussen dat zij op een feestje was geweest met confetti. En Kevin & Stein riepen alleen maar: “Ik kan het!” Ja, want zwaaien met zo’n lange sliert crêpe papier is nog wel wat. Luz- Sophie ontdekte dat je het crêpe papier ook gewoon in de lucht kan gooien en dat vond Quinten ook wel wat. Al had Quinten het ook erg druk met mijn verhalen over zonnebrandcrème, want die zon is best leuk maar je moet natuurlijk niet verbranden!

Al met al zijn we bij de peuterplus groep stralend begonnen met ons nieuwe thema:
De zon geeft warmte,
De zon is geel,
De zon geeft licht, heel veel!

Liefs, de peuterplus groep
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Poohtjes helpen mee met huishoudelijke dienst

Poohtjes helpen mee met huishoudelijke dienst 28-03-2014

Meehelpen met huishoudelijke dienst op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenEen paar keer per week komt Irene langs op de groep. Zij werkt bij de huishoudelijke dienst en komt regelmatig langs met een kar vol schoon linnengoed om de washandjes en slabbetjes bij te vullen. En wat is dit altijd een feest! De oudere kinderen zoals Nova, Yael en Pippa vinden het erg leuk als Irene langs komt, want dan mag er geholpen worden. De kinderen weten heel goed dat ze de mandjes mogen pakken om deze dan samen met Irene bij te vullen met schone washandjes en slabbetjes.  

Als zij de boodschappen komt brengen, is dit ook weer heel erg leuk. Er moet altijd een paraaf gezet worden op het formulier en hoe leuk is dat als de kinderen dat mogen doen. Nova is op dit moment de oudste van de groep en staat meteen klaar om haar “paraaf” te zetten. Meestal betekent dit dat het hele formulier onder getekent wordt. Soms besteld Irene ook hele lekkere dingen, zoals aardbeien en vanille yoghurt. We zijn allemaal erg blij met de dames van de huishoudelijke dienst!

 

Liefs van Pooh’s wereld,

Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg

Amstelveen

Lees meer

Samen eten met winnie, teigetje en iejoor

Samen eten met winnie, teigetje en iejoor 21-03-2014

Samen eten met Teigetje, winnie en iejoor op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenEn daar was de zon! Na een heerlijk weekend was het vorige week heel mooi weer. Na overleg met de andere peutergroepen werd besloten dat we met zijn allen naar buiten zouden gaan. Dat betekende snel jassen pakken, schoenen aan en rennen maar…

De fietsen kwamen naar buiten en voor het eerst dit jaar konden ook alle scheppen en zandvormpjes tevoorschijn komen. Hup, het net van de zandbak af en iedereen kon spelen. Er waren maar weinig kindjes die nog oog hadden voor de glijbaan en fietsjes. Bijna iedereen zat in de zandbak druk te scheppen of mooie zandkastelen te bouwen. De rest van de week was het ook mooi weer, er werd dan ook elke middag buiten gespeeld. Kevin, Leon, Luka en Daniel hebben heerlijk rond gereden op de fiets nadat ze eerst de zandbak hadden verkent. Ze reden over het hele plein, soms moesten de medewerkers zelfs goed uitkijken waar ze liepen!

Binnen is het voorjaar ook aangebroken. Op de groep hangen mooie knutseleendjes aan de muur. Veer, Fenne en Vera hebben al erg mooi gestempeld met een sponsje. Als verrassing mochten ze er nog een mooie gekleurde veer opplakken. Ook zijn we bloemen aan het maken. De kinderen mochten eerst een voorjaarskleurplaat kleuren om daar vervolgens allemaal bloemetjes op te plakken. Er is dus nog genoeg te doen voor de kinderen.

Maar natuurlijk wordt er ook veel gespeeld. De jongens spelen graag met de little people en Derek maakt mooie treinbanen. Soms ligt er een treinbaan door bijna het hele lokaal heen. De meiden spelen erg graag in de poppenhoek. Veer eet graag met alle poppen aan tafel en ze kookt de heerlijkste dingen. Senna is aan het ontbijten op de bank samen met de poppen en Winnie the Pooh, Teigetje, Iejoor en natuurlijk Knorretje. Allemaal een bordje op schoot en gezellig eten. Ook wordt er veel verkleed. Zo lopen er bijvoorbeeld regelmatig prinsessen en piraten op de groep maar ook mega Mindy komt met enige regelmaat voorbij zetten. Heel gezellig allemaal!

Liefs van de Knorries,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Boerenkool met worst!

Boerenkool met worst! 14-03-2014

Boerenkool met worst knutselen op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenDe krokussen laten zich al zien, maar wij hebben bij de Boefjes als afsluiting van het winterthema toch nog even boerenkool met worst geknutseld. We hadden een bord, lepel en worst voorbereid en de kinderen mochten er creatief mee aan de slag. De grote kinderen gingen eerst met de lijmkwast aan de gang om er vervolgens propjes crêpepapier op te plakken. Voor de één een gemakkelijke opdracht maar voor de ander een hele uitdaging. Zo vonden Léon en Robin het plakken van de propjes heel interessant, maar vonden zij het maar vervelend dat de propjes aan hun vingers bleven plakken. Yfke pakte het anders aan; na het lijmen pakte zij een hele hand vol propjes en liet het boven de lijm los. Heel slim bedacht natuurlijk want zo krijg je geen vieze vingers. We kunnen in ieder geval stellen dat het een goede oefening was voor de fijne motoriek.

De kleineren onder ons, mochten het gekriebel van de kwast weer onder hun voeten en in hun handen beleven. Ook bij de allerkleinsten vindt niet iedereen het fijn. Sommige beginnen te lachen bij het gekietel, zoals Pippa en Dax. Bij Stan en Lars is het een serieuze bezigheid. Als klap op de vuurpijl hebben we, om het thema goed af te sluiten, ook nog een echte rookworst gegeten bij de lunch. Tobias en Yfkede vonden de rookworst super lekker. De andere kinderen lieten de worst liggen of spuugden het weer uit. Maar al met al, zijn ze allemaal wel weer een ervaring rijker.

Liefs van de Boefjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Carnaval bij de Rakkertjes

Carnaval bij de Rakkertjes 07-03-2014

Caranval op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenWat een feestweek! Ondanks dat wij boven de rivieren wonen, vieren wij gewoon carnaval bij Mirakel. Op maandag hebben we een heuse ballonnendisco gehad. Voordat we met de ballonnen konden dansen, moesten deze eerst opgeblazen worden. Zo hebben we samen met de kinderen het liedje van clowntje Piet gezongen en daarbij de ballonnen opgeblazen. Dat vond iedereen geweldig en er werd goed meegezongen. Ook ontsnapte er zo af en toe een ballon. Die vloog dan hoog in de lucht en tegen iedereen aan. Dit zorgde voor hard gelach van Pim en Auke. Teun was er iedere keer als eerste bij om de ballon dan weer op te rapen. Uiteindelijk hadden we alle ballonnen opgeblazen. Sommige kinderen kregen er statische haren van! Na de verjaardag van Pim hebben we discomuziek aangezet en kreeg iedereen een ballon om mee te dansen. Ook lagen er nog een heel stel ballonnen op de grond. Pim, Teun en Ines konden al heel goed de ballon omhoog gooien en weer opvangen. Terwijl Ilias het dansen zelf veel leuker vond. Zo kon Ilias erg goed met zijn billen schudden. Rosalie, Niels en Fiene bleven lekker met hun ballon in de hand kijken naar de andere kindjes. Fiene had als enige een roze ballon en wilde deze ook niet meer kwijt. Auke had op een gegeven moment een manier gevonden om de ballonnen te laten knappen. Dat vond hij erg grappig al werden er ook een aantal kinderen een beetje verdrietig van. Op een gegeven moment was er ook een ballon die aan het plafond bleef hangen. Thobias vond het maar vreemd en bleef naar de ballon wijzen. Zo hebben we een heerlijke eerste carnavalsochtend gehad met als traktatie een broodje knakworst in plaats van de normale lunch.

De komende dagen zijn er ook nog allerlei leuke activiteiten. Zo gaan we met alle Rakkers maskers maken en poffertjes eten. Ook is er nog een discofeestje op de gang met alle dreumesen en peuters en tot slot gaan we nog een keer koekhappen bij de Rakkers. Een week vol leuke activiteiten dus!

Liefs van de Rakkertjes
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Verkleedpartij bij de Stampertjes

Verkleedpartij bij de Stampertjes 28-02-2014

Verkleedpartij op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenWat is er leuker dan verkleden? Even iemand anders zijn. De Stampertjes hadden de bak met reservekleding te pakken en gingen helemaal los. Het valt niet mee als je nog geen twee jaar bent om iets aan te krijgen, maar met wat hulp kom je toch een heel eind. Al snel waren de jassen en bodywarmers vergeven en was er duidelijk te kort aan leuke kleding. Niet getreurd, want bij de peuters hebben ze een hele kar met verkleedkleding. Nu gingen de dames pas echt los en kwamen de prinsessen, piraten en mega mindy’s tevoorschijn.

Het leukste onderdeel is jezelf in de spiegel bekijken. Evy en Robyn wilden het liefst alles over elkaar aantrekken wat soms vreemde creaties opleverde. Nu nog even zingen met elkaar en het feest was compleet. Lizzy en Evy zetten heel graag iets op hun hoofd. Op de groep wordt alles gebuikt als hoofddeksel: een tas, emmer of een dekentje van de pop. De twee oranje mandjes zijn echt favoriet. Lopend met een mandje op je hoofd die zeker ook als valhelm kan dienen als je valt en waar je heel mooi kiekeboe mee kan spelen. De carnaval staat voor de deur dus dit gaan we zeker nog een keer over doen!

Veel liefs van alle Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Worstenbroodjes maken bij de Mickey’s & Minnies

Worstenbroodjes maken bij de Mickey’s & Minnies 21-02-2014

Worstenbroodjes maken met peuters op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOmdat de winter in Nederland weg blijft, hebben wij de winter op de groep gehaald bij de Mickey’s en Minnies. Op het prikbord hebben we een schaatsbaan gemaakt, waarop de kinderen schaatsers hebben gemaakt. Ook hebben Jesse, Douwe en Elise een sneeuwpop gemaakt die zij zelf in elkaar mochten zetten. Sander en Quinten hebben een muts beplakt met stukjes stof. Ook hebben zij wanten bestempeld met verf aan hun handjes. Alles hangt nu mooi te prijken aan het plafond.

Afgelopen maandag hebben we zelf sneeuw gemaakt met scheerschuim en bloem. Geweldig was dat, zeker toen Luz- Sophie ging roeren. Luuk maakte er hele mooie sneeuwballen van.

Vandaag hebben we als afsluiting van het thema ‘Brrr, het is winter’ worstenbroodjes gemaakt. Deborah had in de ochtend de plakjes bladerdeeg al uit de vriezer gehaald, zodat we na het eten van een cracker aan de slag konden. De kinderen mochten om de beurt een knakworstje pakken en op het bladerdeeg leggen. Binq, Lise en Tim konden ook heel goed het worstje in het deeg rollen. Julia vond het allemaal spannend en moest even geholpen worden. Jay hielp ons heel goed om alle worstenbroodjes op de bakplaat te leggen. Isla vond het erg interessant hoe de broodjes besmeerd werden met ei en uiteindelijk de oven in gingen. Tijdens de lunch hebben we de worstenbroodjes lekker opgegeten. Julia vond de broodjes toen toch wel erg lekker! Iedereen zat er heerlijk van te peuzelen.

Liefs van de Mickey’s en Minnies,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Waar blijft de sneeuw?

Waar blijft de sneeuw? 14-02-2014

Slagroom is zogenaamd sneeuw op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenDe kinderen van het Welpennest wachten op  de sneeuw. We gaan nu naar buiten en dan kunnen we gewoon nog fietsen, voetballen en stoep krijten. Eigenlijk willen we nu sneeuwpoppen maken en sneeuwballen gooien. Maar goed, als we dan geen sneeuw hebben dan moeten we dat zelf maar maken. Wat lijkt er op sneeuw? Wij kwamen uit op slagroom. Na het eten van een cracker, kreeg iedereen een hoopje slagroom en konden ze eraan ruiken, proeven en voelen. Even fantaseren dat het sneeuw was… Mika en Thomas vonden het maar raar, ze wilden het niet aanraken. Ze vonden het wel heel leuk als de medewerkers het voor deden, maar zelf wilden ze echt niet mee doen! Klaas, Logan en Quinn vonden het prachtig. Zij gingen meteen met hun vingers voelen en de vingers gingen direct naar hun mond. Dat smaakte wel erg goed en het hoopje was zo op. Naast deze activiteit hebben we ook nog een eskimo beplakt, nijntje op de slee gekleurd en een schaats geverfd. We wachten nog even geduldig af of we nog sneeuwballen kunnen gooien en sneeuwpoppen kunnen maken. Als het niet komt dan wachten we gewoon tot volgend jaar!

Liefs van de Welpjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Swingen op de jungletuin

Swingen op de jungletuin 07-02-2014

Swingen op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenAfgelopen donderdag regende het wel heel veel, dus konden we helaas niet naar buiten. Maar onze Jungletuinkids moesten toch hun energie kwijt en dus zijn we lekker gaan dansen. Nadat Jeanne een cd had gevonden van Kinderen voor Kinderen, konden de voetjes van de vloer. Radio voluit en dansen maar! Bobby stond het allemaal eens te bekijken en ging toch liever op het kleed spelen. Nou, dat was natuurlijk geen probleem. Ook Teun H. vond het allemaal maar een beetje gek, maar bleef wel tussen de swingende kinderen staan.

Noor en Sam daarentegen leken wel een wedstrijd te houden. Zij bleven rondjes draaien en vooral het schudden met de billen was erg in trek. Dat konden de dames dan ook heel erg goed! Storm en Teun F. verzonnen hun ren- en botsdans, maar daar moesten we op een gegeven moment toch wel een stokje voor steken, anders kregen we dansbotsingen. Een dansfeest is niet compleet zonder een echte polonaise of zoals de kinderen zeggen: ‘Een dansende trein!’

Dat is ook best nog wel lastig, allemaal netjes in een rijtje en elkaar vasthouden bij de schouders. Poeh, poeh, een hele klus dus. Maar het ging heel goed met af en toe een kleine ontsporing van de dansende trein, maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat Arwen haar moves liet zien die zij op dansles had geleerd waren de juffen ook wel erg moe dus gingen we even lekker uitblazen. Al met al hebben we ons prima vermaakt op de Jungletuindansvloer!

Liefs van de Jungletuin,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Een bijzonder leuke dag bij Pooh’s wereld

Een bijzonder leuke dag bij Pooh’s wereld 31-01-2014

Croissantjes bakken op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenVandaag hebben wij besloten om er een bijzonder leuk dagje van te maken. We gaan brownies en croissantjes bakken, maar ook gezellig even een kwartiertje naar Bumba kijken. Kick mocht ’s ochtends mee om het oventje te halen. Omdat we al eens eerder iets op de groep hebben gebakken, wist hij precies wat de bedoeling was. Hij stond meteen al klaar met de mixer in zijn handen. Ook Nova en Pippa vonden het leuk om te zien, maar de mixer vasthouden was toch een beetje eng. Met het afwassen wilde Pippa wel graag helpen samen met Kick. Ze waren super goed aan het helpen! Na de brownies waren de croissantjes aan de beurt, dit waren plakjes deeg die opgerold moesten worden, zodat het croissantjes werden. Kick stond al snel vooraan om te helpen met rollen. Ook Nova, Pippa en Yael wilde dit proberen. Het was een leuke manier om de fijne motoriek te stimuleren.

Na het bakken, was het tijd om Bumba te kijken, dit doen we bijna nooit dus dit leek ons wel eens leuk. Kick, Nova, Pippa, Mitchell, Oek en Kyan zaten allemaal in een stoel voor de tv. Kyan is vandaag voor de tweede keer wennen bij ons dus voor hem was het een hele spannende, maar ook hele leuke dag. Het was duidelijk dat de meeste kinderen wel vaker naar Bumba kijken, want ze werden allemaal erg enthousiast en zwaaiden naar Bumba op tv. Toen de rupsjes kwamen aan het eind van de aflevering, wist Kick precies wat er ging komen. Hij riep meteen al “dag!” De kinderen vonden het allemaal erg leuk.

Tijdens de lunch kregen iedereen na hun broodje 2 mini croissantjes en lekker dat ze dat vonden! Ze waren in een mum van tijd allemaal op. En natuurlijk hadden we ook de brownies nog. Iedereen kreeg een stukje en omdat het nog een beetje zacht was aan de binnenkant werd het een grote kledderboel. Vooral Kick en Pippa vonden het leuk om met hun handen de hele tafel onder te smeren. Iedereen had zijn/ haar stukje op behalve Nova, zij wilde liever een soepstengel.

Liefs van Pooh’s wereld,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Winter bij de Knorries!

Winter bij de Knorries! 24-01-2014

Vogelhuisjes knutselen op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOp de Knorries zijn we begonnen met een nieuw thema 'winter', al is het buiten nog helemaal geen winterweer. Als het wel kouder wordt buiten, hebben de vogels extra voer nodig. Daarom zijn wij begonnen met het maken van vogelhuisjes. De vogels moeten eerst worden gekleurd en dat levert een bonte verzameling vogels op. Alle kleuren komen langs. Zo had Senna rood en bruin, Jaïr had bruin en oranje, Pieter had rood en geel en Lotte had er helemaal een mooi vogeltje van gemaakt. Haar vogel bestond uit rood, groen, geel, oranje en roze. Daarna plakken de kinderen stroken over de lijnen van het huisje. Voor een aantal kindjes is dit makkelijk, zij zijn dan al bijna 4 jaar en werken erg precies. Andere kindjes, die wat kleiner zijn, vinden dit wat lastiger. Hun huisje is dan ook een beetje scheef. Gelukkig vinden de vogels dat niet erg. Als kers op het vogelhuisje mogen de kinderen vogelzaad plakken, lekker hoor!

Ook hangen er allemaal verschillende sneeuwpoppen. De kinderen mogen zelf een muts of hoed en een sjaal kiezen. De sneeuwpop van Lotte heeft een hoed, maar die zit over zijn ogen. Dat hoort zo volgens Lotte! Meagan haar sneeuwpop heeft een zwevende muts en die van Daniel heeft geen koud hoofd, aangezien hij een dikke muts en sjaal om zijn hoofd heeft. Ook mogen de kinderen de buik van de sneeuwpop insmeren met lijm en dan beplakken met witte “sneeuw” watten. De één doet heel veel en de ander doet minder watten op de sneeuwpop. Erg leuk om al die verschillen te zien.

Wij bij de Knorries hopen dat het snel kouder wordt en dat het gaat sneeuwen. Dan kunnen we lekker buiten spelen: sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken.

Liefs van de Knorries,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Sneeuwvlokjes maken

Sneeuwvlokjes maken 17-01-2014

Zelf sneeuwvlokjes maken kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenDoordat de winter ons buiten tot nu toe in de steek laat, verplaatsen we de winter naar binnen. Met Fenne, Yfke, Tobias en Bram hebben we rond de tafel gezeten. We hebben de watten uit de zak gehaald en er samen met de kinderen plukjes en bolletjes van gemaakt. De structuur van de watjes vonden ze in het begin een beetje vreemd en kriebelig. Al snel hadden ze door dat er van alles mogelijk was met de watjes. Tobias had bedacht om de watjes als een echte kerstmansnor onder zijn neus te plakken tot grote hilariteit van de andere kinderen! Toen we een flink aantal bolletjes hadden gemaakt, gooiden wij de wattenbolletjes in de lucht ,zodat ze als sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelden. Al snel daarna deden de kinderen hier actief aan mee. Met twee handjes tegelijk gooiden ze de watjes in de lucht.

Ook hebben Fenne en Bram ervaren wat er gebeurt wanneer je tegen de watjes blaast. Ook dit werd snel opgepakt door de kinderen. Ze bliezen de wattenbolletjes over de tafel naar elkaar. Ze hadden enorm veel pret bij deze activiteit. Zo kan je zien wat ze met hun eigen kracht teweeg kunnen brengen. We hopen dat we de binnen winterpret snel buiten in het echt kunnen beleven! Dus sneeuw kom maar snel de Boefjes weten er wel raad mee!

Groetjes van,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Rakkers wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Rakkers wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar! 10-01-2014

Vuurwerk kleuren op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenErg spannend al dat vuurwerk. Voor sommige ook wel een beetje eng al die harde knallen! Maar er waren ook kindjes die er doorheen geslapen hebben. Auke vertelde heel trots dat hij champagne ging drinken met zijn zus…. kinderchampagne! Ook hadden ze samen vuurwerk afgestoken. Zora had sterretjes die ze buiten bij het vuurwerk had gestoken. Fiene had ook buiten bij het vuurwerk gekeken en was niet bang vertelde zij. Noël en Pim hadden binnen achter het raam gekeken. Noël zijn papa had vuurwerk afgestoken met mooie kleuren. Fiene en Jayden hadden oliebollen gegeten en Bob vertelde dat hij bij opa en oma vuurwerk had “gevierd”.

Op de groep hebben de meeste kinderen het vuurwerk nagetekend met wasco op een groot papier. Met kleurige krijtjes en dan hard drukken, zo maakten ze vuurwerk. Zo knap hoe bijvoorbeeld Noël al echt de ster en bloemvormige vuurwerkknallen tekende! Yuri ging steeds heel hard met het krijtje op het papier slaan/ drukken waarbij hij heel goed het knalvuurwerk nabootste! Toen het klaar was heeft de medewerker met ecoline het papier helemaal zwart gemaakt, net alsof het avond was. De ecoline en wasco hechten niet omdat wasco vettig is, dus het mooie gekleurde vuurwerk kwam zichtbaar “in de donkere nacht”. Het resultaat was om trots op te zijn en dat waren de Rakkers ook! Jammer genoeg duurt het weer een heel jaar voor we de volgende vuurwerk kunstwerken kunnen gaan bekijken…

Liefs van de Rakkertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Kerstontbijt bij de Stampertjes

Kerstontbijt bij de Stampertjes 06-01-2014

Op de dinsdagochtend voor kerstavond hadden we op Mirakel kerstontbij. Zo ook bij de Stampertjes. Het begon heel rustig, maar al gauw werd het steeds drukker. De ouders hadden allemaal lekkere dingen meegenomen. Robyn had haar grote broer meegenomen en zat heerlijk te smullen van de krentenbolletjes.

Benthe vond het maar een beetje gek en wilde het liefst bij papa zitten, zeker toen er ook nog een kerstvrouw kwam. Zij deelde rozijntjes uit met een kerstwens. De meeste kinderen vonden dat erg lekker.

Marit zat lekker aan tafel te smullen van een krentenbol en een croissant. Ze zat daar prima met al het lekkers om haar heen. Madelief had ook haar eerste krentenbol gegeten en speelde daarna op de grond met haar grote zus Rozemarijn. Lise had lekkere cakejes meegenomen en toen alle ouders weg waren en de medewerkers gingen opruimen hebben de dreumesen nog wat gedronken en een half cakeje gegeten.

Daarna was het weer tijd om lekker te spelen. Alle poppenspullen werden tevoorschijn gehaald en onze muziek Rudolf zat al zingend met zijn rode muts in Benthe haar poppenwagen. Evi-Lynn was moe en ging zelf maar in het poppenbed zitten. Kortom, het was een heel gezellige ochtend!

Groetjes van de Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Muziekles bij de kerstboom

Muziekles bij de kerstboom 30-12-2013

Het is tijd voor de gezellige kerstperiode. Wij van de Mickey en Minnie’s hebben de kerstboom versierd met zilveren en rode versiering. Kerstballen, kerststerren, sneeuwvlokken en mooie linten sieren de boom. Ook zitten er disco lichtjes in. De groep hebben we mooi versierd met allerlei knutsels van de kinderen.

Vandaag hadden we een leuke activiteit met alle kindjes van Mirakel Bovenkerkerweg, maar voordat we hier mee konden beginnen hebben we eerst een waxinelichtjeshouder gemaakt. We kozen er voor om een kerstklok en een kerstster te laten schilderen met gouden verf. Wow, dat is een mooie kleur! Vooral Binq was precies aan het werk, de ster moest helemaal goud en er mocht geen stukje vergeten worden.

Daarna gingen we een stukje wc-rol verven met groene en rode verf. De medewerkers maakten een rond gaatje in de ster of klok, zodat de wc-rol er precies in paste. Daarna nog een kerstkaartje er aan en toen was het klaar.

In alle sterren en klokjes werd een waxinelichtje geplaatst. Tim en Jay hadden goed geholpen met de lichtjes, zodat alle batterijtjes het deden. Rond 16.00 was het eindelijk zo ver, alle kindjes van de Mickey’s en de Minnie’s mochten met hun lichtje naar de gang en bij de grote kerstboom gaan zitten. Juf Annemarieke, de muziekjuf, en alle andere kindjes van Mirakel kwamen er ook bij zitten. Het was donker gemaakt in de hal, waardoor we alleen de waxinelichtjes van de kinderen zagen. Het zag er heel gezellig uit  en iedereen zong goed mee met de liedjes van juf Annemarieke.

Kaarsje klein kaarsje
Kom schijn met jouw licht
Dan kan ik wat zien als het donker is
Kaarsje klein kaarsje
Kom schijn met jouw licht
Wat een mooi gezicht
Eerste lichtje kom te voorschijn
Met jouw vlammetje zo klein
Laat het alle dagen twinkelen
Voor ieder groot en klein

De Mickey’s en Minnie’s wensen iedereen een mooi uiteinde en alvast een heel gelukkig 2014!

Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Welpen knutselen mee voor kerst

Welpen knutselen mee voor kerst 20-12-2013

Peuters knutselen mee voor kerst op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOp het Welpennest zitten we midden in de gezellige decembermaand. We raken steeds meer in de kerststemming. De kinderen kijken hun ogen uit. Tijmen wijst met zijn vinger naar de versieringen en zegt: “Mooi!” Af en toe zetten we sfeervolle kerstmuziek op en vooral in het donker branden de lichtjes prachtig. Onze knutselwerkjes hebben een voor de hand liggend thema…. KERST! De “grote” kindjes plakken plaatjes op een kerstkrans, maken slingers in de kerstboom en tekenen met stift op hun kleurplaat. Thobias, Tijmen en Thomas staan achter de stoel van Mika te dringen. Zij willen ook graag beginnen, maar er kan er maar één tegelijk komen kleuren. Zo krijgt iedereen persoonlijke aandacht en hulp. Duke, Lynn en Zoey zijn voor het schrijven van dit stukje nog niet aan de beurt geweest ,maar zij gaan er ongetwijfeld nog veel plezier aan beleven. Jealynn, Quinn, Klaas, Miya, Elin, Logan en Joëlla zijn nog te klein om zelf te knutselen. Zij laten hun voetafdruk achter op de knutsels. Komende week gaan de “grote” kindjes nog een kerststukje maken en mogen ze met een lichtje op de gang bij de muziekles kerstliedjes zingen. Dan hebben we op dinsdag 24 december het jaarlijks kerstontbijt. Dit is alle jaren heel gezellig dus hierbij nodigen we alle ouders nogmaals uit om bij ons te komen ontbijten.

Fijne feestdagen!
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Junglekids helpen met versieren voor kerst

Junglekids helpen met versieren voor kerst 13-12-2013

Peuters van kinderdagverblijf Mirakel Amsteelveen versieren voor kerstSinterklaas en zijn Pieten zijn nog maar net uit Nederland vertrokken of de kerstbomen en de kerstmannen zijn overal te zien. Nu kunnen wij bij de Jungletuin natuurlijk niet achterblijven. Al hebben de kinderen het kerstgevoel wat minder dan de medewerkers. Teun F. neuriet nog heel vrolijk ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tijdens het eten van zijn brood. En Storm zingt ‘Dag Sinterklaasje’ terwijl hij naar zijn spiegelbeeld zwaait. Tot het moment kwam dat de kerstboom op de groep werd gebracht! Zo’n grote doos is best interessant! ‘Ik heb er thuis ook een’ riep Hielke. ‘Ja’, zei Sam, ‘ik ook met Ajax ballen.’

Na het middagslaapje hebben we de kinderen allemaal bij de bank laten zitten. ‘Maar dat past niet Channa, ik pak wel stoeltjes van de poppenhoek. Dan kunnen de kinderen daarop zitten’. Altijd fijn om een grote hulp als Bobby te hebben die dat soort dingen graag voor ons wil regelen. De kerstboom was een groot bouwpakket. Een stam waaraan je verschillende takken moet bevestigen. De takken waren voorzien van een kleur zodat je wist welke takken waar aan de stam bevestigd moesten worden. Een leuke klus om met de kinderen te doen. Eén voor één mochten de kinderen een tak uit de doos pakken. 'Welke kleur zie je?’ Vol overtuiging kreeg ik bij elk kind het antwoord ‘Groen!’ Ja logisch… ‘Maar welke sticker zit erop?’ Nu kwamen de kinderen op gang en al snel zaten de eerste takken aan de boom. ‘Ik vind hem heel mooi’ zie Storm. Nadat iedere tak uit de doos was gehaald was het tijd voor fruit en een beker sap. Al snel vroegen de kinderen om de kerstballen en of het al tijd was om de boom te versieren. Terwijl ik de dozen doorzocht voor de kerstballen en de lichtjes in de boom hing, las Deborah een boekje voor over Bobby de Beer die zijn kerstboom ging versieren.

De kerstballen werden aan de kinderen uitgedeeld en met een beetje sturing van de medewerkers werd de kerstboom steeds mooier! Waarschijnlijk hebben wij bij de Jungletuin de mooiste kerstboom van heel Mirakel. De kinderen waren/ zijn er ontzettend trots op en vonden het erg leuk om te doen.

Liefs van de Jungletuin,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Aankomst Sint en piet met loeiende sirenes

Aankomst Sint en piet met loeiende sirenes 06-12-2013

Sinterklaasfeest bij kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenMaandag 2 december was het dan eindelijk de dag dat Sinterklaas met zijn pieten op Mirakel langs kwam. De kinderen van Pooh’s wereld zijn ’s ochtends gezellig naar het peuterplein gelopen om hem te verwelkomen. Om ongeveer kwart voor 10 kwam Sinterklaas aan in een loeiende brandweerwagen. Alle peuters, baby’s, ouders en pedagogisch medewerkers waren aan het zingen op het moment dat hij aankwam. Toen de Sint eenmaal uit de brandweerauto kwam en op het peuterplein was, groette hij de kinderen. Piet kwam ook even gedag zeggen alleen vond Veerle dit toch wel een beetje eng en wilde graag opgetild worden. Daarentegen vonden Luuk en Kick de Pieten wel erg interessant. Er lag op het plein een bal en beide mannen hebben toen met Piet een balletje getrapt. Daarna kregen zij nog wat pepernootjes. Nova vond het ook erg interessant allemaal wat er gebeurde. Ze keek vrolijk lachend om haar heen.

Nadat Sint alle kinderen had begroet, ging hij naar binnen om alle groepen te bezoeken. De kinderen van Pooh’s wereld zijn naar binnen gegaan en hebben  de rest van de ochtend heerlijk gespeeld. We zijn op tijd aan tafel gegaan voor de lunch, zodat de kinderen niet al te laat in bed lagen. ’s Middags kwam namelijk Sinterklaas op bezoek bij Pooh’s wereld. Rond kwart voor 2 kwamen alle ouders binnen en gingen gezellig bij de kinderen op de grond zitten. Het was erg gezellig, Met zijn allen hebben we hard gezongen toen Sinterklaas en Piet binnen kwamen. Piet heeft een verhaaltje voorgelezen van Woezel en Pip en daarna deelden zij cadeautjes uit. Ook waren er een aantal groepscadeaus die de kinderen gezamenlijk mochten uitpakken. Tot slot kon iedereen die dat wilde met de Goedheiligman op de foto. Sinterklaas vertrok weer onderbegeleiding van het liedje “Dag Sinterklaasje”. Mittchell, Pippa, Yael, Vera en Oek hebben na het sinterklaasfeest lekker met het nieuwe speelgoed gespeeld. Dat was weer een geslaagd Sinterklaasfeest! Dank u wel Sinterklaas!

Liefs, Pooh’s wereld
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Bezoek van piet bij de Knorries

Bezoek van piet bij de Knorries 29-11-2013

Piet op bezoek bij kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenAfgelopen dinsdag leek een gewone dinsdag te worden. Maar om 10.45 uur, we zaten net een Sinterklaas verhaaltje te lezen, hoorden we een onbekende stem bij het hekje. Toen de kinderen opkeken kwam Zwarte Piet binnen. Zwarte Piet  vroeg of hij binnen mocht komen en gelukkig vonden de kinderen dat goed! Veer, Duuk en Meagan waren zo onder de indruk dat ze met open mond zaten te kijken. Zwarte Piet vertelde dat hij op zijn fiets onderweg was maar een lekke band kreeg. Hij kon niet anders als verder te gaan lopen. Hij kwam onderweg het bord van Mirakel tegen en besloot daar maar even langs te gaan. De Knorries hebben met zijn allen een mooi Sinterklaasliedje gezongen en dat werd beloond met een hand pepernoten voor iedereen. Duuk stak meteen een pepernoot in zijn mond terwijl Daniel met open mond bleef kijken en pas zijn pepernoten op at toen Piet weer weg was. Uit de tweede zak die Zwarte Piet had meegenomen haalde hij voor alle kinderen een pakje stiften en nog een zakje pepernoten om mee te nemen naar huis. Daarna zijn we met zijn allen op de foto gegaan. Manasse en Stein mochten bij Zwarte Piet op schoot zitten, dat was wel even spannend! Zowel Manasse als Stein zaten heel stoer op schoot en vonden het helemaal niet eng.

Elke dag komen de verhalen over Zwarte Piet, de intocht van Sinterklaas en het schoen zetten voorbij. We krijgen uitgebeid verslag van wat er is gebeurd. De groep is ondertussen mooi versierd met slingers en knutselwerkjes. We zijn begonnen met een Pietenmobiel, vlaggetjes en natuurlijk een muts voor als Sinterklaas op Mirakel komt! Ook hebben we nog een paard met wortel klaar liggen om te knutselen. Kortom, de Knorries zijn klaar voor 2 december als de Goedheiligman ons komt bezoeken.

Liefs van de Knorries,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

 

Lees meer

Boefjes spelen Piet na..

Boefjes spelen Piet na.. 22-11-2013

Piet naspelen op kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013Afgelopen zaterdag is de Goedheiligman weer aangekomen in het land. Om al een beetje in de sfeer te komen, hebben we vandaag Sinterklaas en Piet nagespeeld. Jort speelde de Sint en Léon was als huppiet heel goed in zijn werk! Fenne en Edine mochten natuurlijk ook mee doen. Elk kind kreeg een paar pakjes om die vervolgens één voor één in de zelfgemaakte schoorsteen te gooien. Onder het zingen van de Sinterklaasliedjes werden de cadeautjes keurig in de schoorsteen gegooid. Ook zaten er kleine pietjes op de schoorsteen die aandachtig bekeken werden door de kinderen. Léon vond ze zo prachtig dat hij ze voorzichtig probeerde los te pulken. Jort voelde zich een echte Sint met mijter en cape. Groots liep hij door het lokaal. Fenne was fantastisch met het gooien van de pakjes in de schoorsteen. Zij wilde er nog veel meer in gooien. En toevallig was Edine vandaag ook jarig en wilde ze de cadeautjes het liefst ook uitpakken. En dat is natuurlijk te begrijpen. De kinderen vonden het heel leuk om zich te mogen verkleden en de pakjes in de schoorsteen te gooien. En ze zijn nu echt helemaal in de stemming voor het Sinterklaasfeest. Laat ze maar komen! Wij zijn er helemaal klaar voor bij de Boefjes!

Liefs van de Boefjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg

Amstelveen

Lees meer

Zonnebloemrakkers

Zonnebloemrakkers 15-11-2013

Zonnebloemen maken voor de peuters van kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013In het thema 'kunst en kitsch' hebben alle kinderen van de Rakkertjes een zonnebloem geplakt. We begonnen met een ovaal bruin papier met een gat erin. Het bruine papier mochten de kinderen beplakken met grote gele bladeren. Ze mochten de blad rondom helemaal vol plakken, zo werd het een mooie volle zonnebloem. De kinderen zagen blad voor blad een bloem tevoorschijn komen. Het was erg leuk om zelf met lijm en een kwastje ermee bezig te zijn. Sommige kinderen waren heel snel klaar, andere kinderen waren heel precies bezig om dit goed en netjes op te plakken.

Nadat de bloemen klaar en droog waren, hebben de juffen een hoedenstrook op maat gemaakt voor ieder kind. Daarop kon de bloem geniet worden, precies zo dat het gat werd opgevuld door het gezicht van de kinderen. Alle kinderen zijn in kleine groepjes op de foto geweest en mochten hem daarna mee naar huis nemen. De foto’s hangen bij ons op de groep en de reacties zijn erg leuk…

Liefs van de Rakkertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Herfst, herfst, wat heb je te koop

Herfst, herfst, wat heb je te koop 08-11-2013

Herfstpullen bij elkaar zoeken op kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013Op de Stampertjes zijn we volop bezig met het thema herfst. Aan de muur hangen pompoenen met muisjes en er hangen spinnetjes aan het plafond. Ook hebben we de herfst een beetje binnen gehaald door een blad vol blaadjes van verschillende bomen, kastanjes en eikeltjes. We hebben de kinderen laten kijken en voelen aan de blaadjes. Evy wilde ook wel even een eikeltje proeven, die was toch niet zo lekker. Benthe vond de kastanjes wel op ballen lijken en daar kun je dan ook mee rollen en gooien. En een eikeltje met nog een hoedje erop wat er dan opeens afgaat, dat is gek! Daar is Benthe wel even mee bezig geweest om dat hoedje er weer op te krijgen. De blaadjes waren voor Lise erg leuk om te verfrummelen. En wat is er dan leuker om alle herfstblaadjes in een mandje te stoppen en aan de wandel te gaan?! Natuurlijk hebben we ook liedjes gezongen over de herfst. “Herfst, herfst, wat heb je te koop…” en “Het regent, het regent, de pannetjes worden nat…” Ook buiten is het volop herfst en hebben we het plein weer bladvrij gemaakt met zijn allen. Alle kinderen een emmertje en rapen maar. Na de hevige storm over Nederland zijn we in een keer klaar met de herfst en kan de winter komen. Dan gaan we lekker in de sneeuw stampen! Tot de volgende keer!

Groetjes van de Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Peuterplus kids spelen met de wind

Peuterplus kids spelen met de wind 01-11-2013

Peuterplus ontdekken de wind bij kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013Het stormde flink op maandag 28 oktober en dat kwam ons bij de peuterplus groep wel heel goed uit. In het Piramide boek stond een leuke activiteit wat de naam “Spelen met de wind” droeg. Nou dat was helemaal top voor die bewuste maandag. Uit de themakast, die nu ook helemaal in herfststijl is, hadden we allemaal mooie linten gepakt die we om onze polsen konden doen. Dus dat werd jassen en schoenen aan, linten mee en de storm in. En oei, wat waaide de wind hard! Af en toe werden we helemaal tegen het hek geduwd. Allereerst zwaaide we de linten in het rond. Hoewel Vince en Sanne het eerst maar raar vonden deden ze hun armen in de lucht en lieten de linten “waaien”. Maar we hadden ook nog plastic zakjes waarmee we de wind konden vangen. Lilian, Sarah en Stein moesten hier wel hard om lachen en probeerden de wind ook in de zakjes te houden. En dat viel natuurlijk helemaal niet mee! Bobby had het vooral druk met het vasthouden van het zakje, want voordat je het wist ging de wind met het zakje er vandoor. Ook hadden we hoedenstroken meegenomen en als je goed luisterde kwam daar een beetje geluid uit als de wind er mee speelde.

Pim en Ines vonden het wel een beetje spannend dat wapperende stukje papier. Nova en Zora kregen het idee om er mee te gaan rennen en dat vond Ines wel wat. Quinten holde er lekker achter aan en Senna bleef rustig bij het hek staan om haar papiertje te laten wapperen. Bij Storm kon het niet gek genoeg. Hoe harder de wind waaide, hoe harder alles klapperde en hoe harder Storm moest lachen. Het was heel gezellig zo samen buiten met de wind. Tot slot hebben we nog een leuk verhaal gelezen over een egel die zijn  blaadjes in de tuin moest opruimen want ja…. dat hoort ook bij de herfst!

Groetjes van de peuterplus,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Minnies maken uilenlampionnen voor St Maarten

Minnies maken uilenlampionnen voor St Maarten 01-11-2013

Uilenlampionnen maken voor Sint Maarten bij kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013“Herfst, herfst, wat heb je te koop,
Honderdduizend blaadjes op een hoop.
Zakken vol met wind, ja mijn kind.
Ik hoop dat jij mij aardig vindt.”

De herfst is weer begonnen en dat is buiten ook te merken. Binnen bij de Mickey’s  & Minnies zijn we ook begonnen met herfst, want ons thema is ‘In het bos’. We zijn druk bezig met alle knutselwerkjes. Douwe, Amy en Laurent hebben mooie bomen gemaakt. De stam is het handje van de kinderen en daaromheen mochten de kinderen de blaadjes opplakken. Ook hebben we een herfsttafel gemaakt. Bram en Noah hadden heel veel kastanjes meegenomen voor op de tafel. Ook stond er op de herfsttafel een doos ,waarin we champignons aan het kweken zijn. Elke dag moeten we de champignons water geven en Vince vindt het erg interessant om te zien hoeveel ze elke dag weer gegroeid zijn.

Ons prikbord is omgetoverd tot een bos met allemaal blaadjes op de rand en kale bomen. Tim, Binq, Morgan en Olivier hebben blaadjes gekleurd met wasco, waarna de medewerkers daar ecoline overheen doen waardoor er een mooi effect ontstaat. Ook hebben we eikels gemaakt met een voetafdruk van de kinderen erop. Luz- Sophie en Jesse vonden de verf maar kriebelen onder hun voetjes!

Ook Sint Maarten komt er bijna aan (11 november) dus de lampionnen hebben we aangepast aan het thema. We hebben uilen lampionen gemaakt. Quinten kon heel goed de ogen, wangen, oren en snavel opplakken. Om het thema af te sluiten gaan we volgende week egels maken van brooddeeg. Daarnaast hopen we nog veel naar buiten te kunnen om met de blaadjes te spelen.

Liefs van de Mickey’s en Minnies,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Welpen in China, Italië en Frankrijk

Welpen in China, Italië en Frankrijk 24-10-2013

Landenthema bij kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013Op het Welpennest hebben we de afgelopen vier weken het thema landen gehad. Elke week één land in het bijzonder. We begonnen de eerste week met ons eigen land. We aten ’s middags in plaats van een cracker een plakje ontbijtkoek en een lekker stukje kaas. Als knutselwerkje hadden we een mooie klomp die de kinderen mochten versieren. De tweede week hebben we extra aandacht besteed aan Frankrijk. ’s Ochtends zijn we naar buiten gegaan om een spelletje jeu de boules te spelen. We hadden een aantal grote ballen en één daarvan lag wat verder weg. Alle kindjes moesten hun bal naar de verste bal rollen. Wie het dichtste bij kwam, won. Noora dacht toen heel slim ik ga niet rollen, maar ik leg de bal er gewoon naast! ’s Middags aten we stokbrood met smeerkaas. Thomas, Julia, Thobias en Noora hebben er heerlijk van gesmuld.

De derde week was China aan de beurt. Thobias en Lynn hebben een hele mooie waaier gekleurd. Deze middag konden we Chinese mie eten. Sommige kinderen vonden het heerlijk en andere kinderen zaten er alleen maar mee te spelen. Als laatste land zullen we Italië aandoen. Dat zal deze week plaats vinden. We zullen de toren van Pisa bouwen en spaghetti eten. Als deze activiteiten hebben op verschillende dagen plaats gevonden, zodat alle kindjes een keer mee hebben kunnen doen.

Liefs van de Welpjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Jungletuin kinderen stampen in de plassen

Jungletuin kinderen stampen in de plassen 18-10-2013

Lekker stampen in de plassen op kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013Op maandagochtend zijn wij met elkaar naar buiten gegaan om lekker te spelen. Dit keer niet met speelgoed, maar lekker stampen in de plassen. We hebben jassen, laarzen en paraplu’s op de groep gehaald. Noor en Hielke waren dolenthousiast. Ze trokken meteen de laarzen aan en wilde de paraplu binnen al opzetten. Iedereen aangekleed en wel…. maar wat vertelt Derek ons nou? “Geen regen buiten.” En inderdaad geen druppel, maar ook geen plas te bekennen op het speelplein. Toen we tegen de kinderen zeiden “Nou dan maken we zelf toch regen” werd er heel hard “Nee, dat kan niet, want regen komt uit de lucht” geroepen. “Daar kan je niet bij” wist Teun F. ons ook nog te vertellen. De tuinslang aangesloten en de kraan aan. Sam en Joyce vonden het wel heel raar wat wij aan het doen waren. Maar ineens daar toch een plas op het speelplein. Noor en Hielke gilden het uit en renden van de ene hoek naar de andere. “Het regent heel hard nu!” Teun F. wilde in de plassen stampen, maar twijfelde heel even of dit wel mocht. De plassen eenmaal ontdekt, stampten alle kinderen er flink op los. Lara vond het maar wat spannend, zij bleef op veilige afstand. En dat terwijl Noor en Hielke uit volle borst “het regent, het regent, de pannetjes worden nat” zongen. Het kon niet gek genoeg, gewoon onder het water doorlopen en een keer in de plassen mogen springen/ stampen. Dat is toch geweldig! Wij hebben een fantastische ochtend gehad!

Liefs van de Jungletuin,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Dierendag bij Pooh's wereld

Dierendag bij Pooh's wereld 11-10-2013

Aangezien het vorige week dierendag was hebben we op de groep Pooh’s wereld een paar leuke activiteitjes gedaan. Donderdag zijn we met Veerle, Jasmijn en Kick naar het BSO lokaal gelopen want daar konden we een filmpje zien over de vis. Dit filmpje was vanwege de start van de kinderboekenweek maar sloot, heel toevallig, ook aan bij het thema dierendag. Veerle zat heel aandachtig te kijken en Jasmijn was meer afgeleid door de peuters die ook gezellig meekeken. Nadat het filmpje was afgelopen zijn we weer terug gegaan naar de groep en daar hebben we een kleurplaat gemaakt van hetzelfde visje als op de film.

De volgende dag hebben we samen met Michelle en de kindjes pannenkoeken gebakken voor alle babygroepen. Eerst even het beslag van de pannenkoekenmix maken. Jack, Luuk, Vera, Kick en Jasmijn keken hier heel aandachtig naar. Ook mochten ze Michelle helpen met mixen. Kick vond dat zo leuk dat hij gilde van enthousiasme. Toen de pannenkoeken klaar waren, zat iedereen ongeduldig aan tafel en werd dat ook meteen aangevallen toen de bordjes voor hen stonden. De kindjes waren er helemaal stil van tijdens het eten. Luuk vond de pannenkoeken erg lekker want hij at er wel 4 op! Jasmijn, Kick en Vera aten ook goed want in hun buikjes zaten ieder wel 3 pannenkoeken. Zo kon iedereen na het eten met een gevuld buikje slapen.

Liefs van Pooh’s wereld,
Kinderdagverblijf Mirakel
Amstelveen

Lees meer

Lachen met onze praatjesmakers

Lachen met onze praatjesmakers 11-10-2013

Praatjesmaker op BSO Mirakel Amstelveen, 20113De kinderen op onze BSO hebben altijd van alles te vertellen, wat erg gezellig is! Deze praatjes wilden wij u niet onthouden:

 • Tijmen had op zijn kleren geknoeid, Leanne maakt de vlek schoon en Tijmen zegt:”Ik hoop dat mama me zo schoon vindt dat ze me niet wil verkopen!”
 • De oudste kinderen liepen wat druk te doen door de Peter Pan groep, terwijl de Peter Pan kinderen nog aan tafel zaten. Nick (4 jaar) zei toen de oudste kids eenmaal buiten waren:”Zo, de kippen zijn buiten!”
 • Tijmen: Ik moet naar de wc. Leanne zegt bij wijze van grap: “dat kan niet, die zijn verstopt’. Tijmen:”Nee hoor, ik weet waar ze zijn!”
 • Linda is terug na een weekje vakantie, Nynke zegt tegen haar:”Goh, dat je me nog kent, je bent zo lang weggeweest!”
 • Tobias (4 jaar) vraagt aan tafel:”Mag ik de haring”? Maar hij wees naar de salami….
 • Leanne haalt Tijmen op van school en het begint te regenen. Tijmen:”Leanne, waarom heb je geen paraplu mee?” Leanne: “Ik wist niet dat het zo ging regenen.”Tijmen: Nee, dat kun je ook niet weten, want je bent niet van het weer…”

Zo lachen wij heel wat af op onze BSO!!

Groetjes van,
BSO Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Mmmm, wat ruikt er zo lekker bij de Knorries?

Mmmm, wat ruikt er zo lekker bij de Knorries? 03-10-2013

Samen broodjes bakken op kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen, 2013We hebben een nieuw thema bij de Knorries en dat is 'landen'. Ons lokaal hangt vol met tulpen uit Nederland, Vlaamse friet, Spaanse waaiers, kangaroos uit Australië, pinguïns van de Zuidpool, Chineesjes en Eskimo’s. Voor dit het thema hebben we op woensdag echte Franse stokbroodjes gebakken. De kinderen mochten in kleine groepjes aan tafel hun eigen stokbroodje maken. Eerst werden de handen gewassen. Daarna aan tafel de mouwen weer goed omhoog en mochten de kinderen het deeg gaan kneden. Het was lekker om te voelen hoe deeg voelt. Het kneden konden de kinderen dan ook heel goed zelf. Met een beetje bloem op de tafel mochten de kinderen hun stuk deeg uitrollen. Dit was een moeilijkere opdracht, maar het is iedereen gelukt! Daarna moesten de broodjes “rusten” voor ze de oven in gingen en was het tijd om gewoon te spelen. Toen de broodjes eenmaal in de oven lagen begon de groep al snel heerlijk te ruiken. De kinderen kwamen een voor een vragen wat er zo rook en of het al bijna klaar was.

Tijdens de lunch mochten de kinderen hun zelfgebakken broodjes eerst zelf smeren en daarna natuurlijk opeten. Het rook niet alleen lekker maar het smaakte ook erg goed!

Liefs van de Knorries,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Landen thema bij de Boefjes

Landen thema bij de Boefjes 27-09-2013

Bij de Boefjes hebben we op het moment een tussenthema. Dit om de overgang van de zomer naar de herfst wat minder groot te maken. De landen die bij ons aan de muur hangen zijn Nederland en Italië. Voor Nederland hangen er stukjes kaas en voor Italië pizza’s. Nu hebben we er ook nog een leuke activiteit bij gedaan namelijk spelen met spaghetti.

De kinderen zaten aan tafel waar we als eerste de ongekookte spaghetti als mikado uit elkaar lieten vallen. De kinderen keken hun ogen uit en keken ons met vragende ogen aan. Toen we ze één voor één pakte en meegingen wiebelen verschenen de lachen op hun gezichten. Ook kwam Tobias V. erachter dat je ze kon breken. Na een paar keer te hebben voorgedaan hadden ook Tobias Q., Fenne en Zola het door. Ze gierden het uit van het lachen want ja, als je ze breekt schieten er stukjes weg. Alleen Bram keek niet zo blij. Hij wist niet wat hij er mee aan moest en wilde ook niks vastpakken. Nadat ze even met de harde, wiebelige spaghetti hadden gespeeld was het tijd om ze te laten voelen hoe de gekookte spaghetti aanvoelde. Toen de slierten op tafel kwamen wilde Bram er nog steeds niks van weten. Tobias V. en Tobias Q. vielen direct aan, die stopte meteen de gekookte spaghetti in hun mond en genoten er intens van. Zola en Fenne bedachten zich niet en begonnen ook langzaam met eten. Wat zaten ze er allemaal van te smullen. Toen ze er genoeg van hadden hebben we ze nog kennis laten maken met het feit dat de spaghetti ook plakt. Zo bleven de slierten goed aan je gezicht plakken en nog beter aan je haren. Vooral Zola en Tobias V. kregen er echt een schaterlach van. Ze hebben allemaal met grote ogen en vol verbazing zitten kijken naar deze geweldige activiteit waar ze het verschil tussen hard/ zacht en warm/ koud hebben kunnen voelen. Dit was een mooie afsluiting van het landenthema.

 

Bij deze zeggen de Boefjes Ciao ciao!

Lees meer

Kunstmiddag bij de Rakkers

Kunstmiddag bij de Rakkers 20-09-2013

Spelen met scheerschuim bij kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen 2013Bij de Rakkers op de groep is het thema deze periode ’Kunst’. Kunst is een heel breed begrip en gebied en eigenlijk is alles wat de kinderen maken toch kunst (-tig)? Eén van de activiteiten was een tekeningen maken met scheerschuim! De Rakkers hadden dat nog niet eerder gedaan dus was het heel spannend wat er ging komen… Met de mouwen opgestroopt zaten ze te wachten aan tafel en bij de eerste klodder scheergel stonden de vraagtekens in o.a  Sepp zijn ogen. Wat is dat?

Voor de zekerheid werd er nog even gevraagd of ze er écht met de vingers in mochten gaan en op het antwoord: ‘’Ja, ga maar eens voelen’’ gingen de eerste vingers voorzichtig in de gel. Deze werd toen langzaamaan wit en schuim! Geweldig, het leek wel magie! Voorzichtig werd er gevoeld en geroken aan het schuim, dat was wel lekker en het voelde zacht. Sarina keek eerst even de kat uit de boom hoe de andere kinderen het deden maar met wat aanmoediging ging haar vinger ook in de gel. Dat was toch wel interessant….het schuim werd uitgesmeerd en er zijn o.a. zonnetjes, bomen en auto’s in getekend.

Voor we het wisten had Lucas het schuim met beide handen over de hele tafel uitgesmeerd, het bleef dus niet alleen bij de vingers. Met de tong uit de mond was hij zorgvuldig alle plekjes van de tafel aan het insmeren met schuim. Lorena en Fenna leefdne zich ook helemaal uit en aan het eind waren zelfs hun hele armen ingesmeerd en wit. Nova en Sepp draaiden rondjes en verzamelde grote toeven schuim tussen de vingers en veranderde die met één harde klap in de handen in 100.000 kleine vlokjes! Wat een pret!

Toen de hele tafel onder het schuim zat, konden er mooie tekeningen gemaakt worden, maar een autoweg maken was favoriet. Met de vingers glijden en allemaal bochtjes maken over de gehele tafel. Wanneer er een andere weg moest komen dan wreven ze met de gehele hand over de tafel en was alles weer wit. Knap dat de kinderen zo snel door hadden hoe ze de vingers en handen moesten houden om het gewenste resultaat te krijgen!

Echter…wanneer je maar lang genoeg door gaat dan verdwijnt de witte kleur en ook de hoeveelheid van het schuim. Dat was gek en niet zo leuk, want de Rakkers hadden de smaak te pakken! Méér wilden ze! Een hele bus scheergel is deze middag op gegaan, maar wat een fantastische middag was het.

Een nieuwe ervaring rijker zijn ze die avond naar huis gegaan, waar waarschijnlijk het haar spontaan begon te schuimen toen ze onder de douche stonden….

Groetjes van de Rakkers,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Stampertjes helpen goed mee in de tuin

Stampertjes helpen goed mee in de tuin 13-09-2013

Bij kinderdagverblijf Mirakel Amstelveen helpen de kinderen in de tuin 2013Ondanks de mooie droge zomer was het op het babyplein echt nodig om te gaan tuinieren. Stijn was als eerste begonnen met bloemetjes te plukken voor Wendy. Joshua en Teun gingen ook aan de slag, maar dit keer werd Wendy verwend met blaadjes. Het was tijd om al het onkruid van het plein te verwijderen. Dus alle emmertjes en schepjes paraat en aan de slag! Al snel waren alle emmertjes gevuld en liepen de kinderen trots met hun buit over het plein. Kitty was ondertussen nog druk bezig met al het onkruid weg te halen. Zodra er weer wat in de emmertjes moest kwamen Stijn, Teun en Joshua aangerend, zodat Kitty hun emmertjes verder kon vullen. Daarna was het de hoogste tijd om de bezem tevoorschijn te toveren zodat alle restjes bij elkaar geveegd konden worden. Dat vonden de mannen ook wel interessant. Gelukkig stond er ook nog een kleine bezem in de schuur, waardoor ze om de beurt konden helpen. Nog even met stoffer en blik alles in de vuilniszak en we hebben weer een onkruidloos buitenspeelplein waar ze met veel plezier rennen, kruipen, springen, rijden en fietsen.

Groetjes van de Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Piet Piraat, schip ahoy

Piet Piraat, schip ahoy 06-09-2013

Thema Piet Piraat op kinderdagverblijf AmstelveenPiet Piraat, Piet Piraat, schip ahoy, hoy, hoy! Zo begon ons nieuwe thema; de piraten.

Allerlei leuke knutsels en spelletjes horen hierbij. Zo willen we de groep versieren met piratengezichten, piratenboten en piratenhoeden die de kinderen natuurlijk zelf hebben geknutseld. Ook gaan we nog op zoek met een landkaart naar de verstopte schatkist met allerlei hindernissen onderweg.

Daarnaast wilden we in het kader van het thema ook iets met voeding doen en hebben we ervoor gekozen om van eierkoeken piratengezichten te maken. De basis was dus een eierkoek die ze dan mochten versieren als Piet Piraat. Noah wilde liever een rijstwafel, hij houdt niet zo van eierkoeken. Van een servet werden piratenhoeden gevouwen en smarties werden gebruikt voor de mond en een oorbel. Yuval en Binq hadden de meeste smarties al op voordat het gezicht klaar was. De drop jojo en dropveter waren voor het ooglapje. Met wat hulp van de medewerkers zijn alle koeken erg mooi geworden. Morgan en Iefke hadden helemaal goed hen best gedaan, ze waren dan ook erg trots op hun piraat.

Nadat alle kinderen klaar waren, mochten ze hun piratengezicht lekker opsmullen. Nu nog even alle gezichten chocolade vrij maken, voordat de kinderen konden swingen op de Piet Piraat cd. Zo liep de ochtend ten einde met ronddraaiende en springende kinderen die met hun billen heen en weer swingden. Op deze manier kon iedereen nog even zijn of haar energie kwijt. Schip Ahoy!

Piratengroet van de Mickey’s en Minnies,
KDV Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Wist je dat de Welpen....?

Wist je dat de Welpen....? 30-08-2013

Wist u dat er veel te vertellen valt over kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenWist je dat…

… Jessica, Cindy en Monica op het Welpennest werken?
… Noora de hele dag aan één stuk door praat?
… zij een vogeltje een goocheltje noemt?
… Mika de hele dag door met zijn billen staat te schudden op muziek?
… we sinds kort nectarines eten op de groep?
… sommige kinderen dit erg lekker vinden?
… anderen nog even moeten wennen aan de smaak?
… Tijmen elk stofje en pluisje oppakt en aan ons doorgeeft?
… hij dan keihard: “Bah!” zegt?
… Thomas de verstoppende kikkers tijdens de muziekles erg leuk vond?
… hij er smakelijk om kan lachen?
… Klaas een echte knuffelbaby is?
… hij dan een goede match is met Jaelynn, en zij het ook heerlijk op schoot vindt?
… Duke veel leven in de brouwerij brengt?
… Zoey een echte waaghals is?
… Logan met zijn 7 maanden al de hele groep door schuift?
… Julia ons ontzettend goed helpt door flesjes naar ons keukentje te brengen?
… we er over een aantal weken weer een klein baby’tje bij krijgen?
… dit het kleine zusje van Senna is?
… zij de mooie naam Miya heeft?
… we later in het jaar nog een meisje erbij krijgen?
… zij heet Elin en het kleine zusje van Isla is?
… Nathan graag buiten speelt en in de gang met de auto’s speelt?
… Lynn buiten spelen heerlijk vindt?
... Joëlla een echte slaapkop is en heel lief kan lachen?
… Quinn graag knuffelt en aanstekelijk kan lachen?
… Thobias graag fruit eet?

Allemaal leuke nieuwtjes van het Welpennest,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Kleuren ontdekken in de Jungletuin

Kleuren ontdekken in de Jungletuin 23-08-2013

Kleuren ontdekken op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenIedere ochtend wordt er op Mirakel veel gekleurd. Veel kinderen vinden het prettig om de dag even rustig te beginnen. Maar het viel wel op dat sommige peuters de kleuren nog niet zo goed kennen en daarom zijn we hiermee gaan oefenen. Zo hebben we bijvoorbeeld na het kleuren met elkaar de stiften opgeruimd. Wij vroegen bijvoorbeeld of Bobby de blauwe stift in het bakje bij Ella wilde doen. Dit ging heel goed totdat…… ik vroeg of Isabel een gele stift wilde opruimen. (Deze zat er helemaal niet bij!) Na een poosje zei ze: “Ik weet niet welke dat is.” Dus vroeg ik hetzelfde aan Esmee. Ook zij moest even nadenken maar opeens zei ze: “Die zit er helemaal niet bij hoor!”

Ook hebben we aan de kinderen gevraagd of ze eens een toren wilden maken van duplo en dan maar van één kleur. De kinderen mochten zelf zeggen welke kleur ze wilden gebruiken. De grootste toren was van Derek, hij had een blauwe toren gemaakt. Later aan tafel hebben we met elkaar gekeken welke kleur kleding we aan hadden en wat onze lievelingskleuren waren.  Zo vond Ella geel het mooiste en Ryan houdt van groen. Toen Bobby aan de beurt was zei hij: “Ik vind ze eigenlijk allemaal mooi.”We hebben wel gemerkt dat vooral blauw en groen lastig zijn voor kinderen die de kleuren nog niet zo goed kennen, dus daar blijven we voorlopig nog lekker op oefenen!

Liefs van de Jungletuin,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Een dagje binnen bij de Pooh's

Een dagje binnen bij de Pooh's 16-08-2013

Een dagje binnen bij de Pooh's van kinderdagverblijf AmstelveenHet is de afgelopen tijd zulk mooi weer geweest dat we elke dag zowel ’s ochtends als ’s middags lekker buiten hebben gespeeld. De afgelopen dagen was het weer iets minder en regende het af en toe. Dus tijd om weer een keer lekker binnen te spelen.

De meeste kindjes vonden dat wel weer een keer lekker. Alle kasten werden dan ook compleet leeg leeggehaald, al het speelgoed lag overhoop. Dit was niet erg want de kinderen waren heerlijk aan het spelen. Nou ja spelen… het was meer speelgoed uit de kasten halen en het verplaatsen. Hiermee waren ze heel druk.

Wat later op de ochtend hebben we het speelgoed opgeruimd waarbij Douwe, Veerle en Kick heel goed hebben meegeholpen. Douwe wist zelfs heel goed aan Veerle en Kick te vertellen waar het speelgoed moest staan. Veerle en Kick keken hiervan verbaasd op, maar ruimden uiteindelijk wel het speelgoed op. Nadat alles was opgeruimd zei Kick heel enthousiast “klaar!” We hebben toen de duplo erbij gepakt en daar zijn nog mooie torens mee gebouwd. Veerle was alleen heel ondeugend, ze gooide de torens van de jongens om.

Zo’n dagje binnen spelen was voor de kinderen wel even lekker. Nu wordt het weer ander weer, zodat het binnen en buiten spelen goed gecombineerd kan worden.

Liefs, Pooh’s wereld
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Verjaardagsfeest bij de Knorries

Verjaardagsfeest bij de Knorries 09-08-2013

De afgelopen week hebben we veel buiten gespeeld met dat prachtige weer. Met de fietsjes, zandbak en natuurlijk was er ook verkoeling door middel van water. Een aantal kinderen hadden na een paar weken waterpret al aardig door hoe je de juffen kon nat spuiten. Rustig op ze af lopen zodat ze niks doorhebben en dan in één keer de waterspuit helemaal leeg spuiten! Hahaha, wat een lol hadden de kinderen! En stiekem vonden de juffen deze verkoeling ook wel lekker.

Een aantal dagen was het dusdanig warm dat we ’s middags binnen zijn gebleven. Om ook dan een beetje af te koelen hadden we lekkere waterijsjes. Kevin, Meagan en Fabian vonden dit erg lekker. Het was wel een beetje een knoeiboel want ijs smelt wel heel snel met dat warme weer!

Ook hadden de Knorries nog twee feestjes. Emily wordt 4 jaar en mag na de zomervakantie naar school. Nadat we hadden gezongen deelde Emily hele leuke Hello Kitty cakejes uit. Die vielen goed in de smaak! ’s Middags hadden we nog een feestje. Dit keer werd er luidkeels gezongen en geklapt voor Daniel, hij werd 3 jaar. Daniel had een hele leuke luchtballontraktatie. Aan de onderkant zat een bakje met wat lekkers erin. Daar aan vast zaten rietjes met een ballon eraan. Lotte en Jeremy waren heel blij met de toeter die bij de traktatie zat. Ze hadden bijna geen tijd om het zakje koekjes die erbij zat op te eten.

Langzamerhand komen steeds meer kinderen terug van vakantie en wordt het weer gezellig druk bij de Knorries. Om toch nog even in de sfeer te blijven is ons thema VAKANTIE! Zo hebben we een heuse camping van alle caravans gemaakt. Op het raam staat de weg naar de camping geschilderd. Ook is er druk verkeer boven de weg, vliegtuigen vliegen af en aan. Sarah en Faylin hebben vol concentratie de vliegtuigen beplakt met aluminiumfolie. Veer, Jonah en Daniel hebben zich bezig gehouden met het vullen van hun koffer die ze mee nemen op vakantie. Uit allerlei plaatjes konden ze kiezen wat ze zouden meenemen en deze opplakken op hun koffer. Met al deze knutselwerkjes van de kinderen moet het toch lukken om nog even in zomerse sferen te blijven!

Groeten van de Knorries

Lees meer

Stoep krijten en waterpret....

Stoep krijten en waterpret.... 02-08-2013

Verven is leuk, kleuren is ook leuk, maar wat helemaal geweldig is, is dat je lekker buiten mag stoep krijten. En natuurlijk laat je eerst alle kleurtjes uit het bakje vallen, want dat maakt een mooi geluid op de tegels. Jort vond dit zo leuk om te doen, dat hij de krijtjes er weer in deed om ze vervolgens weer uit het bakje te laten vallen. Fenne had veel plezier met het krijt op haar beentjes. Eerst zette ze één streep en daarna hele tekeningen op haar beentjes. Het zag er kleurrijk uit! Op de tegels werden mooie strepen en cirkels getekend. Iedereen was heel fanatiek bezig. We zaten  gezellig in een groepje bij elkaar en er werden kleurtjes uitgewisseld met elkaar. Uiteindelijk zag iedereen eruit als indianen. Nou, eigenlijk indianen- Boefjes!

Nadat we allemaal “ingekleurd” waren was het natuurlijk tijd om…. te badderen! We haalden grote tobbes tevoorschijn en vulden die met emmers water. Vol enthousiasme storten de kinderen zich in het water. Met bekertjes die zij vulden met water, maakten zij zichzelf lekker nat. Isabel werd overmoedig en stond ineens midden in de tobbe met water te stralen. Hoe meer water, hoe beter. De emmers waren niet aan te slepen. Alle kindjes keken vol verwachting naar de volgende plens water. Na deze heerlijke zomerochtend was het tijd om af te drogen en een boterham te gaan eten. Al snel was het tijd om te gaan slapen. Alle oogjes vielen dicht om naar dromenland te gaan. Wat een fantastische ochtend!

Groeten van de Boefjes

Lees meer

Waterpret bij de Rakkertjes

Waterpret bij de Rakkertjes 26-07-2013

Met het warme weer spelen alle peutergroepen de hele dag buiten en gaat dus ook geregeld de sproeier aan. Sommige kinderen vinden dat geweldig zoals Sara. Zij blijft er het liefst de hele tijd onder staan. Terwijl Philippe zich weer meer vermaakt met het water wat op de grond komt. Lekker hard stampen in de plassen! Bij Auke maakt het niets uit. Hij is blij met alle water mogelijkheden die we hebben.

Zo hebben we ook een paar waterbanen staan waar de kinderen met bootjes, eendjes en visjes door het water baantjes kunnen trekken. Daar kunnen Rosalie en Jayden zich uren mee vermaken. En dan nog de emmers water die vooral gebruikt worden om met de waterspuiten water op te zuigen en dan ver te spuiten.

Wahé vond die bak net een bad. Hij was er helemaal ingeklommen en zat prinsheerlijk te spelen! Sepp is erg goed met de waterspuiten. Eerst komt hij heel lief aan je vragen of hij je mag nat spuiten. Lucas begreep het water spuiten ook erg goed, want toen we voorbij liepen kregen we de volle laag, waarbij hij vlug zei: “Is niet erg he, droogt wel weer.” Zo hebben we veel plezier met al dat water en mooie weer!

Groeten van de Rakkertjes

Lees meer

Stampertjes genieten van de muziekles buiten

Stampertjes genieten van de muziekles buiten 19-07-2013

Op kinderdagverblijf Amstelveen wordt de muziekles buiten gehoudenEindelijk zomer. Dat betekent veel met de kinderen naar buiten. Nu we nieuwe zonneschermen hebben is er veel schaduw en daar zijn we heel blij mee. Maar toch ook eerst nog even alle kinderen insmeren met zonnebrandcrème. Sommige kinderen kunnen dat al aardig goed zelf.

Omdat we met zijn allen lekker buiten waren, hebben we Anne- Marieke gevraagd of ze de muziekles buiten wilde geven. Geweldig dat ze allemaal blijven zitten en goed mee deden. Elke muziekles begint met hetzelfde liedje. “Allemaal in de kring. Hoor je wat ik zing, we gaan beginnen. Muziek en zingen. Joshua in de kring. Hoor je wat ik zing, we gaan beginnen met muziek.” Zo komt elk kind aan bod en zingen we het liedje net zo vaak tot dat alle kinderen hun naam hebben gehoord.

Pim gaf na elk liedje een fantastisch applaus, waarna alle kinderen mee klappen. Benthe en Lise moesten echt schaterlachen met het liedje over kikkertjes die weer in de kokertjes verdwijnen. Evy kon al prima in de maat meetikken met de twee stokjes, zij heeft echt gevoel voor ritme. Heel knap is het als alle kinderen de stokjes na afloop van het liedje terug doen in een zak, terwijl we met z’n allen zingen; “Het speelgoed in de zak, het speelgoed in de zak. He ja, victoria, het speelgoed in de zak.”

De gitaar, fluit en muziek/CD maakt de muziekles zeer afwisselend. Nu het echt zomerweer is genieten alle Stampertjes volop van ’t buiten spelen. Natuurlijk gaan we ook duimen voor een mooie lange nazomer zodat we nog heel lang kunnen genieten van ’t buiten spelen.

Groetjes van de Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Zomerspelen op ons kinderdagverblijf

Zomerspelen op ons kinderdagverblijf 12-07-2013

Buiten muziekles op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenOp 2 juli was het groot feest bij Mirakel, de zomerspelen! Op deze dag hebben we allemaal leuke activiteiten gedaan met zowel de peuters als de baby’s. In de ochtend kreeg iedereen een eierkoek en lekkere dingen om de eierkoek mee te  versieren. Lisa en Sanne hadden veel slagroom erop gedaan en maakte van rozijntjes en vruchtenhagel een mooi gezichtje. Ook Noah zat helemaal onder de slagroom. Daarna hadden we met alle kinderen (peuters en de oudste kindjes van de babygroep) tegelijk muziek. In totaal waren dat 76 kinderen, een gezellige boel dus! Gelukkig was het weer heerlijk en konden we buiten zitten. We zaten met zijn allen in een kring en iedereen deed mee. Het was een prachtig gezicht! Pim van de Stampertjes ging na elk liedjes dat we gezongen hadden heel hard klappen. We zongen over "poesje mauw" en "Dikkie Dik". Tijn zong goed mee, vooral met “In de maneschijn” en met “Beertje Bram”.

Toen de muziekles was afgelopen gingen we weer naar binnen om tosti’s te eten. Sanne en Quinn zaten heerlijk te smullen van de tosti met een beetje mayonaise en ketchup. Na het eten was het tijd voor een slaapje, zodat iedereen weer uitgerust was voor het middagprogramma. De middag begon met fruitspiesjes van meloen, aardbei, ananas en druiven. Jasmine vond het allemaal erg lekker. Na de fruitspiesjes en een beker sap was het tijd om naar buiten te gaan. Daar stonden allemaal leuke spelletjes klaar voor de kinderen. De kinderen kregen een stickerkaart waarop ze een sticker kregen als ze het spel/ activiteit hadden gedaan. Iefke ging als eerste was ophangen en deed daarna de mandarijnenloop. Jack en Tim holde meteen naar het doel schieten en Benthe van de Stampertjes vermaakte zich heerlijk op het grote springkussen. Ook hadden we popcorn en een echte limonade olifant. Uit de slurf van de olifant kwam limonade, dat was natuurlijk wel heel leuk! Meike was lekker aan het swingen in de ballonnendisco. Ook liepen er een paar piraten, vlinders en prinsessen rond die zich hadden laten schminken. Een andere activiteit die de kinderen konden doen was vissen vangen. Mark van de Boefjes vond dat helemaal geweldig! Aan het einde van de middag mochten alle kinderen grabbelen in de grabbelton om er een mooi cadeautje uit te halen. Het was een mooie medaille want iedereen was nummer 1 geworden!

Iedereen bedankt voor de gezellige dag!

Groetjes van,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Gezellig lunch!

Gezellig lunch! 05-07-2013

Gezellig lunch bij kinderdagverblijf AmstelveenOp vrijdagochtend 28 juni gingen de Boefjes, de Stampertjes, het Welpennest en Pooh’s Wereld op de gang spelen in de politieauto’s, de ballenbak en in het huisje. Om 11 uur was het tijd om op te ruimen en terug te gaan naar de groepen. De medewerker van de Boefjes kwam op het idee om er een gezellige lunch van te maken en met elkaar op de gang te eten. Pooh’s wereld had 9 kindjes dus een beetje teveel om op de gang te eten. Zij gingen terug naar hun groep. Met de andere groepen zijn we alle tafel en stoelen op de gang gaan zetten. De kinderen stonden heel gek te kijken. Wat gaat hier gebeuren? Alle tafels en stoelen waren zo op de gang en de broodspullen konden op tafel. Noora, Jort en Wahé gingen aan tafel en mochten hun eigen broodjes smeren.

Wat een feest! Duke, Zoey, Marit, Lise, Robin en Tobias kregen een gesmeerd broodje met smeerworst, smeerkaas of plakjes worst. De kinderen keken hun ogen uit, want af en toe kwam er een andere medewerker langs. Zoey zwaaide naar iedereen. Na het eten was iedereen zo moe dat ze meteen naar bed konden. Het duurde dan ook niet lang of iedereen sliep. Zo konden de medewerkers alles weer opruimen en op zijn plaats zetten.

Wat een gezellige manier om met elkaar te eten!

Liefs, de Welpjes
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Lianen, krokodillen en olifanten?

Lianen, krokodillen en olifanten? 28-06-2013

Thema dierentuin op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenHet is bijna vakantie dus tijd om er lekker op uit te gaan. Op de Jungletuin maken we de aankomende tijd onze eigen dierentuin. Aan de muur hangen al wat grote dieren; een krokodil en een luipaard en aan het plafond hangen lianen waar slingerapen aan komen te hangen.

We zijn op dinsdagochtend met z’n allen in de kring gaan zitten. Als eerste stelden we de vraag of de kinderen weten waar we over gaan knutselen. Ies vertelt dat hij denkt dat het over dieren gaat, waarop Micha zegt :’Jaaa een krokodil.’ Joyce vult hem aan en zegt; 'met zijn dikke bil, van het liedje van de krokodil’. Micha, Joyce, Derek en Teun F. beginnen gelijk uit volle borst te zingen!

Xian ziet op de muur een luipaard kijk, kijk! Hij vond het dier heel interessant. Op de vraag: "wonen deze dieren ook in een huis', antwoorden alle kinderen heel hard “Neeee!”. Micha weet te vertellen waar ze wel wonen, namelijk in de dierentuin. Waarop Bing zegt;’Ja, bij Artis de Partis, daar zijn ook allemaal apen hé’. We pakken het boek van Jip en Janneke erbij, Joyce weet precies te vertellen dat ze naar Artis gaan. En dat is helemaal waar! Iedereen is onder de indruk van het verhaal, helemaal als Jip en Janneke op de rug van een kameel zitten. Storm ziet dat hij 2 bulten heeft op zijn rug. “Heeft hij pijn?”vraagt hij dan ook heel bezorgd.

Na het verhaal hebben we nog even besproken welke dieren favoriet zijn in de dierentuin. Xian zegt als eerste een olifant, Ies de slingeraapjes, Thomas de giraffe en zo werden er nog veel meer genoemd. Daarna zijn we begonnen aan de eerste knutsel; een giraffe. Met de wijsvinger in de bruine verf om de vlekken op de giraffe te maken. Dit is goed gelukt! Later op de dag waren de kinderen nog steeds in de ban van de dierentuin, Sam, Teun F. en Xian hebben van duplo zelfs een dierentuin gemaakt.

De aankomende weken gaan we nog veel dieren uit de dierentuin maken en proberen we ook foto’s te verzamelen van de kinderen in de dierentuin, zodat we een leuke fotomuur kunnen maken.

Groetjes uit de Jungledierentuin,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Poohtjes spetteren wat af

Poohtjes spetteren wat af 20-06-2013

Lekker spetteren met water op kinderdagverblijf AmstelveenHet is mooi weer en tijd om lekker de hele dag buiten te spelen. Eerst hebben we ’s ochtends fruit gegeten en veel sap gedronken. Na het eten en drinken werden de kinderen met zonnebrand ingesmeerd, zodat ze niet konden verbranden. Sommige kinderen hadden lekker een zonnehoedje bij zich. Daarna was het tijd om naar buiten te gaan. Vera en Kick gingen zelfs gillen van blijdschap dat we buiten konden spelen.

Eenmaal buiten, ging de zandbak open waar Veerle en Douwe gelijk in gingen zitten. Ook werden de loopauto’s en de flesjes uit de schuur gehaald. Toen Douwe dat zag sprong hij gelijk weer uit de zandbak om met de auto’s te spelen. De allerkleinsten, zoals Mitchell, zaten in de schaduw lekker om zich heen te kijken. Aan zijn glimlach kon je zien dat hij het erg leuk en interessant vond.

Alle kinderen zijn heel lekker met van alles en nog wat gaan spelen. Omdat het die dag echt super warm en mooi weer was, dachten de medewerkers dat we wel met water konden gaan spelen. Dus eerst de kleren van de kinderen uit gedaan, zodat ze lekker in hun rompertje liepen en daarna konden de watertafel en de badjes gevuld worden. Veerle, Douwe en Kick werden hier helemaal dol enthousiast van en zijn lekker gaan spetteren. Vera vond het ook wel leuk, maar omdat ze het ook een beetje spannend vond, bekeek ze het eerst alles van een afstandje. Uiteindelijk vond Vera het toch erg leuk Ze kwam steeds dichterbij staan en is gezellig mee gaan spelen.

Manasse was ook erg enthousiast en erg druk met de vissen in het water te duwen. Door deze dolle waterpret ging de ochtend ontzettend snel voorbij. Het was al snel weer tijd om alle kinderen af te spoelen en schoon te maken, voordat ze aan tafel gingen om een broodje te eten. Van al dat drukke spelen met het water had iedereen wel trek. Ze hebben dan ook erg goed gegeten. Na het eten was het bedtijd en volgens mij heeft de waterpret jullie goed moe gemaakt ,want eenmaal in bed sliepen jullie gelijk.

We hopen dat dit mooie weer aanhoudt, zodat we nog meer kunnen buitenspelen met water.

Liefs van Pooh’s wereld,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Zindelijkheidtraining bij de Knorries

Zindelijkheidtraining bij de Knorries 14-06-2013

Zindelijkheidstraining op kinderdagverblijf AmstelveenOp Knorries groep zijn we druk bezig met plassen en poepen op het potje of op de wc. Nu het mooie weer zich aandient zien we dat veel kinderen met een onderbroekje en hemd komen.

Vaak gaat het in de zomer heel snel met plassen op het potje of wc. We beginnen op het potje en uiteindelijk gaat ieder kind naar de wc. Als de kinderen een plas hebben gedaan krijgen ze 1 sticker en voor de grote boodschap krijgen ze 2 stickers. Deze plakken ze dan op een plaskaart. Soms plakken ze de stickers keurig naast elkaar en anderen plakken ze kriskras door elkaar.

Op de Knorries hangen veel plaskaarten. Jonah, Stein, Pieter, Veer, Meagan, Faylin, Jeremy, Stefanie, Kevin en Daniel zijn druk aan het oefenen. Een aantal kinderen wil soms wel en soms niet op het potje, zoals Kevin. Gelukkig heeft hij al veel stickers geplakt. Andere kinderen willen altijd op het potje, zoals Jonah. Bij iedere verschoonronde een plas proberen. Vaak lukt het en dan is hij ontzettend trots ‘Ik mag een sticker plakken!’ klinkt het dan.

Drie weken geleden kwam Pieter binnen en hij vertelde trots dat hij een onderbroek aan had en géén luier. Helemaal stoer! Ook Veer kwam binnen zonder luier. In het weekend had ze thuis heel hard geoefend. Top!

We zijn benieuwd wie de volgende is.

Natuurlijk gaat het soms ook mis, spelen is ook veel leuker dan plassen. Maar dat is helemaal niet erg, ook dat kan gebeuren. We blijven goed oefenen en uiteindelijk krijgt iedereen een plasdiploma!

Groetjes van de Knorries,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Trouwen….. Ja, ik wil!

Trouwen….. Ja, ik wil! 06-06-2013

Cakejes versieren bij thema trouwen op kinderdagverblijf AmstelveenDit thema is natuurlijk één groot feest! Dus leek het ons leuk om er niet alleen iets bij te knutselen, maar om er ook iets bij te eten. Samen met de kinderen hebben we kleine cakejes versierd. We hadden van alles om ze mee te decoreren, zoals hagelslag, gekleurde suikerhartjes en vruchtenhagel. Van poedersuiker en water maakte Renata een glazuurlaagje waar de kinderen de versiersels op konden plakken. Toen Lauren er met haar vinger aan zat en deze aflikte, kregen ook de anderen het in de gaten dat je dat wel kon eten. Toen ze de versiersels voor zich kregen, waren ze niet meer te houden. Zowel Tobias Q. als Tobias V. vonden de hageltjes en de vruchtenhagel heerlijk. Het was dan ook best nog lastig om de hageltjes op het cakeje te plakken. De meeste versiersels hebben de cakejes ook niet bereikt, maar belanden in de mondjes van Mark, Tobias Q. Isabel, Fenne, Lauren en Tobias V. Ze genoten volop! Na de versiersels werden ook de cakjes opgepeuzeld. Iedereen genoot ervan behalve Mark. Hij heeft het cakeje in 100.000 stukjes vergruist en daarna wilde hij niks meer.

De kinderen vonden het allemaal prachtig en het heeft bijgedragen aan het stimuleren van de fijne motoriek. De hageltjes en de gekleurde hartjes zijn bewust uitgekozen om de pincetgreep te stimuleren. Daarna mochten de kinderen hun eigen taart van papier versieren met confetti en verf. Het resultaat is heel mooi geworden en wij hebben ze vol trots in het lokaal opgehangen. Van het versieren van de cakejes hebben we foto’s gemaakt en op een groot karton geplakt, zodat iedereen kan zien dat het een feest was.

En nu nog trouwen!

Groetjes van,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Bijtjes en vlinders bij de Rakkers

Bijtjes en vlinders bij de Rakkers 31-05-2013

Bijtjes en vlinder bij de Rakkers van Kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenBij de Rakkers is het voorjaar, in tegenstelling tot het weer buiten, wel begonnen in mei! Op de groep hebben we bijtjes en bloemen gemaakt met onze handen. Ook "vliegen" er vrolijk gekleurde vlinders op het prikbord. De bijtjes maken was voor een aantal kindjes best nog een lastige klus. Het wc- rolletje rolt…..wanneer je er met een lijmkwastje tegenaan komt! Auke, Bram en Rosalie hadden daar best moeite mee, maar uiteindelijk is het ze wel gelukt! Heel knap, want je moet met twee handen verschillende handelingen doen.

Daarna werd geprobeerd om de gele en zwarte stroken om en om op te plakken. Het begrip om en om werd door iedereen "vrij geïnterpreteerd!" Wat een heleboel verschillende bijtjes opleverde. Noël had bijvoorbeeld zijn strepen in de lengte opgeplakt.

De vlinders hebben we "gespiegeld!" Vlinders zijn altijd aan beide kanten hetzelfde maar dat is lastig te maken, dus één kant werd mooi geverfd en daarna werd de andere vleugel erop gelegd wat een mooie afdruk tot gevolg had. Philippe vond dat erg interessant. De verrasde gezichten van met name Sofie en Bob wanneer beide vleugels weer van elkaar af werden gehaald waren mooi om te zien. Nu waren beide vleugels hetzelfde maar dan gespiegeld!

Voor de bloemen waren niet veel moeilijke handelingen of dingen nodig voor de kinderen… alleen 2 handen! Deze kregen, met een kriebelkwast, een mooie kleur. De senso-motorische ontwikkeling kwam hier erg aan bod. De ervaring van hoe een kwast op de hand voelt en daarna de verf tussen je vingers en op de hand. Jayden en Fenna vonden het best "spannend". De afdruk op het papier waardoor opeens concreet zichtbaar werd hoe gróót je hand eigenlijk is. Vooral Sepp was hiervan onder de indruk. Sommige werkjes en activiteiten op een groep lijken wel simpel, maar er zitten altijd ontwikkelingsgebieden achter welke we stimuleren en zo ontwikkelen.

Daarna werden de handen gewassen met zeep. Altijd leuk met water spelen en de zeep voelt lekker glad over je handen…..en van het wrijven komt weer sop!

Knutselen is zo een ochtendvullend programma wat eigenlijk wel door bijna alle kinderen op de groep wordt gewaardeerd!

Groetjes van de Rakkers,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Picknicken bij de Stampertjes

Picknicken bij de Stampertjes 24-05-2013

Picknicken op ons kinderdagverblijf in AmstelveenHet is half mei en we hebben nog maar weinig buiten kunnen spelen op ons kinderdagverblijf, het lijkt wel herfst buiten. Ons knutselthema is zomer en we hebben samen met de kinderen bootjes, vliegtuigjes en zonnetjes gemaakt.

Lise kan zich best lang vermaken met de stiften op de knutsels. Pim vindt het leuker om de knutsels met stickers te beplakken. Als de zon dan niet buiten wil schijnen, schijnen er in ieder geval 16 in het lokaal.

Zo hebben we ons ook uitstekend vermaakt met een picknick. We nemen een picknicktafel wat schoteltjes, kopjes en rozijntjes en het feest is compleet. Natuurlijk schuiven de kinderen al snel aan tafel en roepen om meer. Joshua wil wel heel veel kopjes thee en wil het voor de andere kinderen ook maar al te graag inschenken. Regelmatig worden er rozijntjes geleend van een ander schoteltje. Olivier vindt het ook geweldig om rozijntjes uit te delen. Het onderdeel (nep) broodjes en (nep) fruit eten wordt meestal iets minder gewaardeerd. Ten slotte krijgen ze nog wat stukjes echte appel en dat valt bij iedereen dan weer in de smaak. Kortom picknicken kan ook prima binnen op de groep en dan laten we de 16 zonnetjes gewoon op ons schijnen.

Zonnige groetjes van de Stampertjes,
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Kinderdagverblijf vol met indianen

Kinderdagverblijf vol met indianen 17-05-2013

Indianen op kinderdagverblijf Mirakel AmstelveenNa het thema lente werd het tijd voor een nieuw thema. Omdat de zomer zo op zich liet wachten hebben we een ander thema bedacht dat dus “onze indianen” werd.

De groepsmuur werd versierd door een mega grote totempaal aan de muur en een indiaan, zo zag de groep er gelijk al gezellig uit. De knutsels van alle kinderen maken het nog gezelliger. Cloë en Sanne waren geconcentreerd bezig met hun foto om zich als indiaantjes om te toveren met de viltstiften als schminck en veren, waarmee ze een echte tooi konden maken. Noah en Tijn hun indiaantjes waren meer omgetoverd tot clowntjes, deze zagen er ook leuk uit.

De wigwams ontbreken ook niet aan de muren, deze werden door de kinderen geverfd en gevouwen. De kinderen konden daarna de indianen daarin plakken die ze gekleurd hadden. Jay was zo intensief aan het kleuren geweest dat hij een gat in zijn wigwam had gekleurd.

Bij het indianenthema hoort ook een echte indianentooi, dus werden er lapjes stof tevoorschijn gehaald. Hier mochten de kinderen hun tooi mee versieren en de veer werd met de kinderen hun vingers gestempeld. Tim had zijn lapjes keurig op een rij geplakt. Bram had er een heel speels geheel van gemaakt. Yuval vond de stippen op zijn veer, die hij met zijn vingers mocht maken een beetje raar, die vieze vingers! Aan het eind van het thema kunnen we met de wigwam en de tooien een echt indianenfeestje maken en zingen we ook het liedje dat we geoefend hebben tijdens dit thema:

In het bos, in het bos
Zijn er indianen
Ze weten niet wat pijlen zijn
Dus schieten met bananen
Toemba (11X)

We zijn nog volop met het thema bezig, maar het ziet er nu al leuk en fleurig uit.

Groetjes van de Mickey’s en de Minnie’s
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Zomaar een dag op het Welpennest

Zomaar een dag op het Welpennest 10-05-2013

Zomaar een dag op kinderdagverblijf AmstelveenGraag vertellen wij hoe een dag op dagverblijf er uit ziet. Om half 8 doet Monica de deuren open van Mirakel. Langzaam druppelen de ouders met hun kinderen binnen. Het weerbericht voorspelt een warme dag met in de middag hier en daar een bui. Als hij dan maar daar valt…

Om half 10 komt Cindy binnen en zitten de kinderen van het Welpennest al aan tafel. Terwijl Logan ligt te slapen in de wandelwagen krijgt Mika een fruithap. Thobias, Tijmen, Thomas en Jasmine krijgen vers fruit. Een paar stukjes appel, peer en banaan. Daarna gaan Tijmen, Thomas en Mika naar bed. Na een half uur ligt iedereen te slapen en nemen we de babyfoon mee naar buiten. Jasmine en Thobias vinden het leuk om buiten te spelen. Het is er gezellig druk, want Pooh’s wereld en de Stampertjes zijn ook naar buiten gekomen. Logan drinkt zijn flesje helemaal leeg. De buitenlucht maakt hongerig. Ook voor onze andere twee, want die eten ieder drie boterhammen en ze drinken een beker melk. Mika en Tijmen schuiven aan maar Thomas slaapt nog even door. Thomas komt pas uit bed wanneer Jasmine en Thobias naar bed gaan. Het duurt lang voordat voor dat deze twee gaan slapen want ze vinden het heerlijk om naar elkaar te roepen en te keeten. Ondertussen spelen Tijmen, Mika en Thomas op de grond. Mika is acht maanden oud en ligt graag op de grond te spelen. Met de grote kinderen op bed is het lekker rustig voor hem. Hij zet zich af met zijn armen en glijdt zo achteruit. Ook draait hij zich rond op zijn buik. Rond drie uur zitten we aan tafel en drinken we sap of water. Nog een cracker erbij en we kunnen het weer redden tot het avond eten. Tijmen, Thomas en Mika gaan slapen. Jasmine gaat met de kinderen van Pooh’s wereld naar buiten, maar dat is maar kort want er komen wind en wolken dus hup toch maar weer naar binnen. Even wat boekjes lezen op de bank en de eerste kindjes worden al opgehaald. Het was weer een lekker dagje op het Welpennest!

Groetjes van het Welpennest
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Vlaggen maken voor Koningsdag!

Vlaggen maken voor Koningsdag! 06-05-2013

Vlaggen maken voor Koningsdag op kinderdagverblijf AmstelveenTijd voor Koningsdag bij Mirakel en dus ook op de Jungletuin. Op de groep hadden we oranje vlaggen opgehangen en de kinderen zorgden voor de overige versiering. Vlaggen en mutsen konden natuurlijk niet ontbreken met deze extra bijzondere dag. De mutsen werden gemaakt met “stempels” van vingers en oranje pasta, die werden op pijpenragers geregen en met bogen vast gemaakt op de muts. Wij (de medewerkers) dachten dat pasta rijgen een goede uitdaging voor de kinderen was… Ze hebben ons blij verrast met hoe goed ze dat al kunnen, zoals Sam die net 2 maandjes bij ons op de groep is, zij heeft met de grootste precisie en lol zitten rijgen, Noor met tong uit de mond van de concentratie en Lilan & Tobias, beide bijna 4 jaar, deden het met het grootste gemak. Allemaal knapperds!

De vlaggen plakken was een heel andere uitdaging. Konden we het voor elkaar krijgen dat het echt rood-wit-blauw werd? Met een voorbeeld waarbij ze even konden afkijken, is dat ook heel mooi geworden. Bobby die altijd veel plezier in knutselen heeft, deed echt zijn best om het op zijn allermooist te maken.

Sommige kinderen maakten met al hun creativiteit een eigen versie van de vlag, wat erg leuk was. Bij het knutselen is het niet gebleven, tijdens het buiten spelen zijn de kindjes geschminkt met vlaggetjes en kroontjes. Helaas konden die niet blijven zitten tot Koningsdag. Het zag er echt heel leuk uit en de kinderen wilden allemaal even in de spiegel kijken. Omdat we erg enthousiast waren over Koningsdag hebben we besloten dit verder te verwerken in een nieuw thema: prinsen en prinsessen. Hierbij gaan we zwaarden met de jongens plakken en de meisjes aankleden als prinsessen door middel van plakkleding. Ook het raam is mooi beschilderd met een koets.

Groeten van de Jungletuin
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Pooh's kinderdagverblijf Amstelveen knutselen voor Koninginnedag

Pooh's kinderdagverblijf Amstelveen knutselen voor Koninginnedag 25-04-2013

Kinderdagverblijf Amstelveen knutselt voor KoninginnedagHet is volgende week Koninginnedag en ook voor dit thema hebben we iets gedaan bij Pooh’s wereld. De medewerkers hebben mooie mutsen gemaakt en op de muts komen de voeten van de kinderen in rood, wit, blauw. De meeste kinderen vonden de verf onder hun voeten wel een beetje gek gevoel, maar toch is het ook erg leuk. Gideon, Douwe en Kick werden zelfs boos toen ze klaar waren.

Overdag hebben we de mutsen bij een paar kinderen opgezet om mee te spelen. Vooral Kick vond het erg leuk toen hij een muts op zijn hoofd had, maar we moesten wel goed opletten want de muts scheuren is ook erg leuk. Manasse weet niet zo goed wat hij met dat ding op zijn hoofd aan moet.

We hadden ook nog een extra activiteit met de pluche kegels. Niet alle kinderen begrepen dit maar Douwe, Manasse, Gideon en Yuri vonden het wel erg leuk om te doen. Vooral het gooien met de pluche bal was een feest. Ook de kleinere baby’s hebben met de kegels gespeeld. Oek, Pippa en Mitchell lagen met zijn drieën lekker op het grote speelkleed te spelen met de pluche kegels en als het speelgoed te ver weg lag voor de kleine baby’s waren Veerle en Vera er voor hen om het weer aan ze terug te geven. Deze week krijgen de kinderen de mutsen mee naar huis dus misschien zien we met de laatste Koninginnedag in Amstelveen allemaal kindjes met mooie mutsen op.

Fijne Koninginnedag!

Veel liefs, de medewerkers Pooh’s wereld
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Lente bij de Knorries

Lente bij de Knorries 18-04-2013

Lente bij de Knorries van kinderdagverblijf AmstelveenDrie weken geleden zijn de Knorries van ons kinderdagverblijf begonnen met het knutselen voor het thema lente, ondanks de barre kou. Er worden schaapjes, kuikentjes uit ei en zelfs zonnetjes geknutseld. Annabelle, Luka en Boyd hebben er iets heel moois van gemaakt.

De zonnetjes zijn hard nodig na alle grijze en vooral koude dagen. Op één van die koude dagen kwam er bij ons lokaal een hele grote vrachtwagen voorrijden. Sensatie alom. Alle kinderen in extase. Vooral de mannen van onze groep waren onder de indruk; Pieter, Leandro, Kevin en Nick waren niet bij het raam weg te slaan. De vrachtwagen kwam nieuw zand brengen voor de zandbak en dat werd uitgebreid bekeken door de kinderen.

Gelukkig hadden wij de afgelopen week ook een paar hele mooie middagen en de kinderen konden zelfs al lekker in de zandbak spelen. De meiden; Carice, Lotte en Tessa hebben de heerlijkste zandtaartjes gebakken. Ook Lilian en Senna waren druk in de weer, zij hebben mooie zandtorens gemaakt. Daarnaast kwamen de fietsen weer naar buiten en werd er weer heel wat afgefietst. Ook de ‘ouderwetse‘ klossen, skippyballen en natuurlijk de glijbaan waren erg in trek.

We hopen dat door onze zonnetjes de zon buiten ook weer gaat schijnen. Hopelijk zijn dan alle snotneuzen snel verdwenen en kunnen we iedere dag heerlijk buiten spelen.

Groetjes van de Knorries,
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Boefjes schudden en dansen gezellig mee

Boefjes schudden en dansen gezellig mee 12-04-2013

Boefjes krijgen muziekles op ons kinderdagverblijfEen belangrijk onderdeel in de opvoeding is om te mogen genieten van muziek. Op ons kinderdagverblijf worden de kinderen op de babygroep al betrokken bij de muziekles van juf Anne- Marieke.

De dagen wisselen regelmatig, zodat alle kinderen van de muziekles kunnen genieten. Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met de klanken van de gitaar, blokfluit en nog vele andere instrumenten, die samen gebruikt worden bij de liedjes die Anne- Marieke over een bepaald thema zingt. Naast de muziekinstrumenten gebruikt zij ook nog verschillende attributen zoals poppen, knuffelbeestjes, veertjes, rammelaars en bellenblaas.

Zodra Anne- Marieke gaat beginnen, zitten de kinderen allemaal adembenemend naar haar te kijken. Na het voorstelliedje, waarin ieder kind wordt genoemd, begint het dan echt. Allemaal krijgen ze een eitje, wat een sambabal geluid maakt als je er mee schudt. Het grappige is dan om te zien hoe elk kind er anders op reageert. Sander kijkt er naar en vraagt zich af of je het kan eten, terwijl Isabel en Zola helemaal los gaan. Die schudden vrolijk mee op de muziek en wiegen heen en weer in hun stoel. De kleintjes, zoals Bram en Tobias,  kijken adembenemend naar de muziekjuf en zijn stilletjes aan het genieten. Maar ook de allerkleinste worden niet vergeten. Ook Thomas zit erbij in de kring en al reageert hij nog niet enthousiast, toch komt hij al op vroege leeftijd in contact met muziek. Het is een ontdekkingsreis voor de kinderen en het is altijd weer een feestje waar we elke week naar uitkijken!

Groetjes van de Boefjes,
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Paasfeest bij Rakkers

Paasfeest bij Rakkers 03-04-2013

Paasfeest bij de Rakkers van KDV AmstelveenOp Goede Vrijdag was er een paaslunch op ons kinderdagverblijf. Voor alle kinderen was er een mini krentenbol, een witte bol en een gekookt ei. Iedereen mocht zelf een ei pellen, maar het ei dan ook nog opeten dat wilden Sofie en Noël niet... Bob en Indy hebben nog wel een hap geprobeerd, maar wilden toch liever een krentenbol. Alleen Hannah vond het zo lekker dat ze bijna 2 eieren gegeten heeft!

’s Ochtends toen de kinderen binnen kwamen, zijn we gelijk gaan knutselen. Iedereen mocht 2 kippen kleuren, zodat we er mooie eierdoppen van konden maken om voor de paasdagen mee naar huis te nemen. Daarna hebben we een paasspel gedaan: zoek een paasei van papier met je eigen foto erop. Philippe en Sofie hadden hun eigen ei gelijk gevonden, heel knap. En dan is het best lastig om niets te zeggen als je een paasei van een ander ziet hangen, maar Philippe mocht Bob uiteindelijk helpen om zijn paasei te vinden.

Uiteindelijk had iedereen zijn ei gevonden en deze konden ingewisseld worden voor 2 chocolade paaseitjes. Die we gelijk aan tafel hebben opgegeten.

Dit waren onze voorbereidingen voor de Pasen. We hopen dat jullie allemaal een fijn Pasen hebben gehad.

Groetjes van de Rakkers
KDV Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Eitjes zoeken een hele klus voor de Stampertjes!

Eitjes zoeken een hele klus voor de Stampertjes! 29-03-2013

KDV Amstelveen zoekt paaseitjes met de kinderenOp de Stampertjes van ons kinderdagverblijf is het volop Pasen. We hebben met de kinderen van alles geknutseld. Eerst in het kader van kostenloos materiaal; een narcis met een mooi oranje hart van een stuk eierdoos. Maar ook hangen er leuke eieren en paashaasjes. De grote kinderen hebben ze geverfd en met paasstickers beplakt. De kleine kinderen hebben samen met ons een mooie handafdruk gemaakt.

Een hele onderneming was het paaseieren zoeken. Met de grote jongens en Sarina gingen we de gang op om ze eerst te verstoppen en daarna samen te zoeken. Aangezien we heel goed zijn in verstoppe,n was het nog een hele opgave om ze weer allemaal terug te vinden. Gelukkig hadden we er een talentje tussen zitten. Stijn wist er 4 achter elkaar te pakken. Luca, Lucas, Joshua en Sarina vonden het eigenlijk veel leuker om in de ballenbak te spelen, maar zo af en toe stopten ze toch een paasei in het mandje. Het is natuurlijk ook heel leuk om de eieren zelf te verstoppen. Lucas wist een goede verstopplek: onder zijn t- shirt. Helaas voor hem wist Joshua deze plek goed te vinden. Ook Marinde werd erbij betrokken, zij kreeg af en toe een bal of een ei naar zich toe gerold. Op de groep hebben we ook met “eitjes” gespeeld. Lekker in de mandjes verzamelen en vooral even kijken of je ze echt niet op kan eten.

In ieder geval fijne paasdagen en lekker veel eitjes eten!

Groetjes van de Stampertjes
KDV Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Wat maken de Minnies van ons KDV met Pasen?

Wat maken de Minnies van ons KDV met Pasen? 20-03-2013

Ook muziekles in thema Pasen op KDV AmstelveenHet zonnetje laat zich af en toe zien achter de wolken vandaan. Wij van de Mickey’s en Minnies vonden het tijd voor een nieuw thema Lente en Pasen.

De kinderen hebben al flink hun best gedaan met knutselen. Ons prikbord is omgetoverd in een boerderij, met varkens, konijnen, schapen, kippen en koeien. De andere muur hangt vol met tulpen die de kinderen zelf hebben opgeplakt. Volgende week gaan we met de kinderen paaseieren zoeken, daarvoor hebben we allemaal een paasmandje geknutseld. Cloë, Morgan en Nadine zijn al uren bezig geweest met het kleuren van de paaseieren.

Tijdens de muziekles besteed juf Annemarieke ook veel aandacht aan Pasen. Op de grond lag een groot geel ei en Jay, Ruben, Binq, Jason en Bram hielpen goed mee met versieren. Lisa, Meike, Alysha en Sanne zongen uit volle borst mee met het liedje:

Ei ei ei
Als ik me niet vergis
denk ik dat het bijna Pasen is.
Dan mag ik je versieren met stippen
hier en daar.
Dan zijn we voor het paasfeest helemaal klaar.

Wij van de Mickey’s en de Minnies wensen iedereen alvast fijne paasdagen!

KDV Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Welpen van ons KDV maken vogelhuisjes van dozen

Welpen van ons KDV maken vogelhuisjes van dozen 13-03-2013

KDV Amstelveen maakt vogelhuisjes van dozenVandaag zijn de knutsels mede mogelijk gemaakt door de ouders van het Welpennest. Na onze oproep op de deur hebben we vele kartonnen verpakkingen ontvangen voor onze vogelhuisjes. De kinderen zijn vandaag enthousiast begonnen met het verven van de huisjes. In het begin vonden ze het wel een beetje vreemd om een doos te verven. Ze zijn nu eenmaal gewend aan papier. Al snel werd het de gewoonste zaak van de wereld en moest bij sommigen ook het dak en het stokje een kleurtje krijgen. Thobias werd soms een beetje afgeleid wanneer zijn kwast op de tafel terecht kwam. Dan vergat hij het vogelhuisje en ging hij verder met de rest van de tafel. Jasmine daarentegen kon echt niet verder verven als er een stipje verf op de tafel kwam. Dat moest eerst worden schoongemaakt. Isla was heel zelfstandig bezig. Ze kreeg af en toe aan ander kleurtje maar verder had ze geen hulp nodig. Julia vond het leuker om de binnenkant van het huisje te schilderen. Tijmen zat erbij voor de gezelligheid. Hij is nog iets te jong om zelf te kunnen schilderen, maar hij wil wel graag overal bij zijn. Na een tijdje was iedereen klaar. Nu moet de verf drogen en kunnen we ze ophangen. De volgende keer gaan we er ook nog stickers op plakken. Dan zijn ze klaar en kunnen de vogels er nestjes in maken.

Liefs van het Welpennest
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Feest op de Jungletuin van KDV Amstelveen

Feest op de Jungletuin van KDV Amstelveen 07-03-2013

De afgelopen weken hebben wij op de Jungletuingroep van onze kinderdagverblijf gewerkt met het thema 'feest'!

Om het thema te introduceren werd er een groot cadeau op de groep gezet. De kinderen vonden het reuze spannend. “Wat zou erin zitten?” Samen pakten de kinderen het cadeau uit. Er zaten verschillende dingen in. Slingers, ballonnen, schmink, confetti, party poppers en veel leesboekjes. We hebben de spullen stuk voor stuk besproken. Het onderwerp feest werd al snel de rode draad in het gesprek. “Wat doen we allemaal met feest?” “Liedjes zingen, slingers ophangen, cadeautjes uitpakken en taart eten!” Samen met de kinderen is het lokaal feestelijk versierd. We hadden een schema gemaakt met allerlei activiteiten. Soms gingen we een boekje lezen over feest zoals 'Tip de Muis' of 'Liselotje'. Soms hadden we een beamer op de groep. Dan konden we een filmpje projecteren op de muur. Zo leek de Jungletuin wel een bioscoop. We hadden ook veel knutsels. Op de groep plopten we een koker met party poppers, de kinderen verzamelden de comfetti en hebben hiermee de ballonnen versierd. We hadden papieren hoedjes, kleurplaten, taarten en feestvarkens. Daarnaast is er veel gebakken zoals pannenkoeken en heerlijke aardbeienkwarktaart! Dit vonden de kinderen geweldig om te doen. Alles bij elkaar in een kom mixen, de taart versieren met framboosjes en aardbeien. Maar het allerleukste van de activiteit is natuurlijk het opeten! En het smaakte heerlijk!

Groetjes van de Jungletuin
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Kinderen ontdekken sneeuw op KDV Amstelveen

Kinderen ontdekken sneeuw op KDV Amstelveen 01-03-2013

Kinderen KDV Amstelveen kijken wat sneeuw isDe afgelopen tijd heeft het buiten veel gesneeuwd. Dat kwam voor ons mooi uit want we zijn op het kinderdagverblijf bezig met het thema winter. Alle kindjes hebben dan ook een kleurplaat gemaakt van Winnie the Pooh op zijn schaatsen. Ook hebben we een Eskimo gemaakt met een iglo. De iglo hebben de oudere kindjes beplakt met watjes (sneeuwvlokjes) en de jongere kinderen die dat niet lukte hebben we een mooi voet afdrukje op gemaakt.

Als activiteit hebben we een bakje sneeuw gepakt en de kinderen aan tafel met de sneeuw laten spelen. De meeste kinderen vonden het maar gek dat koude, natte spul. Ze zaten ook raar te kijken toen de sneeuw opeens een plasje water was geworden. Veer kon hier wel om lachen en vond het maar al te grappig. Verder zijn we ook heel even met de kinderen die kunnen lopen naar buiten geweest. Dit was alleen van korte duur want na een poosje door de sneeuw gelopen te hebben waren ze het zat. Het was buiten zo koud dat we na 10 minuten naar binnen zijn gegaan. De enige die het buiten helemaal geweldig vond was Veer. Ze was zo druk aan het rennen in de sneeuw dat ze zelfs boos werd toen we naar binnen gingen. Gelukkig was ze dit eenmaal binnen weer vergeten en is ze verder gaan spelen met de poppen.

Liefs, Pooh’s wereld
KDV Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Carnaval bij de Knorries

Carnaval bij de Knorries 21-02-2013

Carnaval vieren bij de Knorries van KDV AmstelveenIn de week van 11 tot met 15 februari was het carnaval op ons kinderdagverblijf. Het lokaal was versierd met serpentines, ballonnen en natuurlijk gezellige muziek. Alle kindjes mochten de hele week verkleed komen. Op maandag waren er een Mega Mindy en een aantal prinsessen bij de Knorries. We hebben ballonnen opgeblazen en de muziek aangezet. Iedereen was lekker aan het dansen en gek aan het doen. Op dinsdag waren de Mega Mindy en de prinsessen er weer maar nu waren er ook twee piraten waaronder een vrouwelijke piraat, compleet met een haak. Op de gang kwamen alle peutergroepen samen om te dansen. Er waren ballonnen, serpentines en uiteraard ook harde muziek van K3. Op de gang waren nog meer prinsessen, Bobby van Ernst en Bobby, Buzz Lightyear en nog veel meer! Sommige kindjes vonden het best een beetje eng, zo met zijn allen. Toen de muziek was afgelopen gingen alle groepen weer naar hun eigen lokaal. Terug op de Knorries hebben we nog even doorgefeest.

Tussen de middag waren er lekkere broodjes met knakworst. De kinderen hadden best trek en waren erg moe na zo'n drukke ochtend.

Woensdag hebben de kinderen weer lekker broodjes met knakworst gegeten. Weer werd er flink gesmikkeld en gesmuld. Donderdag was het masker-maken-dag. Alle kinderen hebben een mooi masker gekleurd en uiteraard hebben we ze even opgezet. Vrijdag was alweer de laatste feestdag. De kinderen zijn met z'n allen verkleed op de foto gegaan. Ze mochten voor deze ene keer op de tafel staan. Dat was wel even gek! Natuurlijk gingen de kinderen iedere dag geschminkt naar huis als ze dat wilden. Zo hadden we een poes, piraat, lieveheersbeestje en een tijger. Wij hebben een erg leuke week gehad!

Groeten van de Knorries
Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

KDV Amstelveen viert uitgebreid carnaval

KDV Amstelveen viert uitgebreid carnaval 15-02-2013

KDV Amstelveen viert carnaval met ballonnendiscoDe afgelopen week stond helemaal in het teken van het carnaval op ons kinderdagverblijf.

Zo hebben we ondermeer maskers gemaakt, een mode show gelopen, een broodje knakworst gegeten en een ballonnendisco gehouden.

Met dat laatste zijn we gestart we op maandag. Renata had al vroeg alle ballonnen opgeblazen en nadat we de carnavalsmuziek hadden aangezet gingen we met z’n allen los. De ballonnen vlogen in het rond en samen met veel serpentine werd het een echt feestje. Sander en Jayden vonden de ballonnen helemaal te gek. Zelfs toen ze knapten werd de lol er niet minder om. Ook de allerkleinsten deelde mee in het feestgedruis.

Léon tijgerde vrolijk tussen alles door en liet zich niet afschrikken door alle ballonnen en slingers die er om hem heen op de grond lagen. Ook Thomas danste bij Lindi op de arm gezellig mee op de feestmuziek. Zola  genoot heel erg van de muziek, echt een feestnummer die meid. Ze zat helemaal op de maat mee te wiegen even als Lauren en Niels. Zij moesten het eerst allemaal even afkijken maar toen ze het door hadden zaten ook hun heupen los.

Na een half uur dansen hield iedereen het wel een beetje voor gezien en ging ieder zijn eigen ding weer doen. Ondanks de luide muziek sliepen Fenne en Jort  lekker door. ’s Middags na het slapen hadden we alle kindjes nog mooi geschminkt. De één alleen met een zonnetje op de wang en een ander als clowntje of poes.

Het was een geslaagde carnavals maandag.

Team van de Boefjes
KDV Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Een hele gezellige dag bij de Rakkers!

Een hele gezellige dag bij de Rakkers! 08-02-2013

Rakkers krijgen gymles bij KDV AmstelveenVrijdag 1 februari in de ochtend kwam als verrassing een mama voorlezen op ons kinderdagverblijf! Ze had een boek mee wat ging over een walvis die aangespoeld was in een dorpje. De dorpelingen gingen de walvis helpen om terug te komen naar zee door het regenlied te zingen! Dat lukte heel goed…een beetje tè goed zelfs want het dorpje overstroomde door de hefige regenval. Daar was de burgemeester niet blij mee, want alle huisjes stonden onder water en waren kapot. De walvis wilde als dank de dorpelingen helpen en riep al zijn zeedier-vriendjes bij elkaar. Die brachten schelpen en parels mee uit zee waar de mensen hun huisjes weer héél mooi mee konden opknappen!!

Alle Rakkers waren onder de indruk van het mooie en leuke verhaal met de mooie tekeningen.

Nadat we wat gedronken en gegeten hadden was het tijd voor de gymles. Nova mocht voor deze keer ook meedoen want anders zou zij als enige op de groep achter blijven…Voor Noël was het de eerste gymles, want hij was net drie jaar geworden! Sofie mocht voor doen hoe alles moest en dat deed ze heel goed. Het was de bedoeling dat de kinderen, net als een konijntje, springend van hoepel naar hoepel worteltjes gingen rapen en deze naar hun ´huisje´ brachten. Ze mochten de `knijperwortels` in een mandje proberen te gooien… Daarna moesten ze over het ´touw/hazenpad´ lopen en uiteindelijk al tellend 10 keer springen op de trampoline. Toen alle wortels geraapt waren, was het wel een ´rommeltje´ in het huisje geworden dus was het tijd om alles netjes kleur bij kleur op te ruimen! De juf telde hoe lang ze erover zouden doen en in 40 tellen waren alle worteltjes gesorteerd!

Hierna mochten ze alle knijpers aan de bijbehorende hoepel knijpen waardoor het net bloemen werden. Deze werden in de bloementuin gelegd en toen was het tijd voor het laatste spelletje. Alle kinderen mochten om-de-beurt  de vos zijn die in zijn holletje lag te slapen. De rest van de konijnenkinderen gingen kijken en de vos wakker maken…Op dat moment was het voor de vos etenstijd en moest hij proberen zoveel mogelijk konijntjes te pakken. Maar deze rende natuurlijk ze snel mogelijk terug naar hun eigen hol! WAT EEN PRET EN LOL!!!!! Geweldig hoe de kinderen daarin op gaan!!! Hilariteit en spanning alom.

Terug op de groep waren we gewoon weer Rakkers en die hadden écht wel trek gekregen…dus op weg naar de grote keuken. Helpen met alle belegspullen pakken…want één grote Rakker kan het natuurlijk niet alleen allemaal!! Tafel dekken en dan heerlijk de zelf gesmeerde boterham eten. Indy had zo´n dorst na al dat rennen dat hij een tweede beker melk vroeg…de beker werd ingeschonken en hij mocht zelf stop zeggen wanneer hij het genoeg vond! Het duurde héél lang voor hij stop zei want er zat al een zogenoemde kop op de melk toen hij bedacht dat het wel genoeg was! Dát was spannend want er kon écht niks meer bij… Hoe gaan we dat nou drinken? Een rietje bracht uitkomst en de hele beker ging leeg!!! Hij plofte, naar eigen zeggen, bijna uit elkaar. Wat een gezelligheid was dat aan tafel.

Na het eten hebben de medewerkers het altijd even druk. De tafels en stoelen moeten schoon en de spullen opgeruimd. Kindjes naar bed gebracht en de groep geveegd en gedweild. Maar met de hulp van zulke kanjers van Rakkers, Noël, Sofie, Indy en Hannah was dat allemaal voor 13.00 uur gebeurd! TOP!!

Philippe, Sara en Nova waren zó moe van de ochtend dat ze even voor 15.00 uur wakker gemaakt moesten worden, ze lagen al 2 uur te slapen! Deze Rakkers kunnen zichzelf al vrijwel helemaal alleen aankleden dus toen kon er tegelijkertijd limonade en fruit klaar gemaakt worden.

Na het eten en drinken is er nog een mooi verhaal voorgelezen van Olifant en Krokodil. Olifant vond de muur van zijn nieuwe huis zo kaal en wilde daar iets moois voor hebben. Krokodil heeft toen een schilderij voor hem ´gemaakt´…tussen aanhalingstekens want het was een wit vlak! Op het moment dat Olifant zijn ogen dicht zou doen en aan iets leuks zou denken kwam dat op het schilderij!  Dat was best lastig te begrijpen, maar sommige Rakkers lukte het toch ook! De prachtigste verhalen kwamen er zo boven de tafel…van vakanties tot buiten hutten maken, sneeuwwitje en opa´s en oma´s die gekke kunstjes kunnen!!! WAT EEN FANTASIE!!!

Zo kwam er al snel een eind aan een drukken, maar HELE gezellige Mirakelse dag. 

De medewerkers van
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Koken met Stampertjes op het kinderdagverblijf

Koken met Stampertjes op het kinderdagverblijf 31-01-2013

De kookclub

Elke vrijdag is het feest bij de Stampertjes van ons kinderdagverblijf; dan wordt er vaak iets lekkers gemaakt. We begonnen drie weken geleden met worstenbroodjes. Met croissantdeeg en een knakworst wisten de kinderen er iets heel smakelijks van te maken. Lucas, Fenne, Lisse, Olivier en Andrew hadden het ontzettend naar hun zin. Worstje op het deeg, even rollen en in de oven. Na even wachten konden ze het resultaat lekker opeten.

Twee weken geleden was het tijd voor pannenkoeken. Na alle ingrediënten in een kom te hebben gedaan, mochten ze allemaal even met de garde roeren. Daarna liet Michelle zien hoe de mixer werkt. Marit keek haar ogen uit. Zodra het beslag klaar was, ging de kookplaat aan waar vervolgens zes kleine pannenkoekjes op gebakken konden worden. Het kon de Stampertjes niet snel genoeg gaan. Stijn was een dag extra en had de tijd van zijn leven. Met een beetje appelstroop of poedersuiker erop gingen ze erin als koek. De Boefjes kwamen ook nog even langs om wat pannenkoekjes te halen. Ook daar hebben ze heerlijk zitten smullen!

Vorige week waren de appelflappen aan de beurt. Er waren rozijntjes, appels en bladerdeeg, dus we konden aan de slag. Na de appels geschild en gesneden te hebben, mochten Olivier, Andrew, Lisse en Fenne ze mixen met de rozijntjes. Er werd een beetje in het bladerdeeg gedaan en daarna konden ze de oven in. Ook van dit hapje viel weer goed in de smaak. We kijken dan ook uit naar de volgende vrijdag. Dan is het aan de kookclub om een echte Italiaanse pizza te maken, mmm….

Groeten van de Stampertjes
kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Mickey's en minnies van KDV Amstelveen maken 'mijn familie'

Mickey's en minnies van KDV Amstelveen maken 'mijn familie' 25-01-2013

Op de Mickey’s en Minnies van kinderdagverblijf Amstelveen zijn we met een nieuw thema begonnen; ‘mijn familie’. We hebben leuke knutsels bedacht voor dit thema onder andere ‘mijn gezin’. Aan alle ouders is gevraagd of zij een foto wilden meenemen van hun gezin (papa, mama, broers en zussen).Vervolgens werd op een wit A3 papier de lichamen geplakt van de papa’s, mama’s en die mochten de kinderen aankleden en de hoofden (de foto) erop plakken.

Een andere activiteit die onder andere Bram, Cloë, Sven, Sanne en Vince hebben gedaan is plaatjes bij het juiste onderwerp plakken. Op een vel papier hadden we een plaatje geplakt van een baby en een plaatje van een opa & oma. Daaromheen lagen andere plaatjes van bijvoorbeeld een fles, een bril, een stok en een kinderwagen. De kinderen mochten het juiste plaatje bij de baby of juist bij de opa & oma plakken. Daarna mochten ze alles inkleuren.

Ook hebben de kinderen van pakken vlokken en soepstengels hun huis gemaakt. Eerst alles geschilderd met waterverf om vervolgens overal twee ramen en een deur in te maken. In de ramen mochten de kinderen zelf tekenen wat ze thuis hebben staan. Alysha tekende bijvoorbeeld in het ene raam een tafel, een tv en een bank. In het andere raam tekende zij een bed, kussen en een kast. Morgan tekende in het eerste raam een baby en een slaapzak. Door het andere raam zag je een bed en een kussen.

Daarbaast is er een ‘echt’ groot huis gemaakt van bananen- en luierdozen. De juffen hebben alle dozen dicht geplakt en de vorm van de onderkant gemaakt. Tijn, Meike en Jason hebben de dozen aangegeven en hielpen met het stapelen van de dozen. Met de bananendozen hebben we ramen gemaakt. Toen alle dozen gestapeld waren, hebben de juffen de dozen goed vastgeplakt, zodat de kinderen in het huisje konden spelen. De moeder van Quinten had nog verhuisdozen staan, daar konden we heel goed een dak van maken. Nu is het huis bijna klaar. Jack, Nadine en nog veel meer kindjes hadden het huis mooi versierd met tekeningen van wasco en verf. Nu is het huis helemaal klaar. De kinderen op de groep vinden het huis geweldig!

de medewerkers van de Mickey's en Minnies
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

De Welpen bouwen met verpakkingsmateriaal

De Welpen bouwen met verpakkingsmateriaal 17-01-2013

Buiten onze thema’s om, gaan we dit jaar elke maand aan de slag met kostenloos materiaal. Hiermee maken we knutsels en doen we verschillende activiteiten. Deze maand zijn verpakkingsmaterialen aan de beurt. Eind december hebben we een A4 op de deur geplakt met daarop de vraag of ouders voor ons verpakkingsmaterialen willen sparen. Dit is goed ontvangen door de ouders en daardoor konden we vorige week beginnen aan bouwen met verpakkingsmaterialen.

Op donderdagmiddag na het slapen hebben we alle verpakkingsmaterialen op de grond gelegd. Sam, Isla, Jesse, Julia en Faylin wisten niet wat hen overkwam. Normaal liggen de crackerdozen op tafel en nu op de grond. En ook nog om mee te spelen. De medewerkers zijn erbij gaan zitten en vroegen of de kinderen een toren wilde bouwen. Isla en Faylin pakte meteen doosjes om mee te bouwen en Jesse vond het leuk om hem meteen weer om te gooien. Wat hadden ze een lol met zijn allen toen Jesse dat deed. Vervolgens maakten de medewerkers een hele grote toren en dan mochten Sam, Isla, Jesse, Julia en Faylin hem weer omgooien. Wat een plezier met crackerdozen, hagelslagpakken en andere verpakkingsmaterialen! Nu gaan we er nog wat moois mee knutselen en dan gaan we naar de volgende maand met watjes en knopen aan de slag gaan.

Groetjes, de Welpjes
kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Kids uit de jungle aan de slag met het winterthema

Kids uit de jungle aan de slag met het winterthema 09-01-2013

De feestdagen zijn weer achter de rug. Helaas hebben we geen witte kerst gehad. We hopen dit echter goed te maken met ons winterthema.

De komende weken gaan wij verschillende activiteiten doen rondom het thema winter. Dit zijn de knutselactiviteiten, zoals bijvoorbeeld het maken van een sneeuwpop die door de kinderen wordt beplakt met watten. Op de foto kunt u zien hoe Bobby kleine stukjes van de watten haalt en deze op het lijf en hoofd plakt van de sneeuwpop. Hierna volgen ook de sjaal, de muts, de bezem en de knopen.

Op foto 2 is het resultaat van de sneeuwpop te zien. Ook maken we nog een warme muts die wordt geborduurd met wol. De vogels worden tijdens deze “koude” winter ook niet vergeten. De kinderen maken een vogelhuis door middel van stroken en rijgen een pindaketting. Wat hoort er nog meer bij een echte winter… Ja natuurlijk schaatsen! Op de gang maken wij ons eigen “schaatsparcours”. Voordat we gaan schaatsen kleden we ons warm aan; jas, muts, sjaal en wanten. Nu kan het schaatsen beginnen. We oefenen de schaatsbewegingen en gaan de hele gang door. Omdat we zo koud zijn geworden, hebben we in ons lokaal een koek-en-zopie kraam gemaakt. Lekkere warme chocomel en een stukje rookworst. Gedurende deze weken lezen we ook boekjes voor en zingen we liedjes rondom dit thema.

De medewerkers van de Jungletuin
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

Lees meer

Knorries kweken champignons

Knorries kweken champignons 02-01-2013

Zoals elk jaar is het behoorlijk druk in de decembermaand, maar naast de Sint- en kerstactiviteiten hebben de Knorries nog tijd gevonden voor het kweken van champignons. Toen we alle spullen hiervoor binnen hadden gekregen, hebben we dit, samen met de kinderen, klaar gezet. Vooral de grotere kinderen zoals Jordy, Sophie en Tessa vonden het erg interessant. Nu was het wachten totdat de champignons zouden gaan groeien. Elke dag moesten we water geven en natuurlijk even kijken of er al wat te zien was.

HOERA! Na twee weken zagen we de eerste champignons. De kleine, witte bolletjes werden al snel groter totdat het reuze champignons waren. Merel en Petra legden hun handen ernaast om te zien hoe groot de champignons in verhouding waren. Helaas was de oogst dit jaar niet zo rijkelijk als vorig jaar. Volgend jaar hopelijk weer een kans!

Verder was het afgelopen week een rustig weekje op ons kinderdagverblijf op de Bovenkerkerweg. Een aantal kinderen bleef nog een paar dagen thuis om bij te komen van alle drukte, waardoor we een klein groepje kinderen hadden. Met kerstmuziek op de achtergrond was het reuze gezellig. Afgelopen maandag, oudjaarsdag, hadden we een kort dagje. De kinderen waren vol van het vuurwerk dat ’s avonds zou worden afgestoken. Hier en daar waren er zelfs kinderen die een sterretje mochten vast houden, reuze spannend natuurlijk.

Nu alle feestdagen weer voorbij zijn, keert de rust langzaam aan weer terug. Van de week gaan we de kerstspullen weer opruimen en kunnen we nieuwe dingen gaan knutselen om het lokaal er mooi uit te laten zien. Tot slot willen we iedereen een heel gelukkig en gezond 2013 toewensen!

Groeten van de Knorries!
Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Kerstontbijt bij de Boefjes

Kerstontbijt bij de Boefjes 27-12-2012

Zoals elk jaar is het weer super gezellig om het kerstontbijt mee te maken bij de Boefjes van kinderdagverblijf Mirakel op de Bovenkerkerweg. Elk kindje dat komt, neemt wat lekkers mee voor het ontbijt. Zo nam Fenna vruchtenhagel en honing mee voor op brood en had Niels zelfgemaakte chocopops mee en Sander heerlijke vleeswaren. De tafel was gezellig gedekt en de kinderen waren natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar wat er allemaal op de tafel lag. Samen met de ouders werd er, onder een gezellig kerstmuziekje, heerlijk gesmuld van het kerstbrood en de andere lekkernijen.

Ook Jort keek zijn ogen uit. Een tafel vol lekkere dingen, ondanks dat hij thuis al ontbeten had lustte hij nog wel een broodje. Tussen alle ouders zat hij er gezellig en knus bij.

Het leuke van zo een ontbijt is dat er gezellig met elkaar gebabbeld kan worden en ervaringen uitgewisseld kunnen worden met andere ouders.

Opeens kwam als een verassing ook nog de Kerstman langs om de kinderen een handje te geven. Tegen half tien gingen de meeste ouders weg en waren alle buiken vol gegeten. De kleintjes gingen naar bed en de grotere kinderen mochten helpen met opruimen.

Wij wensen iedereen een gezellige dagen en een geweldig Nieuwjaar toe!

De boefjes

Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen

Lees meer

Rakkerengeltjes onder de boom

Rakkerengeltjes onder de boom 19-12-2012

Over een aantal dagen is het kerstmis. Bij de Rakkers van kinderdagverblijf Bovenkerkerweg in Amstelveen zijn we er maar druk mee. Vorige week hebben we de kerstboom versierd met allerlei gekleurde slingers en ballen. De kinderen hebben de medewerkers geholpen met versieren, maar dan wel het onderste deel van de kerstboom want bovenin werd wat moeilijk.

We kregen wel aanwijzingen waar de ballen moesten hangen. Vanwege de kerst zijn we ook weer druk met de gezellige kerstknutsels. Zo hebben de kinderen een kerstmanhoofd in elkaar geplakt met een baard, muts, mutsrand en een bolletje voor aan de muts. Bij Yuri en Femke zit de muts van de kerstman tot over hun neus. En  bij Amélie zit de muts helemaal scheef. Het resultaat hangt erg leuk op het bord. Ook hebben we kerstsokken voor bij de openhaard. Deze zijn beplakt met watten en sterstickers. De combinatie watten en lijm vonden niet alle kinderen prettig, Bibi was de hele tijd bezig met de watten van haar vingers te plukken. Ook de stickers van het stickervel halen, was een lastig werkje maar wel goed voor de fijne motoriek. Hannah, Auke en Fiene vonden dat geweldig om te doen, ze waren er allemaal lang zoet mee en hun sokken zitten dan ook helemaal vol met sterretjes. We hebben nog kerstkransen gemaakt met groene verf en handjes. We zijn ook nog bezig met een verrassing voor de papa’s en mama’s. Maar dat vertellen we natuurlijk nog niet…

Maandag 24 december hebben we het kerstontbijt. Gezellig voor de ouders en leuk voor de kinderen. De inschrijflijsten hangen weer op de groep. Kom jij ook?

Groeten van de Rakkertjes

Kinderdagverblijf Mirakel Bovenkerkerweg
Amstelveen
 

Lees meer

Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar..

Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar.. 14-12-2012

Maandag 3 december kwam Sint met zijn Pieten bij ons op de groep. De kinderen waren al goed voorbereid. De hele week werden alle liedjes van Sinterklaas al gezongen en waren ze verkleed als Sint en Piet. Vooral Fenne had de smaak goed te pakken: zodra ze binnen was haalde ze de mantel, het zwarte pietenpak en de zwarte pietenmuts tevoorschijn. Ze trok alles over elkaar aan en zo ging onze Sinterpiet de hele dag door het lokaal. Zodra Enora, Lucas, Joshua, Rosalie, Andrew en Laurent dit zagen, wilden zij ook zo'n mooie zwarte pietenmuts op. Wat een gezelligheid weer bij kinderdagverblijf Amstelveen!

Op het Sinterklaasfeest van Mirakel vermaakten de kinderen zich ook opperbest. Stijn ging helemaal vooraan zitten bij Sint en Piet en vond het allemaal prima. Piet nam hem zelfs nog even op schoot en ook dat was goed. Zolang hij zijn cadeau maar mocht meenemen. Sarina was erg nieuwsgierig. Toen de groepscadeau’s tevoorschijn kwamen, begon zij deze alvast open te maken. Fenne vond het nieuwe muziekboekje vooral erg leuk en begon dan ook gelijk mee te zingen. Ook de cadeau’s voor mee naar huis vielen in de smaak. De kinderen zijn ook nog even bij Sinterklaas op schoot geweest, zodat ouders mooie plaatjes konden schieten voor het plakboek.

Nadat piet een mooi kunstje had gedaan met de diabolo was het tijd om afscheid te nemen van Sint en Piet.

Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!

Kinderdagverblijf Bovenkerkerweg
Amstelveen

 

 

 

Lees meer

Minnies van KDV Bovenkerkerweg vieren Sinterklaas

Minnies van KDV Bovenkerkerweg vieren Sinterklaas 06-12-2012

Afgelopen maandag was het grote Sinterklaasfeest bij Mirakel. Buiten was het helemaal wit door de sneeuw, waardoor we niet naar buiten konden om de Sint te ontvangen. Toen hebben we het welkomstfeest maar gewoon in de gang gevierd. Alle kinderen zongen heel goed mee en Noah en Sanne durfden zelfs Sinterklaas een handje te geven.

Rond kwart over tien kwamen Sinterklaas en zijn Pieten langs bij ons op de groep. De kinderen mochten hun zelfgemaakte Americo-muts op, Noah liep vol trots rond met zijn muts. We zongen heel hard ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’. Na het harde zingen zagen we eindelijk de gouden staf. En ja hoor, daar kwam de Sint aan met zijn Pieten. Voor Sinterklaas stond een mooi versierde stoel klaar waarop hij mocht gaan zitten. Met alle kindjes hadden we een mooi knutselwerk gemaakt. Alysha, Morgan en Ruben mochten het werkje geven. Zwarte Piet vertelde een verhaaltje van Dikkie Dik die aan het snoepen was van een chocoladeletter. Jay en Ruben vonden het verhaaltje zo mooi dat ze naast Zwarte Piet gingen zitten.

Toen was het tijd voor wat Sinterklaasliedjes. Tijn wist alle liedjes perfect mee te zingen. Het kleinste Pietje gaf een show met zijn diabolo, iedereen was onder de indruk van zijn kunsten. Alle ouders, Sinterklaas en zijn Pieten zongen een mooi lied voor de juffies. Daarna was het tijd voor de cadeautjes. Als eerste gingen we de groepscadeau’s uitpakken, alle kinderen mochten helpen. Sven, Quinten en Vince hielpen heel goed mee. Als laatste waren er nog 3 zakken vol cadeautjes voor de kindjes die ze mochten open maken toen de Sint al weg was.

Sinterklaas en Pieten, wij willen jullie erg bedanken voor de gezelligheid en de mooie cadeautjes!

Groetjes van alle Mickey’s en Minnies

Lees meer

Pietengym op het Welpennest

Pietengym op het Welpennest 30-11-2012

Sinterklaas is nog maar net in ons land, maar onze groep is al helemaal in Sintsfeer! Tijd om met de kinderen Pietengym te doen.

Om helemaal in de sfeer te komen hebben we alles uit de kast getrokken. We hebben alle kinderen geschminkt, een pietenpak aangetrokken en leuke Sinterklaasmuziek aangezet. Vooral Sam was van dit alles erg onder de indruk. Isla vond het maar wat overdreven. Schmink was tot daar aan toe, maar verkleden… dat ging toch echt te ver! Nou, het moet natuurlijk allemaal niet. We hadden drie gymonderdelen uitgezet. Eén daarvan konden de kinderen oefenen met balanceren (net zoals de pieten op het dak ook moeten doen), Faylin kon dit al heel goed en probeerde het ook alleen te doen. Jesse, Isla en Sam vonden het nog wat lastiger en hadden nog een handje nodig. Het tweede onderdeel was springen op de trampoline (pieten moeten natuurlijk  ook hoog kunnen springen om in de schoorsteen te komen). Jesse en Faylin vonden dit een heel leuk onderdeel. Maar het allerleukste onderdeel was toch springen van de kast (als echte piet moet je ook van het hoge daken kunnen springen). We hadden de trap van de commode tegen de kast aangezet. De kinderen mochten om de beurt op de trap klimmen en dan van de kast springen. Uiteraard stond er een juf bij die de kinderen hield om op het kussen te springen. Alleen Jesse vond dit heel spannend, maar toen hij zag dat Sam, Faylin en Isla het toch wel erg leuk vonden, wilde hij het ook graag proberen. Jesse ontdekte al snel dat het helemaal niet eng is, maar juist leuk!

Na een uurtjes gymmen waren alle pietjes moe en hebben we alles opgeruimd. De pietenkleding mocht aanblijven, totdat ze opgehaald werden. En de schmink? Die mochten de papa’s en mama’s er thuis afhalen…

Liefs, de Welpjes
Kinderopvang Mirakel
Bovenkerkerweg

Lees meer

Sintknutselen in de jungle bij kinderdagverblijf Mirakel

Sintknutselen in de jungle bij kinderdagverblijf Mirakel 21-11-2012

Omdat Sinterklaas inmiddels weer in het land is, zijn wij op de Jungletuin druk bezig om de groep in Sinterklaassfeer te brengen. Op maandagavond 19 november hebben wij daarom een knutselavond georganiseerd en er waren veel enthousiaste ouders die ons hierbij een handje kwamen helpen.

De avond begon met een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Ondertussen deden we een voorstelrondje, zodat iedereen van elkaar wist wie bij welk kindje hoorde. Na wat ideeën te hebben besproken kon het echte werk beginnen. De taken werden onderling goed verdeeld. Zo waren er vrijwilligers voor raamtekeningen, maar wel graag een voorbeeld erbij! Het leek heel simpel en makkelijk, maar eenmaal aan het werk hoorden we dat het toch wel wat tegen viel en dat er best veel tijd en werk in gaat zitten. Maar het resultaat mag er wezen!

Andere ouders hielden zich bezig met zelfbedachte pietjes, pietjes voorin de boot of in de schoorsteen, het maken van een schoorsteen en het aankleden van het prikbord. Hier zijn mooie grachtenpanden gecreëerd en ook het paard Amerigo ontbrak natuurlijk niet. De vraag was wel hoelang dit nu bleef hangen; toen het antwoord was 'tot 5 december' waren de ouders toch teleurgesteld. We zijn trots op onze knutselouders, nu is het aan de kinderen om het af te maken en de puntjes op de i te zetten.  

Groeten van de Jungletuin

Lees meer

Pooh's verslag van een geslaagde feestweek bij kinderdagverblijf Bovenkerkerweg

Pooh's verslag van een geslaagde feestweek bij kinderdagverblijf Bovenkerkerweg 16-11-2012

Afgelopen week was het feest op Mirakel, omdat we 20 jaar bestaan. Maandag kwamen we op Mirakel aan en er stond een mooie ballonen boog. Ook werden er op deze dag door alle kindjes die er  waren ballonen de lucht ingelaten. Eerst hebben de kinderen de kaartjes die aan de ballonen zaten gekleurd! Voornamelijk Veer, Yuval en Leon vonden het erg leuk om te tekenen.

In de middag na het slaapje zijn Veer, Leon en Yuval naar het peuterplein gegaan om de ballonnen omhoog te laten. Ook hadden ze de ballonen van de kleine kindjes meegenomen die nu lekker lagen te slapen. Veer was helemaal trots dat  ze meerdere ballonen de lucht in mocht laten gaan. Nadat alle ballonnen uitzicht waren, zijn we weer naar binnen gegaan om lekker te gaan spelen.

Dinsdag kwamen de peuters bij ons op de groep Sint Maarten lopen. Alle peutergroepen kwamen om de beurt langs om een liedje te zingen. De kindjes van Pooh’s wereld vonden het in eerste instantie een beetje vreemd, maar naderhand vonden ze het wel gezellig al die peuters op de groep. Lara heeft de peuters staan bewonderen, zo interessant vond ze het. Douwe maakte het niet zoveel uit en die is gewoon lekker verder gaan spelen of er niets aan de hand was. Omdat het een speciale week was, kregen de kindjes bij de lunch een broodje met knakworst. Lara vond het broodje maar niets, maar het worstje vond ze erg lekker.

Woensdag was er een springkussen op de gang. Leon vond dit erg spannend, dus die heeft het van een afstandje bekeken en is lekker met de auto’s op de gang gaan spelen. Daarentegen vonden Yuri, Yuval en Gideon het springkussen erg interessant. Eerst hebben ze even de kat uit de boom gekeken, maar uiteindelijk zijn ze op het kussen gaan spelen.Van al dat springen kregen de kindjes wel trek dus voor de lunch kregen ze pannenkoeken. Voor Jasmijn en Yuri was dit een groot succes, de andere kindjes aten liever gewoon een boterham.

Donderdag kwam er een poppentheater op Mirakel. Alle peutergroepen mochten komen kijken en van onze groep zijn de oudere kindjes ook even een kijkje wezen nemen. Veer, Meagan, Yuval en Leon vonden het erg interessant en zaten aandachtig te kijken. Het duurde voor hun alleen een beetje lang dus zijn we ietsjes eerder naar de groep terug gegaan, waar ze nog even lekker hebben gespeeld. En het zou geen feestweek zijn als we die dag niet wat lekkers zouden krijgen, dus ‘s middags bij het koek eten kregen ze een danoontje. Leon, Veer en Meagan hebben hun danoontjes zelf gegeten. Hun snoetje zat er helemaal onder, maar ze hadden er erg veel plezier in. Ook waren ze erg trots dat het zelf gelukt was.

Vrijdag was het een rustig dagje en hebben we lekker gespeeld op de groep. Vandaag bij de lunch kregen ze een krentenbol en dat was een groot succes. Alle kindjes vonden dit erg lekker. Yuri kon er geen genoeg van krijgen!

De feestweek voor het twintig jarig jubileum van Mirakel was een geslaagde week voor zowel de kindjes als de medewerkers!

De medewerkers van Pooh's wereld

Lees meer

De Knorries van kinderdagverblijf Amstelveen gaan verkleden

De Knorries van kinderdagverblijf Amstelveen gaan verkleden 09-11-2012

Vrijdagmiddag, 26 oktober, hebben we de verkleedkleren bij de Rakkers opgehaald. Het was een kar vol met kleding zoals een brandweerpak met helm, clownspak, piratenpak en natuurlijk prins en prinsessenkleding. Genoeg om uit te kiezen dus! Nadat de kinderen hadden bekeken wat ze konden aandoen, viel bij Carice de keuze op het brandweermannenpak. Sven koos in eerste instantie voor het piratenpak, maar na een tijdje wilde hij ook nog wel even het astronautenpak proberen. Ook hadden we een  clowntje genaamd Sarah rondlopen en Lilian vermaakte zich met een grote hoed op. Aan de kast met verkleedkleding zat een grote spiegel dus iedereen kon zichzelf meteen bewonderen.

De kinderen konden zich ook nog laten schminken bij Petra. Zo kreeg Carice een heuse snor, waardoor ze nog meer op een echte brandweerman leek. Clowntje Sarah kreeg een mooie rode neus en rode streepjes naast haar mond en ogen. Astronaut Sven liep met een prachtige stoere stoppelbaard. De kinderen hebben nog lekker gespeeld en daarna alle kleding uitgedaan en netjes opgehangen en weer teruggebracht naar de Rakkers en hen bedankt voor het lenen.

Groeten van de Knorries

 

Lees meer

Herfst bij de boefjes van kinderdagverblijf Amstelveen

Herfst bij de boefjes van kinderdagverblijf Amstelveen 01-11-2012

We zitten weer in de herfst en de blaadjes, maar ook de kastanjes zijn alweer uit de bomen gevallen. Op maandag hebben we een groep met kinderen die al goed kunnen lopen, dus ideaal om even naar buiten te gaan.

Na het fruit hebben we de schoenen en jassen aangetrokken en hup naar buiten. Echt warm was het niet, het was zelfs wat vochtig en mistig, maar dat mocht de pret niet drukken. Uitgerust met een plastic zakje gingen we druk op zoek naar kastanjes. Echt ver hoefden we niet te zoeken, want met een kastanjeboom in de achtertuin liggen ze voor het oprapen. Bram, Jayden, Derek, Sander en Fiene zochten vol enthousiasme. Renata liet ze eerst even zien om te bekijken hoe ze er uit zagen.. Echt interessant vonden ze dat niet. Ze wilden ze het liefst zo snel mogelijk in het zakje stoppen. Bram, Fiene en Derek hielden het aardig vol, maar Jayden zag zijn kans schoon. Hij dacht: Yes, ik ben lekker buiten dus ga auto rijden en Sander was aan het testen of de kastanjes ook eetbaar waren. Al met al hebben we veel kastanjes, met en zonder schil, bij elkaar geraapt tussen de regenbuien door. Eenmaal weer binnen hebben we ze op een krant gelegd en het meeste vuil eraf gehaald. Daarna kregen ze een koud badje, zodat ze allemaal weer mooi glimmen. Het eindresultaat is een mooi dienblad vol met verkleurde bladeren en kastanjes met dank aan het goed rapen van onze boefjes kinderen.

Lees meer

Rakkers van Mirakel Amstelveen naar Schiphol

Rakkers van Mirakel Amstelveen naar Schiphol 25-10-2012

Woensdag 10 oktober zijn we met de Rakkers een dagje naar Schiphol geweest. Nadat we van alle ouders toestemming hadden gekregen en een cracker hadden gegeten, konden we richting de bus. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten en kwam de bus gelijk. In de bus vertelde Sofie dat we langs de voetbalclub reden waar haar broer speelt. Lorena zat op schoot en probeerde iedere keer op het stopknopje te drukken. We keken allemaal onze ogen uit. En vanuit de bus konden we de vliegtuigen ook al zien staan.
Toen we op Schiphol waren, mocht Lorena eindelijk op het stopknopje drukken. Op Schiphol zelf moesten we eerst met twee liften voordat we op het panoramadek aankwamen. Eenmaal daar zagen we een echt vliegtuig staan waar we in konden. Beneden zagen we ook nog vliegtuigen die klaar stonden voor vertrek. Net toen we wilden kijken vertelde Sepp dat hij moest plassen, dus eerst maar op zoek naar een toilet. Na deze plasronde, konden we weer terug naar de vliegtuigen. We zagen de vliegtuigen weggeduwd worden door trekkerwagens en allemaal karren vol met koffers voorbij komen. Daarna gingen we naar het vliegtuig dat op het panoramaterras stond. Sofie ging steeds langzamer lopen en vond het niet meer leuk. Ze dacht namelijk dat we echt weggingen met het vliegtuig. Toen we haar ervan hadden overtuigt dat we alleen maar een gingen kijken, vond ze het wel oké. Maar ze was weer erg opgelucht toen we weer naar buiten liepen.

Daarna was het tijd om te gaan eten. Sam en Sofie maakten er een spelletje van om de lege pakjes drinken weg te gooien. Nadat iedereen klaar was, zijn we nog even lekker gaan rennen op het dek om vervolgens terug te gaan naar de bussen. Dit keer duurde het wat langer voordat de bus kwam. Om de tijd te doden hebben we liedjes gezongen, onder andere “Ga je mee naar Amsterdam” wat we geleerd hebben tijdens de muziekles. Alleen zongen wij natuurlijk “Ga je mee naar Amstelveen” wat bij Sepp voor verwarring zorgde. Toen we eenmaal weer in de bus zaten en bijna bij Mirakel waren werd het nummer “We zijn er bijna” ingezet. Femke zong erg goed mee en Sepp riep aan het einde van het liedje heel hard (en alleen) “Koppie kaal!!” Wat een grote glimlach bij alle mensen in de bus op het gezicht toverde!

Groetjes van de Rakkertjes

Lees meer

Gestamp in de jungle bij kinderdagverblijf Amstelveen

Gestamp in de jungle bij kinderdagverblijf Amstelveen 19-10-2012

Op de Stampertjes zijn we bezig met het thema “Jungle”. In het lokaal zijn nijlpaarden die zich vreselijk vies hebben gemaakt. Papagaaien in de mooiste kleuren geverfd en giraffen die in een kudde tussen de palmbomen lopen. Rosalie wil het liefst de hele dierentuin schilderen, want als zij haar werkjes heeft gedaan, gaat ze onder luid protest uit de kinderstoel omdat ze nog veel meer dieren zou willen schilderen. Er wordt ook druk gezongen over allerlei dieren, over olifanten met dikke billen, over Bolke de beer, over koetjes & kalfjes en natuurlijk over de krokodillen. Gelukkig hebben we een cd met 20 dierenliedjes erop, zodat alle dieren aan bod komen.

Noor en Thomas kunnen de liedjes al heel goed meezingen en geven een luid applaus voor zichzelf na elk liedje. De kinderen geven vaak aan welk liedje ze graag willen horen. Met geluiden en gebarentaal komen ze een heel eind. Zo weten ze de medewerkers duidelijk te maken welk liedje ze samen willen gaan zingen. Herhalen is een soort toverwoord voor zingen op de groep. Jay kan  geen genoeg krijgen van “Visje, visje in het water…” Tijdens zijn spel hoor je hem regelmatig het liedje zingen. Ook klap spelletjes als “Papagaaitje leef je nog” vinden ze erg leuk.

Soms komen de dieren ( knuffels) aan tafel die kunnen praten en springen. Als snel doen de kinderen met de knuffels precies na wat de medewerkers van de groep hebben gedaan. De knuffels liggen en springen, gaan op je hoofd zitten of de knuffel is erg moe en gaat even slapen. Maar niet voordat hij geaaid en geknuffeld is!

In hun eigen spel zie je zo de onderdelen weer terug komen, zoals eten geven aan de knuffels of aan de pop. Ook het maken van dierengeluiden zoals de wilde dieren hebben alle Stampertjes al aardig onder de knie. Apengeluiden zijn favoriet bij de meeste kinderen. In het lokaal hangen dan ook de apen aan het plafond.

Stijn kan alle geluiden uit de jungle imiteren. Hij gromt, bromt en trekt de mooiste gezichten erbij waar Olivier weer erg om kan lachen. Voorlezen uit boekjes is ook een activiteit waar we graag mee bezig zijn. Ook hier is herhaling geen probleem. In hun enthousiasme sneuvelt er wel eens een voorleesboekje dat dan naar de medewerkers wordt gebracht met de mededeling “stuk, maken.”

Nu zijn we ons aan het voorbereiden op de herfst. De herfsttafel is al gesignaleerd. Paddenstoelen, blaadjes, kastanjes, egeltjes, alles is aanwezig. Het is nog wel lastig om er alleen naar te kijken. Even voelen mag natuurlijk maar het is ook wel heel aantrekkelijk om het in je mond te stoppen of mee te nemen. Ook buiten zijn we bezig met de herfst. Alle blaadjes opvegen en in een emmertje verzamelen, om ze vervolgens weer in het rond te strooien. Geweldig vinden ze dat!

Zo is iedereen weer op de hoogte van wat er zoal gebeurd bij de Stampertjes.

Tot de volgende keer, de Stampertjes

Lees meer

Acrobatische toeren bij de Mickey's & Minnies

Acrobatische toeren bij de Mickey's & Minnies 11-10-2012

Aangezien we vaak buiten spelen maar het vandaag al de halve dag had geregend, besloten we om actief met de kinderen bezig te zijn in de vorm van gymnastiek.

Het BSO lokaal was vrij en hadden we dus alle ruimte om de gymonderdelen klaar te zetten. Alle kinderen waren enthousiast. Gijs liep voorop en mocht als eerste met uitleg van de medewerkers de oefening voor doen. Al snel volgde Iefke en zij zou ook wel even snel alles nadoen. Dit ging goed behalve de koprol. Dat kostte wat moeite, maar zag er wel heel acrobatisch uit. Na enige tijd en twijfel, durfden Nadine en Cloë toch ook mee te doen. Nadat ze alle onderdelen hadden gedaan, waren ze zó enthousiast dat ze gelijk de oefeningen weer wilde doen. Noah, de jongste van de groep, deed ook stoer mee. Ook Sven en Daniel waren van de partij. Vooral de trampoline was erg favoriet bij hen. Ze vonden het zo leuk dat de 10 tellen op de trampoline elke keer weer met 10 tellen verlengd werd. Morgan leek wel een acrobaat en vloog door de oefeningen heen op het ritme van de muziek. Nadat we alles hadden opgeruimd gingen de kinderen weer naar hun eigen groep voor de lunch en zaten ze gezellig te genieten van hun boterham. Het was een leuke ochtend!

Medewerkers van de Mickey’s en Minnies

 

Lees meer

Acrobatische toeren bij de Mickey's & Minnies

Acrobatische toeren bij de Mickey's & Minnies 11-10-2012

Aangezien we vaak buiten spelen, maar het vandaag al de halve dag had geregend, besloten we om actief met de kinderen bezig te zijn in de vorm van gymnastiek. Het BSO lokaal was vrij en hadden we dus alle ruimte om de gymonderdelen klaar te zetten. Alle kinderen waren enthousiast.

Gijs liep voorop en mocht als eerste, met uitleg van de medewerkers, de oefening voor doen. Al snel volgde Iefke en zij zou ook wel even snel alles nadoen. Dit ging goed behalve de koprol. Dat kostte wat moeite, maar zag er wel heel acrobatisch uit. Na enige tijd en twijfel durfde Nadine en Cloë toch ook mee te doen. Nadat ze alle onderdelen hadden gedaan waren ze zó enthousiast dat ze gelijk de oefeningen weer wilde doen. Noah, de jongste van de groep, deed ook stoer mee. Ook Sven en Daniel waren van de partij. Vooral de trampoline was erg favoriet bij hen. Ze vonden het zo leuk dat de 10 tellen op de trampoline elke keer weer met 10 tellen verlengde werd. Morgan leek wel een acrobaat en vloog door de oefeningen heen op het ritme van de muziek. Nadat we alles hadden opgeruimd gingen de kinderen weer naar hun eigen groep voor de lunch en zaten ze gezellig te genieten van hun boterham.

de medewerkers van de Mickey’s en Minnies

Lees meer

Kinderdagverblijf Amstelveen zorgt voor Welpenpicknick

Kinderdagverblijf Amstelveen zorgt voor Welpenpicknick 04-10-2012

Bij ons op het Welpennest vonden we het niet zo erg dat het mooie weer zo snel voorbij was! Niet omdat we niet van mooi weer houden, maar omdat we graag een keer wilden picknicken.

Helaas kunnen we dat niet buiten doen i.v.m. de wespen. Dus we hebben binnen een kleed neergelegd en heerlijke dingen gekocht. We hadden alle kinderen in hun romper op het kleed gezet, zodat alleen de rompers vies zouden worden. De meeste kinderen zaten wel even raar te kijken dat we op de grond gingen eten en niet aan tafel. Vooral Jesse was hier erg verbaasd over. Toen we eenmaal aan het eten waren gingen Noah, Bibi, Hielke en Jesse van het kleed af om te spelen, maar nadat we hadden uitgelegd dat dit niet de bedoeling was bleven ze keurig zitten. Julia hebben we in een wipper erbij gezet, zodat zij er ook gezellig bij zat. Maar zij heeft natuurlijk alleen haar eigen flesje melk gedronken. De kinderen konden van alles proeven/ eten. We hadden croissantjes, bolletjes, eierkoeken, ananas en aardbeien. We hadden overal kleine hapjes van gemaakt, zodat ze van alles wat konden proeven. Ze hebben echt heerlijk zitten smullen! Vooral de ananas en aardbei waren erg in trek en waren dus zó op. Isla bleef maar aardbeien halen, elke keer kwam ze weer met haar lege bakje naar ons toe. De kinderen maar ook de medewerkers hebben heel erg genoten van het eten, maar bovenal van de gezelligheid!

Groetjes van het Welpennest

Lees meer

Verkeer in de jungle bij kinderopvang Amstelveen

Verkeer in de jungle bij kinderopvang Amstelveen 28-09-2012

Op dit moment werken wij met de peutergroepen met het thema 'Verkeer'. Elke groep heeft een krat gekregen met daarin suggesties voor activiteiten die te maken hebben met verkeer; dit kan een knutselactiviteit zijn, het leren van een liedje, het lezen van een boekje, een poppenkastspel, het praten over verkeer aan de hand van een praatplaat, maar ook het maken van een weg op het verkeerskleed.

Een van de activiteiten die wij hebben gedaan, is een auto van dichtbij bekijken. De auto stond op de rotonde. We hebben veel onderdelen benoemd maar de kinderen wisten al erg veel!

 • De ruitenwissers kunnen heen en weer
 • De deur kan open en dicht
 • De knipperlichten kunnen aan en uit
 • De lichten kunnen aan en uit.

Ies liep een rondje om de auto en zei "Kijk, dit is de neus van de auto" Natuurlijk moest ook de toeter van de auto opgezocht worden. En ja hoor, iedereen even toeteren, dat vonden de kinderen prachtig. Ook hebben we een kijkje onder de motorkap genomen. We stelden de kinderen de vraag of de auto ook broodjes eet. "Neee!" werd er meteen hard geroepen. "De auto rijdt op olie" wist Ies te vertellen. Namé wist ons te vertellen dat ze wel eens met papa en mama ging tanken. Wat er dan in de auto ging was onduidelijk. Geopperd werd water, olie of dan toch benzine? Als laatste reed Channa nog een rondje om de rotonde en toeterde even. Ook hebben de kinderen een kleurplaat van een auto ingekleurd. De juffies hebben de wielen, het dak, de neus en de deur van de auto uitgeknipt. De kinderen hebben deze onderdelen nu op de juiste plek van de auto geplakt. Dit ging erg goed. De auto zit weer in elkaar!

De medewerkers van de Jungletuin

Lees meer

Fotograaf komt langs bij kinderopvang Amstelveen

Fotograaf komt langs bij kinderopvang Amstelveen 21-09-2012

Deze week komt op maandag en donderdag de fotograaf bij Mirakel langs om foto’s te maken. Alle kinderen komen in hun mooiste kleren op de foto te staan. Een leuke herinnering voor later. Als de kinderen een broertjes of zusje op een van de andere groepen op het kinderdagverblijf hebben zitten, kunnen zij ook met zijn tweeën op de foto. Ook wordt er een groepsfoto gemaakt. Dan kun je zien met welke vriendjes en vriendinnetjes je op de groep hebt gezeten.

Op maandag was onze groep(Pooh’s wereld) als allereerste aan de beurt. Eerst gingen de kinderen alleen op de foto. Sommige kinderen vonden het wel een beetje vreemd wat er allemaal gebeurde. Bij Leon en Veer was het dan ook erg moeilijk om een klein lachje te vinden, maar als het goed is staan ze toch met een glimlachje op de foto. Vera en Kick hadden allebei nog een grote broer en zus op de peutergroep zitten. Die hebben we even opgehaald, zodat zij samen op de foto konden. Nadat alle kinderen van de groep aan de beurt waren geweest was het tijd om allemaal op de foto te gaan. Dit vonden de meesten gelukkig minder eng. Toen alle foto’s genomen waren, konden we weer naar onze eigen groep terug, zodat de kleinsten naar bed konden en de oudere kinderen konden gaan spelen.

Donderdag komt de fotograaf nog een keer bij ons langs, zodat er nog meer op de foto kunnen. We zijn benieuwd of het lachen voor de camera jullie dan iets makkelijker af gaat dan maandag. Het meest benieuwd zijn we natuurlijk naar het resultaat over een paar weken!

De medewerkers van Pooh's Wereld

Lees meer

Olympische Spelen bij Rakkers van Kinderopvang Mirakel

Olympische Spelen bij Rakkers van Kinderopvang Mirakel 14-09-2012

Vandaag was er als afsluiter van ons thema de Olympische spelen, een Olympische sportdag. Iedereen had zijn zwemkleding mee, die ’s ochtends gelijk aangetrokken werd. Om half tien lekker crackers gegeten en wat sap gedronken om daarna de kinderen in twee groepen te verdelen. De eerste groep mocht gelijk het water in voor de 200 meter vrije slag terwijl de andere groep druk aan de slag ging met de medailles verven. Na een half uur kwam de wissel en gingen de knutselkinderen zwemmen en de waterratten knutselen. Ook was er nog even ruimte om te ontspannen en om lekker in het water te spelen. De ochtend vloog voorbij en dus tijd om aan tafel te gaan voor een bolletje met knakworst en een bruine boterham met pindakaas.

Veel kinderen waren door al dat sporten toch erg moe geworden en sliepen snel. Om 15:00 uur zijn we fruit gaan eten om daarna buiten een paar sprintjes te trekken op het plein en ver te springen in de zandbak. Iedereen heeft heel goed meegedaan en dus hebben we aan het einde van de dag het Wilhelmus gezongen en de mooie medailles uitgereikt!     

De medewerkers van de Rakkers

Lees meer

Mirakel Bovenkerkerweg minder goed bereikbaar

Mirakel Bovenkerkerweg minder goed bereikbaar 10-09-2012

Door een storing in het telefoonnetwerk is Mirakel Bovenkerkerweg op dit moment telefonisch alleen op het volgende nummer bereikbaar:

020 - 640 65 70.

Er wordt hard gewerkt om dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.

Lees meer

Boefjes van Mirakel Bovenkerkerweg spelen met water

Boefjes van Mirakel Bovenkerkerweg spelen met water 24-08-2012

Vanwege het geweldig mooie zomerweer hebben we de dreumesen lekker laten spelen met water. Een grote tobbe midden in het lokaal en spetteren maar!

Ze vonden het heerlijk, want behalve dat het een verkoeling was, kun je natuurlijk van alles met water doen en beleven. Elkaar nat spetteren of een beker met water over elkaar heen gooien. De eendjes in het water dobberen gezellig mee. Jayden en Reinier vonden het geweldig. Spontaan stapten ze in de tobbe en allebei begonnen ze te lachen van plezier. Jayden probeerde de eendjes te pakken en Reinier ging meteen aan de slag met de beker. Eerst deden we voor wat je met de bekers kunt doen. Elkaar nat maken door de beker eerst te vullen met water en daarna te legen over het hoofd van een ander. Nou, dat hoefden we maar één keer te laten zien. De jongens kiepten om de beurt de bekers leeg. Dolle pret en het water wat in de ogen liep was echt niet erg voor ze. Reinier begon zelfs de beker leeg te drinken. Na ongeveer een half uur was de pret voorbij. Afdrogen en weer aankleden. Voor herhaling vatbaar!

Lees meer

De nieuwe hulpstampers van KDV Mirakel Bovenkerkerweg

De nieuwe hulpstampers van KDV Mirakel Bovenkerkerweg 16-08-2012

Veel van onze ‘grote’ kinderen vertrekken naar de peutergroepen maar gelukkig krijgen wij er weer  kleinere aanwinsten bij. Dat vinden wij leuk, maar onze dreumesen helemaal! 
Er wordt onderling dan ook veel gekibbeld over wie dit keer mag helpen om het flesje te geven. Zodra duidelijk is wie de 'winnaar' wordt er een slab gepakt en komt zij die brengen. De slab wordt nog net niet bij de baby’s omgedaan!
Meestal komen de kindjes dan gezellig bij ons zitten en houden we samen het flesje vast. Zodra de fles leeg is krijgen de kleintjes nog een kus of knuffel en wordt de fles netjes naar het aanrecht gebracht. Onze dreumesen vinden nog meer taken leuk. Ze helpen ons graag bij het opruimen van de tafel. Alle slabbers en washanden worden in de wasmand gegooid. Ook bij de grote schoonmaak weten ze wat hun taak is: met een doekje in de hand gaan ze het hele lokaal langs om zo alles weer schoon te krijgen. Het huisje, het hobbelpaard en al het andere speelgoed wordt grondig afgenomen. Ook met de ramen lappen weten ze wel raad. De ramen die wij net schoon hebben gemaakt doen zij nog even na.

Wat zijn we trots op onze hulpstampers van het kinderdagverblijf!

Lees meer

Pannenkoeken bakken op kinderdagverblijf Amstelveen

Pannenkoeken bakken op kinderdagverblijf Amstelveen 10-08-2012

Vandaag mochten de kinderen helpen met het bakken van pannenkoeken. Meel in een kom, eieren en melk erbij en goed mixen. De kookplaat werd op een lage tafel gezet, zodat de kinderen er goed bij konden. Een beetje boter in de pan, beslag erin, even wachten en alle kinderen mochten om de beurt een pannenkoek omdraaien. De kinderen die nog even moesten wachten waren heel lief met de duplo aan het spelen, totdat alle pannenkoeken klaar waren. Toen was het tijd om aan tafel te gaan zitten. De kinderen konden kiezen of ze stroop of suiker erop wilde. Daarna was het smullen maar!

De medewerkers van de Mickey's en Minnies

Lees meer

Welpengymnastiek bij kinderopvang Mirakel

Welpengymnastiek bij kinderopvang Mirakel 02-08-2012

In deze zomer met veel regen konden we maar weinig buiten spelen. Dus hebben we een leuke binnen activiteit gedaan. Op donderdagmiddag hadden we veel dreumesen die konden lopen en hebben we een ‘gymparcours’ uitgezet. De dreumesen konden over blokken lopen, door hoepels kruipen, springen op de mat en over de stok stappen. De dreumesen vonden het geweldig! Ze werden om 15.00 uur wakker en zagen dat het hele lokaal omgetoverd was. Eerst nog even wat eten en drinken, maar eigenlijk konden ze niet meer wachten. Toen het eindelijk zover was, mochten ze onder begeleiding van 2 medewerkers het ‘parcours’ doen. Het ging met vallen en opstaan, maar lukt al met al toch heel goed!

De medewerkers van het Welpennest

 

Lees meer

Volop waterpret op kinderdagverblijf Bovenkerkerweg

Volop waterpret op kinderdagverblijf Bovenkerkerweg 26-07-2012

Maandag 23 juli was de eerste officiële dag van de zomervakantie. Met medewerking van het weer konden wij die dag goed beginnen: met waterpret!!

Bakken water, verven met water, waterballonnen, je kon het zo gek niet bedenken. De kindjes hadden de grootste lol! Veel kinderen hadden zwemkleding mee, helaas de juffies niet maar die werden evengoed wel betrokken in het speelplezier. We hebben de juffies nog nooit zo hard zien rennen achtervolgt door de kinderen met waterspuit. Ook was er plek op het gras om uit te rusten. De kinderen lagen languit op de kussens. Hopelijk is het weer ons goed gezind deze vakantie, maar komende week kunnen we in ieder geval nog genieten!

De medewerkers van de Jungletuin

Lees meer

Pooh maakt Olympische ringen bij Kinderopvang Mirakel

Pooh maakt Olympische ringen bij Kinderopvang Mirakel 19-07-2012

Vanaf 27 juli 2012 tot en met 12 augustus 2012 worden er in de London de Olympische spelen gehouden. Op de groep van Pooh’s wereld zijn de kindjes dan ook druk aan het knutselen met dit thema. Elk kindje heeft een eigen knutsel van de mooie gekleurde ringen met een foto erop. Samen met de kinderen hebben we handjes en voetjes afgedrukt. De meeste kinderen vonden dit erg leuk om te doen. Dat gekriebel van het kwastje onder hun handen en voeten vonden ze erg interessant. Sommige moesten er om lachen, maar een aantal kindjes vond het gekriebel maar niets. Het resultaat is erg leuk geworden en op de groep staat het heel gezellig al die kleurrijke olympische ringen!

De medewerkers van Pooh’s wereld

 

 

Lees meer

Peuterplus viert 'feest' bij Kinderopvang Mirakel

Peuterplus viert 'feest' bij Kinderopvang Mirakel 13-07-2012

Op maandagochtend is er elke week Peuterplus. De oudste peuters (vanaf 3 ½ jaar) gaan dan gezellig mee naar het lokaal van de BSO. Elke week doen we daar leuke, gezellige en soms wel hele moeilijke dingen zoals knippen, tellen en geheugenspelletjes.

De laatste twee weken hebben we het over 'feest' gehad. We zijn begonnen met het maken van een verjaardagsmuts en vorige week was het echt feest. We gingen toen cake versieren met slagroom, hagelslag en vlokken. Sommige kindjes waren niet zo blij met de slagroom en kregen een beetje boter op hun plakje cake. Zo bleven de hagels tenminste wel plakken. Het versieren deden de kinderen vol overgave. Alle lege plekjes op het plakje cake werden vol gegooid met vlokken en gekleurde hagelslag. Het zag er wel heel feestelijk uit! Uiteraard mochten de cakejes ook opgegeten worden en dat was een hele gebeurtenis op zich. Dat viel natuurlijk niet mee met al die hagels, maar wat hadden de kinderen een pret. Nog even naspoelen met een glaasje sap en het feest was compleet!

De medewerkers van de Knorries

Lees meer

Afscheid nemen.. bestaat niet bij Kinderopvang Mirakel

Afscheid nemen.. bestaat niet bij Kinderopvang Mirakel 04-07-2012

Bij de Boefjes wordt nu heel wat afscheid genomen. Veel kindjes bij ons worden bijna twee jaar en gaan dan over naar één van de peutergroepen. Onlangs nam Bobby afscheid van ons. Hoe gaat dat in zijn werk? Bobby ging eerst op de dagen dat hij kwam een uurtje wennen op de peutergroep. Dat was natuurlijk best spannend, zowel voor Bobby als voor zijn ouders. Nieuwe ruimte, andere kinderen, nieuwe medewerkers, ander speelgoed. Het is heel wat als je overgaat naar een andere groep.

Gedurende de wenperiode werden de uurtjes steeds langer. Dus eerst alleen spelen, dan broodje eten erbij, daarna slapen toegevoegd en uiteindelijk een hele dag op de peutergroep.

Bobby vond het in het begin best wel interessant, maar uiteindelijk vond hij het toch leuk bij de peuters. Natuurlijk hebben we nog uitgebreid afscheid van hem genomen met een hapje en een cadeautje. En eigenlijk is het afscheid geen echt afscheid, want we zien hem gelukkig nog geregeld!

De medewerkers van de Boefjes

Lees meer

Muziekles op Mirakel Bovenkerkerweg

Muziekles op Mirakel Bovenkerkerweg 29-06-2012

Iedere maandag hebben we muziekles. Graag vertellen we wat meer over hoe zo'n les er uit ziet.
De kinderen vinden het erg leuk om na het fruit muziekles te krijgen. Juf Anne Marieke heeft altijd haar gitaar mee en een grote tas met attributen. De kinderen beginnen met het welkomstliedje en het namenrondje met de handpop Molletje. Liedje: ‘Hallo, hallo, hallo ik ben Molletje en wie ben jij?’


Na dit rondje gingen we torens bouwen. Ieder kindje had een blokje en de kinderen mochten één voor één de blokjes op elkaar zetten.
Liedje: ‘we bouwen een huis, een heel groot huis.
Deurtje open, deurtje toe……….. kiekeboe’
Daarna mochten de kinderen de torens omgooien.


Vervolgens kregen alle kindjes 2 blokjes in de hand om deze op de muziek tegen elkaar aan tikken of op de grond. Daarna werden de badeendjes gepakt en uitgedeeld.
Liedje: ‘Daar komt een eendje aangelopen
Tierelierelombom
Hij is uit de sloot op de wal gekropen
Tierelierelombom’


Alle kinderen zetten hun badeendje op het blauwe plastic midden in de kring en zingen het liedje nog meerdere keren.
Het ander liedje wordt gezongen:
Eendjes voeren, kwak, kwak, kwak, brood in de zak.
Eendjes voeren, kwak, kwak, kwak, lekker is dat.
Eendjes voeren, kwak, kwak, kwak, leeg is de zak’.


Alle kindjes doen net alsof ze brood gooien naar de eendjes.
Alle eendjes gaan weer in de tas.


Beertje Bram wordt midden in de kring gezet en Anne Marieke speelt het liedje op de gitaar. Er wordt gevraagd wat Beertje Bram op zijn boterham wil. ‘Kijk daar heb je beertje Bram met een kokosbrood boterham. Kokosbrood bromt hij heel blij. Smeer maar lekker veel voor mij’. Het kokosbrood wordt later nog vervangen door pindakaas, smeerkaas en jam.

Als laatste het liedje:
‘We moeten gaan stoppen, we zingen niet meer. Dag allemaal tot de volgende keer’


De kinderen zwaaien allemaal als Anne Marieke weer weg gaat.

Lees meer

Jong talent in aantocht op kinderdagverblijf Mirakel

Jong talent in aantocht op kinderdagverblijf Mirakel 21-06-2012

Niet getreurd om het Nederlands elftal dat het niet heeft gered op de EK... Er komt een geweldige nieuwe lichting voetballers aan.

Bij de Stampertjes zijn verschillende jongens gescout met bijzondere voetbaltalenten. Overspelen gaat hen zeer gemakkelijk af, een balletje hoog houden, slidings, koppen, u zegt het maar, ze kunnen het allemaal. Over 15 jaar spelen ze in Jong Oranje en over 20 jaar zien we de eerste Stampertjes bij het Nederlands elftal verschijnen. Er is dus hoop voor de toekomst, alleen nog een beetje geduld.

De medewerkers van de Stampertjes

Lees meer

Holland bij de Mickey en Minnies

Holland bij de Mickey en Minnies 14-06-2012

Wij zijn volop bezig met het thema “Holland”.

Klompen, molens en we gaan Nederland knutselen, maar het EK is dan ook al vol aan de gang. Ons prikbord is omgetoverd tot een voetbalveld met al onze toppers van de Mickey’s en Minnies in het veld. Elk kindje van de groep heeft zijn eigen tenue oranje geschilderd. Heel geconcentreerd waren ze aan het werk. Even een mooie foto maken voor boven het tenue, zodat ze echt zelf in het veld staan. Natuurlijk nog even een cijfer en onze vlag op het tenue en voetballen maar.

De kinderen vinden het ontzettend leuk om zichzelf en hun vriendje in het veld te zien staan. Ook de ouders waren enthousiast. Nu nog hopen dat ons landje de kwart finales halen, wij van de Mickey’s en Minnies gaan flink duimen! 

De medewerkers van Mickey's en Minnie's

Lees meer

Welpen van Kinderopvang Mirakel bereiden zich voor op het EK

Welpen van Kinderopvang Mirakel bereiden zich voor op het EK 07-06-2012

Op het Welpennest zijn de voorbereidingen voor het EK in volle gang. Want over een paar dagen is het zover, dan staan onze oranje mannen in Polen aan de aftrap. Wij hebben knutselactiviteiten voorbereid, zodat de kinderen hier de komende 4 weken van het EK mee aan de slag kunnen. De vlaggetjes hangen al uit dus de groep is er helemaal klaar voor!

We wachten in spanning af wat onze oranje mannen gaan doen. Eén ding is zeker, wij op de groep maken er een feestje van! Of we winnen of verliezen, onze activiteiten gaan gewoon door!

De medewerkers van het Welpennest

Lees meer

Naar het bos met de Jungletuinkids van Mirakel

Naar het bos met de Jungletuinkids van Mirakel 30-05-2012

Wat hebben we een mooie week achter de rug! We konden elke dag naar buiten om van het mooie weer te genieten.

Op vrijdag 16 mei had de Jungletuin maar 5 kindjes en kregende medewerkers het idee om naar het bos gaan. Onder het cracker eten werden de tassen ingepakt. Wat moet er altijd veel mee: luiers, billendoekjes, zonnebrand, reserverkleding enz. Wat te eten en te drinken is ook wel handig om mee te nemen. Daarnaast moesten alle papa’s en mama’s gebeld worden. Gelukkig vond iedereen het een leuk idee!

De 2 jongste peuters gingen in de wagen en de 3 oudste peuters liepen aan de hand, op weg naar de bus. De bus kwam er al snel aan en ondertussen keken de kinderen hun ogen uit: “Kijk een vliegtuig, en daar een hijskraan!” Na een paar haltes waren we bij het bos. We moesten nog wel een stukje lopen, voordat we bij het grasveld met een stuk schaduw waren.

De kinderen begonnen meteen te spelen. Na een half uur spelen aten we eerst wat fruit. Nu hadden ze genoeg energie voor de rest van de ochtend. Ze vermaakten zich prima met een bal, bellenblaas en verschillende auto’s, maar het favoriete spel was toch het plukken van bloemen. Na het eten van een broodje kregen de kinderen een ijsje en toen was het tijd om weer naar Mirakel te gaan. In de bus terug lagen de ouste kinderen te slapen, terwijl de jongsten in de wagen nog praatjes voor tien hadden!

De medewerkers van de Jungletuin

Lees meer

Waterpret!

Waterpret! 25-05-2012

Eindelijk is het mooie weer begonnen en wat is het toch heerlijk om met de kindjes buiten te spelen dan. En helemaal als het zo warm is dat er badjes opgezet kunnen worden, de kindjes lekker in hun rompertje en badderen maar! Het is eerst altijd even wennen, maar als de kids eenmaal door hebben hoe lekker het is, zijn ze niet meer te houden en vliegt het water alle kanten op. Ook de medewerkers hielden het niet droog. De badjes waren samen met de zandbak een goede combi voor een lekkere modderpoel. Wat waren jullie vies, maar wat hadden jullie genoten! Hopelijk komen er nog veel meer van dit soort lekkere dagen.

geschreven door de medewerkers van Pooh's wereld

Lees meer

De Knorries op Mirakel Bovenkerkerweg vieren moederdag

De Knorries op Mirakel Bovenkerkerweg vieren moederdag 16-05-2012

Zoals elk jaar willen we alle lieve mama’s van de Knorries verwennen voor Moederdag. Het was weer lastig om wat origineels te verzinnen, dus hebben de juffies weer hard na zitten denken over een leuk cadeau. Opeens hadden we het bedacht: een mooie bloem met een foto erop. De bloemen werden mooi versierd met kleurige play-mais. Het blijft gek om te zien dat de play-mais met water plakt in plaats van met lijm. De kindjes bestudeerden dat toch wel aandachtig en voelden nog wel een paar keer of de play-mais wel bleef zitten.

Na al dat geknutsel, gingen de juffen ook nog aan het werk. Van alle lieve Knorries moest een foto gemaakt worden voor op de bloem. En dat valt niet altijd mee. Uiteraard wilden we alle mama’s een mooie glimlach geven, maar om op het juiste moment de mooie glimlach vast te leggen is een activiteit op zich. Iedere Knorrie deed goed zijn best om zijn of haar mooiste glimlach te laten zien. De ene met mond wagenwijd open, de ander met ogen dicht en ga zo maar door. Uiteindelijk zijn alle moederdagbloemen voorzien van een mooie foto, waar de kindjes zelf erg trots op waren. De bloemen werden keurig ingepakt en hebben nog even gezellig in het lokaal gehangen. Zo konden we alle mama’s al een beetje nieuwsgierig maken natuurlijk! En nu maar weer afwachten wat voor moois er op de volgende Moederdag tevoorschijn komt!

Lees meer

De Rakkers gaan aan de slag met het thema water

De Rakkers gaan aan de slag met het thema water 11-05-2012

De Rakkertjes zijn begonnen met een nieuw thema: water. Daarbij horen natuurlijk de nodige activiteiten en knutsels.

Zo hebben we 2 weken geleden al buiten gelopen in de regen onder de paraplu of met een capuchon op. De kinderen vonden het maar raar dat we buiten bleven lopen en vooral dat ze nat werden. Het regende gelukkig niet zo hard dus echt heel nat werden we niet. We zijn druk bezig met allerlei knutselwerken. Nadat de juffen het prikbord mooi hadden aangekleed met een zee, dolfijnen, een heuse regenboog en zon & zee, mochten de kinderen aan de slag. Zo hebben we vissenkommen beplakt met crêpepapier als waterplantjes en zelf de vissen ingekleurd en opgeplakt. Ze zijn erg leuk geworden!

De volgende knutsel was een paraplu die we hebben geverfd met de kleuren van de regenboog. De oudere kinderen probeerden het voorbeeld na te verven en de kleinere kinderen hebben hem naar eigen inzicht geverfd. Ze zijn allemaal erg mooi geworden. Op een blauw A4 papier hebben ze nog regendruppels geprobeerd te tekenen en hun paraplu erop geplakt.

We zijn echter nog niet klaar met het thema. Het thema water gaat nog een paar weken door tot het EK voetbal. We hebben nog leuke activiteiten en knutsels klaar liggen. Zo gaan we nog een kraan beplakken en bootjes en vissen maken voor in de zee. De kinderen en juffen vermaken zich prima!

De Rakkers

Lees meer

Mirakel Amstelveen maakt groet aan de koningin

Mirakel Amstelveen maakt groet aan de koningin 04-05-2012

Zou de koningin dit jaar naar Amstelveen zijn gekomen dan had ze deze welkomstgroet niet kunnen missen!! Vanwege Koninginnedag hebben onze kinderen een prachtig oranje schilderij met elkaar gemaakt .

De dreumesen Ruben, Reinier, Bram, Sander, Derek & Fiene zitten in hun romper klaar om te gaan beginnen. Renaat heeft een groot stuk behangpapier vastgemaakt aan de lange tafel. Vervolgens heeft zij grote klodders verf op het behang gedaan. De kinderen gingen in eerste instantie met hun handen in de lucht zitten. Verbaast bekeken ze alle verfklodders. Voorzichtig gingen zij met één vingertje voelen aan de verf. Vervolgens waren vooral Fiene, Derek en Bram erg enthousiast . Ze zaten dan ook helemaal onder de oranje verf ! Ruben en Reinier hebben heel netjes met één vinger geverfd. Sander kon het niet laten, hij is gek op eten en was erg teleurgesteld dat het niet eetbaar was…

De kinderen hebben kunnen voelen hoe het is om met heel veel verf te kliederen. Ook hebben zij het effect kunnen zien van het mengen van de verschillende kleuren klodders.

Lees meer

Knalfeest op Mirakel Bovenkerkerweg

Knalfeest op Mirakel Bovenkerkerweg 26-04-2012

geschreven door de Stampertjes (Wendy, Kitty, Minou en Marlous)
Het is donderdag 19 april, dus tijd voor een feestje. Het begon allemaal toen Kitty de oranje ballonnen ging opblazen. Aan tafel begon iedereen te schreeuwen: ‘Bal, bal!’
Een voor één kregen ze een eigen ballon om mee over te gooien. Toch is het een stuk handiger om met de ballonnen op de grond te spelen. Dus de ballonnen op de grond, kinderen op de grond en spelen maar!
Binq ontdekte al snel dat als je op de ballonnen gaat staan het pas echt een ‘knalfeest’ wordt. In het begin was dat nog wel leuk, maar na de vierde knal werd er toch maar rustiger aan gedaan. Noor, Daniel, Jay, Thomas, Rosalie, Binq en Joyce namen allemaal twee ballonnen om mee op de muziek te dansen. Zwaaiend met de ballonnen gingen ze het hele lokaal door. Ook Enora deelde mee in de feestvreugde; met een paar ballonnen op schoot lekker meeswingen op de muziek. Op naar het volgende feestje!

Lees meer

Voetjes schilderen voor Koninginnedag bij Mirakel Bovenkerkerweg

Voetjes schilderen voor Koninginnedag bij Mirakel Bovenkerkerweg 18-04-2012

Zoals jullie weten, is het bijna Koninginnedag en natuurlijk gaan we daar iets moois voor maken. Elk jaar is het wel weer een klus om iets leuks te verzinnen. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om kroontjes te maken.

Als eerste hebben we de kroontjes uit het oranje papier geknipt. Het kroontje op de grond gelegd en een kindje bij ons geroepen. Vervolgens hebben we zijn of haar schoen en sok uitgetrokken en op het blote voetje de kleuren rood, wit en blauw geverfd. De kinderen moesten er erg om lachen, want de kwast kriebelde onder hun voet. Voorzichtig mochten ze hun voet op het kroontje plaatsen, en dat ongeveer vier keer. Snel de voetjes wassen onder de traan en netjes de sokjes weer aan! Even wachten tot de voetafdrukken droog zijn, het kroontje op het hoofdje passen en met crêpepapier rood, wit en blauwe slingers eraan hangen. En dan is het Koninginnedag kroontje klaar!

Groetjes van alle Mickey’s en Minnies

Lees meer

Welpen aan de paaslunch

Welpen aan de paaslunch 11-04-2012

Afgelopen vrijdag was er een paaslunch, waarvoor Mirakel een enorme lading eieren, kadetten en paasbrood in huis heeft gehaald.

In de gezamelijke keuken stond een grote pan met  eieren te koken. De kindjes van het Welpennest zaten aan tafel en keken verbaasd naar hun bordje. De meeste kinderen zijn rond de één jaar en we verwachten eigenlijk niet dat ze al dat lekkers al konden waarderen. Maar niets was minder waar! Tot onze grote verbazing begonnen ze meteen te smikkelen. Alleen Teun gooide het broodje ei weg. Ook het paasbrood verdween op de grond. Gelukkig hadden we ook nog gewoon brood en beleg, dat ging er beter in.

Noah was dol op het ei, maar liet het bolletje liggen. Toen zijn ei op was, begon hij aan het paasbrood. Marley, Faylin en Jasmine knoeiden behoorlijk, maar er kwam toch nog het een en ander binnen!

Toen alle kindjes van tafel gingen, werd pas echt duidelijk dat het een waar eetfestijn was. Er lagen etensresten op de tafel, op de grond en in de stoeltjes. Terwijl de kinderen rondkropen ruimden wij de rommel op.

We hebben heerlijk gegeten!

Lees meer

Peuterplus in de Jungletuin

Peuterplus in de Jungletuin 04-04-2012

Op donderdag zijn er bij ons op de groep veel kinderen die tussen de middag niet meer slapen. Veel van deze kinderen zijn toe aan nieuwe uitdaging… school. De kinderen hebben het er vaak over, zelfs in hun spel.

Op maandag hebben de kinderen van 3,5 jaar Peuterplus bij Janet. Hier doen ze opdrachten ter voorbereiding op school. Ze leren onder andere het verschil tussen groot en klein, maar leren ook tellen. Wij zijn afgelopen donderdag met een aantal kinderen naar de Peuterplus kast gelopen. De kinderen mochten zelf een spelletje uit deze kast kiezen.

De kinderen hadden gekozen voor strijkkralen en een spel om een bloem na te maken met magneetjes. Er moest goed gekeken worden van welke kleur de blaadjes en het hart van de bloem gemaakt moest worden. Het was best lastig in het begin om de bloem na te maken, maar al snel hadden de kinderen door wat er precies moest gebeuren. Ze waren er erg geconcentreerd mee bezig, maar vroegen zich ook af wanneer ze met de strijkkralen mochten spelen. Al was dit toch lastiger dan ze zelf in gedachten hadden. Ze kozen voor een mooie vorm, waar allemaal kleine kralen op moesten. Dit nam heel wat tijd in beslag. De spanningsboog van sommige kinderen was net iets te kort om het vormpje af te maken. De kinderen waren erg trots op hun werk!

Volgende week mogen de kinderen weer iets nieuws kiezen om mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Lente bij Pooh's wereld

Lente bij Pooh's wereld 29-03-2012

Hoera, het is lente! En dat betekent ook weer lekker buiten spelen met z’n allen. En iedereen is ook nog eens extra vrolijk!

Naast het lekkere buiten spelen moeten er natuurlijk ook leuke paas- en lente knutsels gemaakt worden. Lammetjes, bloemetjes, konijntjes, vogeltjes, noem het maar op.  Zoals je op de foto kunt zien heeft Leon er erg veel plezier in. Alle groepen op Mirakel zijn leuk versierd. Op elke groep staan of hangen paastakken versierd met eitjes. De kinderen vinden dat maar reuze interessant. Als je door de gang loopt, hoor je overal vrolijke liedjes vandaan komen die aansluiten bij het lentethema.

Kon het maar het hele jaar lente blijven!

Lees meer

Hoera! Het is mooi weer!

Hoera! Het is mooi weer! 21-03-2012

Deze week was het natuurlijk prachtig weer en konden de kinderen heerlijk buiten spelen. Het was zo mooi weer dat het zelfs voor de kleinste op Mirakel lekker was om een frisse neus te halen. In de ochtend schijnt de zon op het babyspeelplein, dus zij konden al vroeg naar buiten. Het was goed vertoeven daar. De dreumesen liepen vrolijk rond of reden op één van de fietsjes of autootjes.

Op het peuterplein was het ook een gezellige boel. Het speelhuisje wordt momenteel opgeknapt en dat had veel bekijks. Eerst werd binnen alles van achter het raam goed bekeken en eenmaal buiten hielden de peuters alles nauwlettend in de gaten achter het afzetband.

Ook werd er weer volop gefietst en trok de bellenblaas ook de nodige aandacht. Andere kinderen kozen ervoor om even rustig aan het tafeltje een boekje te lezen. Verder werd er volop gespeeld met de voetballen, de klossen en de skippieballen. De kinderen vonden het geweldig om weer buiten te spelen in de zon! Met name de kleinste peuters vonden het erg fijn geen koude handen meer te hebben. Hopelijk hebben we een mooi voorjaar met veel buiten spelen!

Lees meer

Muziek met Annemarieke

Muziek met Annemarieke 15-03-2012

Muziekles is elke week weer een feestje!

Bij de babygroepen had Annemarieke de muziekjuf, kleine beertjes en eendjes meegenomen waar de kindjes de liedjes extra gezellig mee konden maken. Er werd een liedje over broodjes smeren gezongen en daar werden de beertjes bij gebruikt. En natuurlijk had Annemarieke de schudeitjes weer meegenomen, wat maken die toch een mooi geluid! Bij het liedje ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ werd er met de eendjes op de grond gezwommen en op het einde van het liedje zetten ze de eendjes op het hoofd. Toen de eendjes van het hoofd af vielen en er PLONS werd geroepen moesten de kindjes allemaal erg hard lachen!

Lees meer

Teambespreking over het vermoeden van kindermishandeling

Teambespreking over het vermoeden van kindermishandeling 09-03-2012

Deze week hadden we op woensdagavond een teamvergadering met de pedagogisch medewerkers op het kinderdagverblijf. Het thema was het vermoeden van kindermishandeling. We vinden het belangrijk om het onderwerp te blijven bespreken en levendig te houden. Er zijn een aantal medewerkers en assistent leidinggevenden de afgelopen tijd op cursus geweest. Als leidraad voor de avond hadden we een protocol kindermishandeling voor alle beroepskrachten die werken met kinderen tot 19 jaar. We hebben op die avond met de pedagogisch medewerkers het stappenplan in kaart gebracht. Op welke signalen kun je letten. We hebben een luisteroefening gedaan, waarbij het al snel opviel dat het lastig is om selectief te luisteren. Dit gaf veel inzicht. Ook hebben de pedagogisch medewerkers een oefening gedaan, waarbij ze met hun ogen dicht voorwerpen moesten omschrijven. Dit bleek nog lastig. Het was een leerzame avond waarbij iedereen weer op scherp gezet is.

Lees meer

Kika helpt Jeroen, Mirakel helpt Kika!

Kika helpt Jeroen, Mirakel helpt Kika! 20-01-2012

Donderdag 23 februari organiseerde Mirakel Bovenkerkerweg een goede doelen dag om geld in te zamelen voor KIKA (kinderen kankervrij).

Elke groep stond in te teken van een land en gekoppeld aan dat land was er een lekker hapje en konden er spelletjes worden gedaan. Zo konden de peuters appels versieren, zaklopen, memorie spelen, ezeltjes prik doen en sjoelen. De kinderen van de babygroepen konden zich laten schminken, blik gooien, mandarijntjes versieren en tot slot konden ze ook nog visjes hengelen. Naast al deze activiteiten waren er verschillende buitenlandse hapjes zoals gelukskoekjes uit China, Hollandse blokjes kaas en heerlijke brownies en popcorn uit Amerika.

In de gang stond een springkussen waar met veel plezier op gesprongen werd! Het was een gezellige drukte in de gang. Naast het springkussen werden er enveloppen verkocht waaraan cadeautjes verbonden zaten. Het was elke keer weer reuze spannend wat voor cadeautjes de kinderen of ouders konden uitpakken. Ook was er de mogelijkheid om een knuffelbeer of sleutelhanger te kopen en op die manier Kika te steunen. Tot onze vreugde hebben we heel wat beren en sleutelhangers verkocht!  De totale opbrengst van deze dag is € 841,25!!!! Ook stond er een inzamelbus waar ouders een donatie konden doen. Wat daar de opbrengst van is, is nog een verrassing. We kunnen in ieder geval wel stellen dat het een zeer geslaagde dag was!

Lees meer