Informatie vestiging

Kinderopvang >> Locaties Kinderopvang >> Radboud >> Informatie vestiging
Mirakel Radboud

Is gelegen op een mooie locatie in Amsterdam Buitenveldert. Het ruime en lichte pand is in 1999 ontworpen en gebouwd als kinderdagverblijf. Dat is ook duidelijk te zien aan de speelse buitenkant en de ruime natuurtuin aan de zij- en achterkant van het gebouw. De kinderen kunnen hier heerlijk wegkruipen in een buis, of er juist overheen klimmen. Daarnaast is er een grote natuurlijke zandbak en kweken we groente of plantjes in onze moestuinbakken. De babygroepen hebben een speciaal afgeschermd speelterrein naast de peuterspeelplaats. Hier kunnen ze ‘s zomers op een kleedje rustig in de schaduw liggen of lekker in hun eigen zandbak spelen.

 

 

De groepen
De kinderen worden opgevangen in twee babygroepen en twee peutergroepen. De babygroepen bestaan maximaal uit 9 kinderen per dag en de peutergroepen uit 14. Alle groepen komen uit op een zeer ruime hal, die prima geschikt is voor de muziek-, gymlessen of andere activiteiten. Er wordt zo veel mogelijk gestreefd om per week, maximaal drie verschillende pedagogisch medewerkers op een groep te hebben, om stabiliteit en veiligheid voor de ouders en kinderen te kunnen bieden.  

Baby-activiteiten
De kinderen blijven tot 24 maanden op de babygroepen en gaan dan, na een wenperiode, over naar de peutergroepen. Op de babygroepen wordt met de kinderen gezongen, gelezen, gedanst en veel geknuffeld. Op alle babygroepen wordt muziekles gegeven door een muziekjuf die werkt volgens de methode van “muziek op schoot”. De muziekles is erg populair bij de baby’s. Veel kinderen gaan gelijk al op de grond zitten en klappen als de muziekjuf binnenkomt.
 
De peutergroepen
De peutergroepen hebben per dag maximaal 14 kinderen. Iedere peutergroep heeft zijn eigen indeling, maar de materialen die op de groepen aanwezig zijn komen overeen. Er is veel ruimte voor fantasie en constructiespel. Elke twee peutergroepen zijn aan elkaar verbonden door een gezamenlijke badkamer. Kinderen worden gestimuleerd om zindelijk te worden. Kinderen kunnen stickers plakken als ze een 'boodschap' hebben gedaan. Bij een volle kaart krijgen ze een heus plasdiploma!

De activiteiten
Het spelmateriaal op de peutergroepen is afgestemd op de ontwikkeling van een peuter. Zo is er een keukentje, een poppenhoek, een bouwhoek en een leeshoek. Naast de dagelijkse activiteiten zoals boekjes lezen, liedjes zingen en knutselen worden er ook nog extra activiteiten aan de peuters aangeboden: muzieklespeuterplus pyramide programma en peutergymnastiek. De muziekles is ook bij de peuters erg populair. Onze peuters doen enthousiast mee met zingen, handjes klappen of muziek maken.
Vanaf drie jaar mogen de peuters mee doen aan peutergymnastiek, dat wordt gegeven door een ALO docent. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van speciaal gymmateriaal o.a. een mini trampoline, hoepels, ballen, matten, enz. De kinderen ontwikkelen hierbij hun motoriek, maar leren ook kleuren en tellen. 
Vanaf drie en een half mogen de peuters mee doen aan het peuterplus piramide programma. Dit is ter voorbereiding voor de basisschool. De kinderen spelen hierbij spelletjes en doen opdrachten die ze straks op de basisschool ook gaan doen. Ze leren o.a. zelfstandig knippen, vormen en kleuren herkennen. Dit biedt de kinderen extra uitdaging en wat meer zekerheid op de basisschool. Pedagogisch medewerkers doen dit op de groep zelf en één ochtend in de week gebeurt dit buiten de groep onder begeleiding van een pedagogisch medewerker.

Het hele jaar door worden er verschillende knutsel en doe-activiteiten aangeboden. Daarnaast vieren we alle feestdagen met liedjes, knutsels en leuke andere activiteiten.

Extra service
Eens in de 7-8 weken komt er een kinderkapper langs op de vestiging. 

Bereikbaarheid
Het kinderdagverblijf is zowel per fiets, auto als per openbaar vervoer (tramlijnen 5 en 51) goed bereikbaar. Het kinderdagverblijf is 52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend van 7.30 tot 18.30 (behalve de feestdagen). Voor meer informatie of een rondleiding kunt u bellen met de leidinggevende, Emma Schuijt of assistent leidinggevende Sandra Terweij op 020 - 661 0098 of mailen naar radboud@kdvmirakel.nl.