Informatie vestiging

Kinderopvang >> Locaties Kinderopvang >> Bovenkerkerweg >> Informatie vestiging
Mirakel Bovenkerkerweg
In Amstelveen ligt de grootste vestiging van Mirakel en in 2001 opgericht. De vestiging bestaat uit vier baby-, vier peuter- en twee buitenschoolse opvanggroepen. De vestiging is direct naast bowlingbaan de Kegel gesitueerd. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid ter beschikking. Mirakel Bovenkerkerweg is dan wel de grootste vestiging, maar ouders geven aan dat er ondanks het aantal groepen een intieme en gezellige sfeer hangt.

 
De babygroepen
De groepsruimtes zijn groot en licht door grote ramen. Door de indeling van de ruimte op de groepen en de knutsels van de kinderen aan de muren, ziet de ruimte er warm en uitdagend uit voor de kinderen. Iedere babygroep heeft maximaal negen kinderen per dag op de groep. Er is een grote speelplaats, waar zoveel mogelijk wordt buitengespeeld. Deze speelplaats heeft de ochtendzon, waardoor het in de zomer al snel lekker warm is voor de kleine kinderen. In de middag genieten we hier heerlijk van de schaduw. De speelplaats is afgeschermd met een hek.
Eén van de babygroepen heeft een eigen, afgeschermde speelplaats aan de peuterspeelplaats. Hierdoor komen er vaak nog peuters, die op deze babygroep hebben gezeten, langs om even te buurten bij hun 'oude' pedagogisch medewerkers of hun kleinere broertjes of zusjes.


 
Baby-activiteiten
De kinderen blijven tot 24 maanden op de babygroepen en gaan dan, na een wenperiode, over naar de peutergroepen. Op de babygroepen wordt met de kinderen gezongen, gelezen, gedanst en veel geknuffeld. Op alle babygroepen wordt muziekles gegeven door een muziekjuf die werkt volgens de methode van “muziek op schoot”. De muziekles is erg populair bij de baby’s. Veel kinderen gaan gelijk al op de grond zitten en klappen als de muziekjuf binnenkomt.
 
De peutergroepen
De peutergroepen hebben per dag maximaal 14 kinderen. Iedere peutergroep heeft zijn eigen indeling, maar de materialen die op de groepen aanwezig zijn komen overeen. Er is veel ruimte voor fantasie en constructiespel. Elke twee peutergroepen zijn aan elkaar verbonden door een gezamenlijke badkamer. Kinderen worden gestimuleerd om zindelijk te worden. Kinderen kunnen stickers plakken als ze een 'boodschap' hebben gedaan. Bij een volle kaart krijgen ze een heus plasdiploma!
 
Peuteractiviteiten
Activiteiten die de peuters worden aangeboden zijn: muzieklespeuterplus piramide methode en peutergymnastiek. De muziekles wordt gedaan door dezelfde muziekjuf als bij de babygroepen. De peuters vinden dit heel erg leuk en doen enthousiast mee. Vanaf drie jaar mogen de peuters mee doen aan peutergymnastiek, dat wordt gegeven door een ALO docent. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van speciaal gymmateriaal o.a. een mini trampoline, hoepels, ballen, matten, enz. De kinderen ontwikkelen hierbij hun motoriek, maar leren ook kleuren en tellen.
Vanaf drie en een half mogen de peuters mee doen aan het peuterplus piramide programma. Dit is ter voorbereiding voor de basisschool. De kinderen spelen hierbij spelletjes en doen opdrachten die ze straks op de basisschool ook gaan doen. Ze leren o.a. zelfstandig knippen, vormen en kleuren herkennen. Dit biedt de kinderen extra uitdaging en wat meer zekerheid op de basisschool. Pedagogisch medewerkers doen dit op de groep zelf en één ochtend in de week gebeurt dit buiten de groep onder begeleiding van een pedagogisch medewerker.

De peutergroepen delen een speelplaats met elkaar. Op het speelplein staat een grote zandbak en een speelhuis met glijbaan. Verder staan er een aantal natuurlijke elementen in de tuin, waar ze lekker op kunnen klimmen en klauteren. Daarnaast is er allerlei buitenspeelmaterialen beschikbaar, zoals fietsen, ballen, scheppen, emmers, stoepkrijt, spelletjes enz.

Extra service
Eens in de 7-8 weken komt er een kinderkapper langs op de vestiging. 

Openingstijden
Het kinderdagverblijf is 52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend van 7.30 tot 18.30 uur (behalve de feestdagen).

Bereikbaarheid
Voor meer informatie of een rondleiding kun je contact opnemen met Daniëlle Stomps (leidinggevende) op 020-6406570 of mailen naar bovenkerkerweg@kdvmirakel.nl.

Wachtlijst voor BSO Bovenkerkerweg
Er is een wachtlijst voor de BSO op deze lokatie, aangezien veel kinderen van het kinderdagverblijf op dezelfde lokatie willen doorstromen naar deze BSO. Het is daarom goed zo snel mogelijk aan te geven of je je kind ook wilt aanmelden voor de BSO. Om de drukte op deze lokatie op te vangen, heeft Mirakel in 2012 een nieuwe vestiging opgericht op de Populierenlaan in Amstelveen-Zuid (tegenover Life&Garden op de Handweg). Deze BSO is ingericht als een echt huis, met o.a. een grote keuken, een chill-, game en workshopruimte.

In 5 minuten rijden vanaf de Bovenkerkerweg, ben je al op deze lokatie. Je bent van harte welkom om hier eens te komen kijken! Bel dan met Eva Mimica of Maja Truijens op 020-3030268 of 06-81371133 of mail naar bso.populierenlaan@kdvmirakel.nl.