Informatie vestiging

Buitenschoolse opvang >> Locaties BSO >> Populierenlaan >> Informatie vestiging
BSO Mirakel Populierenlaan 
Deze BSO zit in een ruim pand met veel licht, dat door ouders en kinderen wordt ervaren als een ‘groot, gezellig huis’. Op de begane grond hebben wij meerdere uitgangen naar onze prachtige natuurtuin. Deze biedt interessante speelmogelijkheden: van hockeyen, voetballen tot insecten zoeken en hutten bouwen. 
Onze vestiging is gelegen in Amstelveen Zuid, in een rustige wijk en in de buurt van verschillende scholen en sportverenigingen. Wij bieden per dag opvang voor maximaal 69 kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12 jaar.
 
Groepen 
De vestiging heeft vier stamgroepen die op leeftijd zijn ingedeeld:
  • De zebra's (4 t/m 6 jaar)
  • De giraffen (4 t/m 6 jaar)
  • De panters (6 t/m 8 jaar)
  • De cheetah's (7 t/m 12 jaar)

Kinderen zitten tijdens de eetmomenten in hun eigen stamgroep, maar wanneer de activiteiten beginnen mogen de kinderen zelf kiezen waar ze aan mee willen doen. 
 
Activiteiten 
Onze BSO is erop gericht om kinderen hun fantasie de vrije loop te laten. Hierin begeleiden wij ze door per dag een aantal verschillende activiteiten aan te bieden. De activiteiten worden (samen met de kinderen) bedacht in het kader van verschillende thema’s die elk een aantal weken duren. Dit kan het thema Kerst, Pasen of Zomer zijn, maar we werken bijvoorbeeld ook met het thema Brand en Pesten, omdat dit belangrijk en leerzaam is. Daarnaast zijn er ook de minder voor de hand liggende thema’s, zoals ‘muziek’ of ‘landen’. Kinderen krijgen de mogelijkheid om de activiteit te kiezen die hen het meeste aanspreekt. Dit kan bijvoorbeeld een kookactiviteit zijn in onze prachtige leefkeuken, waarin kinderen alle mogelijkheid hebben om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten.

We hebben twee grote creatieve ruimtes, waarin onze picasso’s in spé hun kunstwerken kunnen creëren. 
Verder kunnen de pre-pubers een spel spelen of een boekje lezen in de ‘chillruimte’ of Wii-en in de daarvoor bestemde ‘gameruimte’. Daarnaast bieden wij elke dag een aantal buitenactiviteiten aan, dit zijn bijvoorbeeld tikspellen of hockey- en voetbalwedstrijden. 

Naast onze reguliere activiteiten bieden wij ook regelmatig workshops aan onder begeleiding van een externe docent, zoals streetdance, goochelen en graffiti. Natuurlijk hebben de kinderen ook de mogelijkheid om vrij te spelen. Ook hiervoor hebben wij een groot aanbod van uitdagend speelmateriaal, zoals playmobil, lego en kapla. Wij vinden het vooral belangrijk om samen met de kinderen de tijd buiten school zo leuk mogelijk te maken. 
Wij vangen de kinderen op tijdens studiedagen en schoolvakanties. Op deze dagen zorgen wij altijd voor een passend activiteitenprogramma. Daarnaastwordt er elke vakantieweek per groep een uitstapje gepland naar bijvoorbeeld Artis, Nemo, het Amstelpark of een speelboerderij. In de zomervakantie houden wij jaarlijks met alle BSO vestigingen een Mirakel sportdag. Het winnende team ontvangt een jaar lang de eerste prijs beker die op de vestiging mag staan!

Een ander jaarlijks terugkerend evenement op onze vestiging is de Sterrenjacht. Dit is een show, waarbij de kinderen hun talenten op welk gebied dan ook kunnen laten zien aan de ouders, kinderen en een heuse jury. Aan het eind kan er zelfs een beker gewonnen worden! Tot slot wordt er door de teamleden een teamact uitgevoerd, wat bij ouders en kinderen altijd voor flink wat hilariteit zorgt.

Wat zijn onze sterke punten?
Naast de dagelijkse zorg en aandacht voor de kinderen en ons themagericht activiteitenprogramma bieden wij nog een aantal extra diensten wat de opvang bij Mirakel bijzonder maakt.
Zo organiseren wij gedurende het hele jaar diverse workshops zoals bijv. kinderyoga, zumba, of streetdance. Tevens kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen, is het mogelijk om bijles te krijgen via onze partner Bijlesnetwerk en is er een kinderkapper die eens in de 6-7 weken langs komt. 

Het team
Wij werken met een stabiel, maar groeiend team van momenteel (ongeveer) 6 vaste pedagogisch medewerkers en een vaste groep invalmedewerkers. Ons team bestaat uit een leuke groep van betrokken en bekwame mensen die zich inzetten voor de kinderen en hun ouders.
Per stamgroep zijn één of twee pedagogisch medewerkers het vaste aanspreekpunt voor ouders en kinderen.
Op de vestiging is dagelijks één van de assistent leidinggevenden (Maja Truijens en Eva Mimica) aanwezig. BSO Mirakel Populierenlaan staat onder leiding van de algemeen BSO coördinator Inge van der Heijden.
 
Scholen en vervoer
Op deze vestigingen worden kinderen opgevangen van meerdere scholen:

Karel Eykmanschool 2e Montessorischool
Willem Alexanderschool Brede School Rembrandt
De Cirkel   Palet Zuid
Piet Hein school   De Triangel

De kinderen worden op verschillende manieren van school naar Mirakel vervoerd. Bij de 2e Montessorischool worden de kinderen met de bakfiets opgehaald door een pedagogisch medewerker. Het overige vervoer is per taxi. De pedagogisch medewerkers vangen de kinderen op bij school en begeleiden ze naar de taxi(bus). Vervolgens rijdt de taxi(bus) rechtstreeks naar de vestiging. Hier worden de kinderen vervolgens weer opgevangen door een pedagogisch medewerker.

Openingstijden en bereikbaarheid
BSO Mirakel Populierenlaan is goed bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer. Wij zijn 52 weken per jaar geopend tot 18.30 (behalve de feestdagen). In de vakanties zijn wij open van 8.00 uur tot 18.30 uur. 

Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met Regien de Vries of Désirée Gödecke van de afdeling planning en plaatsing op 020-6613035 of een mail sturen naar info@kdvmirakel.nl