Informatie vestiging

Buitenschoolse opvang >> Locaties BSO >> Pinoké >> Informatie vestiging
BSO Mirakel Pinoké 

Deze BSO is gelegen in het Amsterdamse Bos, bovenin het clubhuis van Hockeyclub Pinoké. Onze groep bestaat uit één grote ruimte, waar 25 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar per dag opgevangen kunnen worden. Mirakel Pinoké maakt gebruik van de hockeyvelden van Pinoké en heeft daarnaast nog de beschikking over een terras dat grenst aan onze groep.
 

 
Activiteiten
De opvang op deze locatie is voornamelijk gebaseerd op vrij sporten onder begeleiding van pedagogisch medewerkers, zoals o.a. basketbal, hockey, voetbal of honkbal. Daarnaast bieden wij de kinderen activiteiten aan de hand van thema’s aan, zoals Pasen, Moederdag en Kerst, maar we werken bijvoorbeeld ook met het thema Brand en Pesten, omdat dit belangrijk en leerzaam is. Daarnaast zijn er ook de minder voor de hand liggende thema’s, die de kinderen samen met de medewerkers bedenken, zoals een landenthema, het WK- voetbal of Reis door de tijd, passeren de revue.  Aan de hand van de thema’s worden er activiteiten bedacht, waardoor er wisselend door de hele week kook- , knutsel- of sportactiviteiten op het betreffende thema zijn afgestemd. 

Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops onder begeleiding van een externe docent, zoals graffiti, basketbal, kinderyoga, voetbal, streetdance etc.. Natuurlijk hebben de kinderen ook de mogelijkheid om vrij te spelen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een leuke tijd na school hebben en wij zijn er om die tijd zo leuk mogelijk te maken.

Wij vangen de kinderen op tijdens de studiedagen en schoolvakanties. Op deze dagen zorgen wij altijd voor een passend activiteitenprogramma voor de kinderen. Zo  wordt er elke vakantieweek een uitstapje gepland naar bijvoorbeeld het Olympisch Stadion, de Arena of een museum.  Een andere mogelijkheid die wij aanbieden is het meelunchen op woensdag en vrijdag om vervolgens te trainen op Hockeyclub Pinoké. In de zomervakantie houden wij jaarlijks met alle BSO vestigingen een Mirakel sportdag. Het winnende team ontvangt een jaar lang de eerste prijs beker die op de vestiging mag staan!

Een ander jaarlijks terugkerend evenement op onze vestiging is de Sterrenjacht. Dit is een show, waarbij de kinderen hun talenten op welk gebied dan ook kunnen laten zien aan de ouders, kinderen en een heuse jury. Aan het eind kan er zelfs een beker gewonnen worden! Tot slot wordt er door de teamleden een teamact uitgevoerd, wat bij ouders en kinderen altijd voor flink wat hilariteit zorgt.

Wat zijn onze sterke punten?
Naast de dagelijkse zorg en aandacht voor de kinderen en ons themagericht activiteitenprogramma bieden wij nog een aantal extra diensten wat de opvang bij Mirakel bijzonder maakt.
Zo organiseren wij gedurende het hele jaar diverse workshops zoals bijv. kinderyoga, zumba, of streetdance. Tevens kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen, is het mogelijk om bijles te krijgen via onze partner Bijlesnetwerk en is er een kinderkapper die eens in de 6-7 weken langs komt. 

Het team
Op de vestiging werken we met een klein team van (ongeveer) drie vaste pedagogische medewerkers. Deze teamleden hebben een diploma op sportgebied of een affiniteit met sport, waardoor zij de kinderen goed kunnen begeleiden gedurende de sportactiviteiten. Het team wordt aangestuurd door Inge van der Heijden, algemeen coördinator BSO's.

Scholen
Onze vestiging is o.a. bestemd voor kinderen van de Michiel de Ruyterschool (Amstelveen), de Roelof Venema School (Amstelveen) en de St. Jozefschool (Amsterdam). De kinderen worden door de pedagogisch medewerkers van deze scholen opgehaald en vervolgens lopend of met de fiets naar Mirakel Pinoké gebracht.
 
Openingtijden
Wij zijn 52 weken per jaar, vier dagen per week geopend tot 18.30 uur (behalve de feestdagen). Op vrijdag en in de vakanties wordt er samengevoegd met de vestiging Kalfjeslaan (ongeveer 5 minuten met de fiets van Pinoké verwijderd). In vakanties en op studiedagen zijn wij geopend vanaf 8.00 uur tot 18.30 uur.
Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met Regien de Vries of Désirée Gödecke van de planning en plaatsing op 020-6613035 of een mail sturen naar info@kdvmirakel.nl