Informatie vestiging

Buitenschoolse opvang >> Locaties BSO >> Next >> Informatie vestiging
BSO Mirakel Next 
Dit is een nieuw soort opvang waar kinderen meer vrijheid hebben en worden gestimuleerd naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zo is er bijv. een kinderraad, meer vrijheid m.b.t. de (huis)regels en computergebruik, huiswerkbegeleiding en hebben de kinderen inspraak in het eten en drinken.
De kinderen zijn intensief betrokken bij 'hun' Mirakel Next om zo een plek te creëren waar zij graag met hun vrienden willen spelen, hun huiswerk kunnen maken of gewoon lekker kunnen chillen.

In het computer- en internetgebruik krijgen de kinderen bij Next meer vrijheid. Veel kinderen zijn vaak allang druk op social media en daar is bij Mirakel Next ruimte voor. De computer staat er echter niet alleen voor ontspanning, maar er kan ook huiswerk worden gemaakt. De pedagogisch medewerkers helpen de kinderen uiteraard graag bij het voorbereiden van hun spreekbeurt of boekbespreking.

Tevens hebben de kinderen bij het eten en drinken meer inspraak. Zo kunnen de zij aangeven wat ze graag op het menu willen hebben en wordt het ‘fruitmoment’ opgediend in buffetvorm. Op die manier kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze willen eten.

Mirakel Next kan er daarnaast voor zorgen dat de kinderen van en naar hun (sport)clubs worden gebracht en/of gehaald.

Volgens ons pedagogisch beleid zijn bovenstaande activiteiten onderdeel van kinderparticipatie; dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen, de communicatieve vaardigheden en stimuleert de betrokkenheid van kinderen bij de buitenschoolse opvang. Het is goed voor hun ontwikkeling, is een uiting van respect voor kinderen en het geeft pedagogisch medewerkers veel informatie over wat kinderen leuk vinden en graag willen doen. Kinderparticipatie heeft een educatieve waarde: wij leven in Nederland in een democratie; samen leven, luisteren naar elkaar, een eigen mening vormen en deze (leren) uiten zijn belangrijke waarden in onze samenleving.

De groep
Mirakel Next bestaat uit één groep met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Mirakel Next heeft een eigen ruimte in de St. Jozefschool. Next ligt op de rand van Amsterdam/Amstelveen en op een steenworp afstand van het Amsterdamse bos.

Activiteiten
Wij bieden de kinderen activiteiten aan de hand van thema’s aan, zoals Pasen, Moederdag en Kerst, maar we werken bijvoorbeeld ook met het thema Brand en Pesten, omdat dit belangrijk en leerzaam is. Daarnaast zijn er ook de minder voor de hand liggende thema’s, die de kinderen samen met de medewerkers bedenken, zoals een landenthema, het WK- voetbal of Reis door de tijd, passeren de revue.  Aan de hand van de thema’s worden er activiteiten bedacht, waardoor er wisselend door de hele week kook- , knutsel- of sportactiviteiten op het betreffende thema zijn afgestemd. 
Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops onder begeleiding van een externe docent, zoals graffiti, basketbal, kinderyoga, voetbal, streetdance etc.. Natuurlijk hebben de kinderen ook de mogelijkheid om vrij te spelen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een leuke tijd na school hebben en wij zijn er om die tijd zo leuk mogelijk te maken.

Wij vangen de kinderen op tijdens studiedagen en schoolvakanties. Op deze dagen zorgen wij altijd voor een passend activiteitenprogramma voor de kinderen. Mede wordt er elke vakantieweek per groep een uitstapje gepland naar bijvoorbeeld Artis, Nemo, het Amstelpark of iets dergelijks. In de zomervakantie houden wij jaarlijks met alle BSO vestigingen een Mirakel sportdag. Het winnende team ontvangt een jaar lang de eerste prijs beker die op de vestiging mag staan!

Een ander jaarlijks terugkerend evenement op onze vestiging is de Sterrenjacht. Dit is een show, waarbij de kinderen hun talenten op welk gebied dan ook kunnen laten zien aan de ouders, kinderen en een heuse jury. Aan het eind kan er zelfs een beker gewonnen worden! Tot slot wordt er door de teamleden een teamact uitgevoerd, wat bij ouders en kinderen altijd voor flink wat hilariteit zorgt.

Wat zijn onze sterke punten?
Naast de dagelijkse zorg en aandacht voor de kinderen en ons themagericht activiteitenprogramma bieden wij nog een aantal extra diensten wat de opvang bij Mirakel bijzonder maakt.
Zo organiseren wij gedurende het hele jaar diverse workshops zoals bijv. kinderyoga, zumba, of streetdance. Tevens kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen, is het mogelijk om bijles te krijgen via onze partner Bijlesnetwerk en is er een kinderkapper die eens in de 6-7 weken langs komt. Tenslotte is er nog Mirakel Next voor de wat oudere kinderen die toe zijn aan meer vrijheid en gestimuleerd worden naar meer zelfstandigheid.

Het team
Mirakel Next wordt geleid door twee pedagogisch medewerkers. De dagelijkse leiding is in handen van de assistent leidinggevenden Nina de Vries en Anne Boerlage. 

Openingstijden en bereikbaarheid
Mirakel Next is uitstekend per fiets, auto of openbaar vervoer bereikbaar en is 52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend tot 18.30 uur (behalve de feestdagen). In vakanties en op studiedagen zijn wij geopend vanaf 8.00 uur tot 18.30 uur. Onze vestiging is o.a. bestemd voor kinderen van de Michiel de Ruyterschool (Amstelveen) en de St. Jozefschool (Amsterdam).

Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met Regien de Vries of Désirée Gödecke van de afdeling planning en plaatsing op 020-6613035 of een mail sturen naar info@kdvmirakel.nl