Informatie vestiging

Buitenschoolse opvang >> Locaties BSO >> Kalfjeslaan >> Informatie vestiging

De buitenschoolse opvang Mirakel Kalfjeslaan is gevestigd in de St. Jozefschool. De BSO ligt op de rand van Amsterdam/Amstelveen en op een steenworp afstand van het Amsterdamse bos.
 
De vestiging heeft vijf horizontale groepen die naar leeftijd zijn ingedeeld. Tevens is daar voor de grotere kinderen Mirakel Next gevestigd. De kinderen van Mirakel Next krijgen meer vrijheid en worden gestimuleerd naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Tijgers: kinderen uit basisschoolgroepen 1, 2 & 3
Apenkoppen: kinderen uit basisschoolgroepen 1, 2 & 3
Panda's: oudste kinderen uit basisschoolgroep 3
Poema’s: kinderen uit de basisschoolgroepen 3, 4 & 5 (eventueel een deel van de jongste kinderen van groep 6)
Leeuwen: kinderen uit de basisschoolgroepen 6, 7 & 8


De groepen

De groepen zijn gehuisvest in moderne en gezellig ingerichte ruimtes, die helemaal zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de gymzaal, de ruime hal en natuurlijk het buitenspeelplein van de St. Jozefschool. Per dag is er plaats voor 90 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Activiteiten
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een leuke tijd na school hebben en wij zijn er om die tijd zo leuk mogelijk te maken! Dit doen we op verschillende manieren. Zo bieden wij de kinderen activiteiten aan de hand van thema’s aan, zoals Pasen, Moederdag en Kerst, maar we werken bijvoorbeeld ook met het thema Brand en Pesten, omdat dit belangrijk en leerzaam is. Daarnaast zijn er ook de minder voor de hand liggende thema’s, die de kinderen samen met de medewerkers bedenken, zoals een landenthema, het WK- voetbal of Reis door de tijd, passeren de revue.  Aan de hand van de thema’s worden er activiteiten bedacht, waardoor er wisselend door de hele week kook- , knutsel- of sportactiviteiten op het betreffende thema zijn afgestemd.
Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops onder begeleiding van een externe docent, zoals graffiti, basketbal, kinderyoga, voetbal, streetdance etc.. Natuurlijk hebben de kinderen ook de mogelijkheid om vrij te spelen. 
Wij vangen de kinderen op tijdens studiedagen en schoolvakanties. Op deze dagen zorgen wij altijd voor een passend activiteitenprogramma. Daarnaastwordt er elke vakantieweek per groep een uitstapje gepland naar bijvoorbeeld Artis, Nemo, het Amstelpark of een speelboerderij. In de zomervakantie houden wij jaarlijks met alle BSO vestigingen een Mirakel sportdag. Het winnende team ontvangt een jaar lang de eerste prijs beker die op de vestiging mag staan!

Een ander jaarlijks terugkerend evenement op onze vestiging is de Sterrenjacht. Dit is een show, waarbij de kinderen hun talenten op welk gebied dan ook kunnen laten zien aan de ouders, kinderen en een heuse jury. Aan het eind kan er zelfs een beker gewonnen worden! Tot slot wordt er door de teamleden een teamact uitgevoerd, wat bij ouders en kinderen altijd voor flink wat hilariteit zorgt.

Het team
Wij werken met een stabiel team van ongeveer 12 vaste pedagogisch medewerkers en een vaste groep invalmedewerkers. Op de vestiging is een assistent leidinggevende (Yorick Maas) aanwezig en wekelijks ook de algemeen BSO coördinator Inge van der Heijden.

Wat zijn onze sterke punten?

Naast de dagelijkse zorg en aandacht voor de kinderen en ons themagericht activiteitenprogramma bieden wij nog een aantal extra diensten wat de opvang bij Mirakel bijzonder maakt.
Zo organiseren wij gedurende het hele jaar diverse workshops zoals bijv. kinderyoga, zumba, of streetdance. Tevens kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen, is het mogelijk om bijles te krijgen via onze partner Bijlesnetwerk en is er een kinderkapper die eens in de 6-7 weken langs komt. Tenslotte is er nog Mirakel Next voor de wat oudere kinderen die toe zijn aan meer vrijheid en gestimuleerd worden naar meer zelfstandigheid.

Openingstijden en bereikbaarheid
Mirakel Kalfjeslaan is uitstekend per fiets, auto of openbaar vervoer bereikbaar. Onze vestiging is o.a. bestemd voor kinderen van de Michiel de Ruyterschool (Amstelveen) en de brede school de St. Jozefschool (Amsterdam).
Wij zijn 52 weken per jaar, vijf dagen per week geopend tot 18.30 uur (behalve de feestdagen). In vakanties en op studiedagen zijn wij geopend vanaf 8.00 uur tot 18.30 uur.


Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met Regien de Vries of Désirée Gödecke van de afdeling planning en plaatsing op 020-6613035 of een mail sturen naar info@kdvmirakel.nl